site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İnsan Beyninde Kitap Okumanın Etkisi

İnsan Beyninde Kitap Okumanın Etkisi
10.10.2017
A+
A-

Fiziksel gelişim için nasıl ki spor yapmak herkesin ilk önerisi ise zihinsel gelişim için de kitap okumak aynı şekildedir. Sürekli kitap okuyan bir insanın beyni, okumayan insanlara göre çok daha fazla gelişir. Bu durumda hayatın her alanında kitap okuyan kişilerin bir adım önde yer almasına sebebiyet verir.

Kelepirkitap.com olarak hayattaki gelişimini kitaplar üzerinden sürdüren beyinlere zengin bir içerik oluşturarak yardımcı olmayı hedefliyoruz. Her kategoriden yüzlerce kitap seçeneği ile zevkinize ve ekonomik durumunuza uygun olan birini seçmeniz mümkün.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki her insan yaşlılığa bağlı olarak beynindeki fonksiyonlarda bir kayıp yaşıyor. Fakat bilinen bir gerçek de kitap okuyan insanların beyinlerinin bu kayıptan daha az etkilenmesi. Kitap okuyarak hayatını sürdüren bir kişinin beyni okumayan bir insanın beynine göre bu fonksiyon kaybından % 32 daha az etkileniyor. Yani kısacası kitap okuyan beyinler daha geç yaşlanıyor. Tıpkı spor yapan insanların vücudunun daha dinç kaldığı gibi kitap okumak da beyni aynı şekilde dinç tutmayı sağlıyor.

Mutlu Bir Hayat Sizin Elinizde

Yaşadığınız sıkıntılı dönemi atlatabilmek için bir kitabın yeterli olacağını söylesek bir çok kişi kitap sipariş etmek için internetin başına geçer. Bilimsel verilere göre insanın içinde bulunduğu ruhsal problemleri kitap okuyarak çözmesi mümkün. Üstelik illa kişisel gelişim kitapları olmasına da gerek yok.

Michigan Üniversitesi Psikiyatri Bölümünde Doktor Howard Fitteburg tarafından yapılan araştırma ile insanların depresyondan yüksek sesle kitap okuyarak çıkabileceği ortaya konulmuştur. Bir grup depresyon hastası kendi haline bırakılış, diğer bir gruba da her gün düzenli olarak yüksek sesle kitap okutulmuştur. Sonuca bakıldığında yüksek sesle kitap okuyan gruptaki hastaların iyileşme belirtileri gösterdiği saptanmıştır. Yapılan bu araştırma gösteriyor ki ağır ilaçlar kullanmaya başlayıp vücudumuzda tahribatlara yol açmadan önce şansımızı kitap okuma alanında denememiz yararlı olabilir.

Kitap okumak beynin hiç çalışmayan bölgelerini harekete geçirir ayrıca nöral aktivitelerde de artışa sebep olur. Bu sebeple kitap okuyan kişiler yüksek bir hayal gücü sahibi olurlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.