site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İktidar Yine Çark Etti AKP-BDP Kol Kola

İktidar Yine Çark Etti AKP-BDP Kol Kola
08.04.2013
A+
A-

fikriatilbaz111Hükümet olmaz dediği bir işten daha vazgeçti. TBMM Başkanının muhatabı hükümettir dediği komisyon istemi için, Başbakan Yardımcılarından bazıları böyle bir komisyon kurulmayacak demesine rağmen, AKP “Çözüm Süreci Değerlendirme Komisyonu” kurulması için önerge vermiş. Böylece AKP iktidarının bir kez daha sözünde durmayan, devamlı çark eden, PKK ve BDP’nin istek ve baskıları karşısında diz çöken bir konuma gelmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti böylesi bir iktidar hiç görmedi. Bir söz var, ilk dediğine değil, son dediğine bakın diye. Fikri dünyalarında çizgi adamı olamayanların, çizdikleri tutarsızlıklar tablosu yaşayanların yapabileceği bir iştir bu. Eğer insan bir konu hakkında düşüncelerini doğru olduğuna inanıyorsa söylediğinin arkasında duracak. Hiçbir alanda ilkesi olmayanlardan böyle bir şey beklemek hayal olur. Bu iktidar ilkesizliğin abidesi olmuştur.
***
AKP iktidarı hangi görüşmeler neticesinde, kimlerin baskılarından dolayı bebek katilin yapın dediği her şeyi yapmaktadır. İmralı Zabıtları diye açıklanan görüşmelerde, bebek katili katilbaşı merak etmeyin hiçbir şey onların dediği gibi kolay olmayacak, diyordu. İşte her isteğini kabul ettiriyor. AKP hükümetinin bütün bunları sadece başkanlık sisteminin getirilmesi, cumhurbaşkanlığı seçimi için yapıyorsa şayet, bu işler bu derece ucuz olmamalı. Çünkü ayağımızın altından çekilen bir halı değil, bölüp, parçalara ayrılacak olan şüheda kanlarıyla sulanmış vatan topraklarıdır.
MHP sürecin kendisine karşı olduğundan böyle bir önergeyi kabul etmesi mümkün değil. Görünen o ki sonradan çark etmezlerse CHP’de bu komisyona temsilci vermeyecektir. AKP-BDP kol kola yürümeye Mecliste de devam edecek. Çözüm süreci diye isimlendirdikleri çözülme projesini TBMM’ye taşıyarak meşrulaşmasını isteyen BDP, bir isteğini daha gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Akil adamlar isteğini de kabul ettirip, hükümet tarafından oluşturulmasını sağlayan BDP, siyasi arenada bir kez daha AKP’yi dize getirmiştir.
***
Bütün bu olan biteni, toplum önünde söylediklerinin arkasında duramayan hemen çark edişlerinin sebebin Başbakan Erdoğan yapamıyorsa yardımcıları vasıtasıyla Türk milletine açıklamak zorundadır. Nasıl bir pazarlık içindeler açıklamalıdırlar. Terör çetesine hangi sözleri vermişlerdir, Türk milleti gerçeği öğrenmelidir. Yaptıkları bölücülerin her isteğini uygulamaya koyan, bunu yaparken de Türk milletini ve TBMM’yi aydınlatma, bilgilendirme lütfünde bulunmayan, her işi benim bilmem yeterli, açıklamak zorunda değilim havasında yapan iktidar, yine PKK’nın bir isteğini gerçekleştirmek için süreç dedikleri bataklığa Gazi Meclisi de sokmaya çalışmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir cinayet terör mekanizması, uyuşturucu, kadın, insan ticareti erbabı olan bir çetenin önünde düşürüldüğü hale bakın. Devlet adabı, Devlet ağırlığı, ciddiyeti, Devlet adamı gibi kavramlar her türlü milliyetçiliği de ayakları altına almış olanlar tarafından paspas yapılmıştır.
***
Artık ne mızrak çuvala sığmakta, ne de minareye kılıf bulamamaktadırlar. Türk milleti her gün vıcık vıcık iktidar yalakalığı, süreç borazanlığı yapan adamları seyretmekten, yalanların süslenerek anlatılmasından bıktı. Gözünün içine bakılarak yalan söylenmesinden sıkıldı.
İktidara tavsiyem nerde ziftlendiyse kandili orada söndürmesidir. Oslo’da buluşup konuşanlar, İmralı’da masaya oturanlar, Kandil’e name taşımacılığı yapanlar çözüm sürecini değerlendirme komisyonunu da Kandil destekli İmralı’da oluşturmalıdırlar. Hatta her iki tarafın yani hem AKP’nin gurur duyduğu hem de BDP’nin çok önem verdikleri Barzani’ni peşmergelerinden oluşmuş bir komisyon daha da yakışır.
Tamamen Makyavelist felsefe üzerine oturmuş AKP ve PKK gayelerine erişmek için her şeyi göze almış bir şekilde yürümeye devam ediyorlar. Yalnız bu birliktelikten nasıl bir tablo çıkacak bunu ilerleyen zaman içinde hep beraber göreceğiz.
TBMM’ye “Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu” önergesi teşbihte hata olmazmış ilişkide olduğu kadının nikahının başka biri üzerine olmasına benziyor. Türk milletini rahat bırakın, Kurtuluş Savaşı vermiş bu Gazi Meclisi de rahat bırakın. Bu işin sonu hiç de iyiye gitmiyor.
Sağlıcakla kalın!

Fikri Atılbaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.