site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İki yılda tamamladığı tren maketini Selçuklular’a hediye etti

İki yılda tamamladığı tren maketini Selçuklular’a hediye etti
30.09.2016
A+
A-

Küçük yaşlarda ilgi duyduğu trenlerin istasyonu ile birlikte mini maketini yapan Aykut Sami Ünver, yaklaşık iki yıl süren çalışmanın sonucunu Selçuklulara armağan etti. UNESCO Kenti Selçuk’un Çamlık Mahallesi tren istasyonunun gerçeği ile birebir aynı ölçülerde tamamladığı tren maketini Selçuk-Efes Kent Belleği’ne armağan eden Aykut Sami Ünver, “Bu projenin Selçuk Efes Kent Belleğinde yerini almasına inanarak sayın belediye başkanımızla görüştük. O da uygun gördü ve maketi buraya getirdim. Selçuk halkına armağan ettim” dedi. Mini Tren Maketi, 5 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 16:00’da Selçuk-Efes Kent Belleğinde yapılacak olan açılış ile Selçuklularla buluşacak.

İki yılda tamamlandı

İlk olarak 2012 yılında 4 arkadaşı ile birlikte Selçuk-Efes Meryem Ana kurgusunu birebir ölçeklerle hazırladıklarını ve bu kurgu ile Almanya’da yapılan yarışmaya katılarak dünya birincisi olduklarını, daha sonra tamamen kendi fikir ve el becerisi ile mini tren maketini tamamladığını belirten Elektrik Mühendisi Aykut Sami Ünver, Kuşadasında yaşadığı için en yakın bulduğu Çamlık Tren İstasyonu için araştırma yaptığını ve projeyi gerçekleştirmeye başladığını kaydetti. Yaklaşık iki yılda tamamladığı mini tren maketinin artık Selçuk – Efes Kent Belleği’nde yerini alması gerektiğine inanarak konuyu Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile görüştüklerini ve Selçukluların beğeniceğine inandığı bu güzel çalışmayı Selçuk halkına armağan ettiğini söyledi.

16 bucuk metre boyu, 1/87 gerçek ölçüyle, tamamen 12 volt eletrik sistemi ile çalışan ve istasyon çevresinde yer alan figürlerin gerçeği aratmadığı dikkat çekilen kurguda, trenlerin mümkün olduğu kadar 1970 ve 1980’li yıllarına adapte ederek modifiye ettiklerini kaydeden Aykut Sami Ünver, “Çamlık Tren İstasyonuna giderek iki binayı yerinde inceledim ve ölçülerini aldım. Eve geldim kalıplaırını çıkarttım. Kalıplara alçı dökerek ve boyayarak kurgumuz gerçek ebatları ile birebir ortaya çıkmış oldu” dedi.
5 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 16:00’da açılışı yapılacak olan ve bundan böyle Selçuk-Efes Kent Belleği’nde yerini alacak olan kurgu Selçuk halkının beğenisine sunulacak.

tren-maketi-selcuk-2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.