site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İGC’den Tire Süt Kooperatifi’ne ziyaret

İGC’den Tire Süt Kooperatifi’ne ziyaret
18.10.2018
A+
A-

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Yönetim Kurulu Üyeleri Dilek Gappi, Sadık Uçar, Semih Aksoy ve Gazete 9 Eylül Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük’ü ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Heyet, kooperatif tesislerinde de incelemede bulundu.

Heyete Tire Süt Modeliyle ilgili sunum yapan Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük, 1967 yılında kurulan Tire Süt Kooperatifinin, günümüzde 2000’e yaklaşan üyesiyle kendi alanında Türkiye’nin en büyük kooperatifi haline geldiğini belirterek, “Ortakları ve çalışanları ile 2500 aileden oluşan Kooperatifimiz, kırsal kalkınma alanında olduğu gibi birlik, beraberlik ve dayanışma konusunda da örnek bir model oldu. Tüketiciye kaliteli, doğal ve güvenli gıda sunan kooperatifimiz, diğer yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi adına 9 yıldır İzmir’in çocuklarına süt dağıtıyor. Okul Sütü ve Süt Kuzusu Projelerini başarıyla yürüten kooperatif, proje çerçevesinde 1-5 yaş arası çocuğu bulunan 135 bin aileye süt dağıtımına devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu çalışmasıyla üreticiyi doğrudan desteklerken Türk Tarım politikalarına ışık tutan İzmir Modelinin de oluşmasını sağladı” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.