site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İbrahim Becer okurlarıyla buluştu

İbrahim Becer okurlarıyla buluştu
17.07.2017
A+
A-

Efraim bu vatanı sevenlerin hikayesidir

Selçuklu Yazar İbrahim Becer, Efraim adlı kitabıyla Selçuk Efes Kent Belleği’nde okurlarıyla buluştu. Selçuklular’ın yakından tanıdığı yazar Efraim’i ve yazılma sürecini anlattı. Becer söyleşi sonunda kitabını okurları için imzaladı.

Selçuklu Yazar İbrahim Becer Selçuk Efes Kent Belleği’nde okurlarıyla buluşarak Efraim kitabı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin başında; “ Gerçek hayatta sıradan bir karaktere sahip olan insanların bu vatanı sevme konusunda nasıl birer kahraman oldukları bu kitapta görmenizi istediğim asıl şey” diyerek sözlerine başlayan Becer; “ Bu kitapta anlatmak istediğim şey biz zor şartlarda şunu yaptık, bunu yaptık demek değildir. Bu kitabı, bu romanı yazma amacım günlük olarak sıradan olarak nitelendirebileceğimiz insanların orada bu vatanı, bu ülkeyi nasıl sevdiğini anlatmaktır. Ben Efraim’i, bu ülkeyi bize yurt edebilmek için en başta kaybettiklerimiz, kaybettiğimiz evlatların anneleri, oradan geri dönenler, geri dönse de eskisi gibi olamayanlara adadım” dedi.

Kitabın başkarakteri olan Efraim’in aynı zamanda Hz. Yusuf’un iki oğlundan birinin adı olduğunun da bilgisini veren İbrahim Becer bir dönem romanı olan Efraim’in yazılma sürecinin 2006 yılında başladığını ve bu süreç içerisinde de birçok zorlukla karşılaştığını ifade etti.

Bizim olana değer veriyoruz

Söyleşiye katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk’ta İbrahim Becer gibi değerlerin var olmasının büyük gurur kaynağı olduğunu söyledi. Başkan Bakıcı; “İbrahim Becer’i böylesine güzel bir kaynağı yapıtı ortaya koyduğu için takdir ediyorum. Selçuk’tan böyle değerlerin çıkmasından daha güzel bir şey olamaz. Bu kitabın arkasının da geleceğini düşünüyorum. Selçuk’ta birçok güzel işin ortaya konulduğunu biliyorum. Yürekten inanarak söylediğim bir husus var; Biz ne hikmetse uzaktakilere çok daha fazla değer veriyoruz. Ama yanı başımızdaki güzelliği pas geçiyoruz. Bu akşam pas geçmediğimizin bir örneği olarak alınması gerekir. Bu duygular içerisinde İbrahim Becer’e tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum” dedi.

Söyleşi sonunda Selçuklular’a verdiği destekten dolayı teşekkür eden İbrahim Becer okurları için Efraim’i imzaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.