site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Huzurevi sakinlerinden resim ve ahşap figürler sergisi

Huzurevi sakinlerinden resim ve ahşap figürler sergisi
20.03.2018
A+
A-

Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinlerinin son sergisi Selçuk Efes Kent Belleği’nde açıldı. Yaşlılar Haftası sebebiyle açılan “Resim ve Ahşap Figürler” Sergisi 23 Mart Cuma gününe kadar ziyaretçileri bekliyor.

Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinleri sanat ve hobi çalışmalarına devam ediyor. Yaşlılar Haftası sebebiyle düzenlenen sergide, Ressam Mürüvet Kayabay Şafak ve Heykeltraş Rıza Şafak ile birlikte çalışan huzurevi sakinlerinin yaptıkları çalışmalar yer aldı. Sergi açılışına Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Eşi Ayşen Bakıcı, Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Tülay Ayarman, Selçuk İlçe Müdürü Cezayir Bilekli, Selçuk Belediye Meclis Üyeleri Filiz Ceritoğlu Sengel ve Yaşar Yılmaz, kurum amirleri, huzurevi sakinleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesini kesilmesinin ardından sergiyi gezen katılımcılar huzurevi sakinlerini çalışmalarından dolayı tebrik ettiler. Ahşap figürler, kara kalem resimler ve yağlı boya tabloların katılımcıların beğenisine sunulduğu serginin açılışında huzurevi sakinlerinden Hüseyin Mucurluoğlu da şiir okudu.

Onlar keyifliyse biz de mutluyuz

Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinlerinin yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Bakıcı; “Huzurevi sakinlerimizin böylesine güzel bir etkinliği gerçekleştirmeleri bizim için ziyadesiyle mutlu edici bir hadisedir. Eserlere baktığımız zaman hepsinin emek verilmiş çalışmalar olduğunu söyleyebiliriz. Bu çalışmalar huzurevi sakinlerimizin iyi vakit geçirdiklerinin işaretidir. Huzurevi sakinlerimiz açısından bu gibi etkinliklerin ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla ben huzurevi sakinlerimizi ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Bu çalışmaların devam etmesini diliyoruz. Onlar bizim için eli öpülesi insanlardır. Onlara çok değer veriyoruz. Biz yaşlılarımıza sahip çıkma adına bu çalışmaları destekliyoruz” dedi.

Yaşlılık çökmüşlük değildir

Yaşlılığın asla bir “çökmüşlük” olarak görülmemesi gerektiğini belirten Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi Müdürü Serpil İbri; “Yaş eklenmesini bir şans olarak değerlendiriyoruz. Sakinlerimiz bu çalışmalar sayesinde kendi yeteneklerini keşfetti. Biz huzur evinde yaşlanmayı bir keyif haline getirmeyi ilke edindik. Bundan sonraki sergilerimizde de çok farklı alanlarda karşınıza çıkacağız” dedi. Huzurevi sakinlerinin çalışmalarında rehberlik eden ressam Mürüvvet Şafak Kayabay’a, heykel sanatçısı eşi Haluk Şafak’a teşekkür eden Serpil İbri; “Onların desteği olmasaydı biz böyle bir alanı keşfedemeyecektik. Ben kendilerine, kurum çalışanlarımıza ve Selçuk Belediye Başkanımız Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.