site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Hunharca Öldürülenler!

Hunharca Öldürülenler!
02.01.2017
A+
A-

Diyanetin Cuma günkü açıklaması: “Değerlerimizle uyuşmayan gayrı meşru davranışlar.” Önceki açıklamaları, “Yaşam biçimlerine göre toplumu bölmek, kabul edilemez.”

B.Y; “Si…r et asker kaçağı köpekler gebermiştir en çok. Çok fazla şey yapmayın.”

R.Y; “Gebersinler, yılbaşı kutlayan Müslüman değil zaten. Her kim olursa olsun zerre kadar üzülmem. Kafirler gitsinler, kafir memlekette kutlasınlar. İnşallah leş çoktur.

E:Ş; “Kulüplerde içiyorsan, yılbaşını kutluyorsan, sarhoş ve cenabetsen, sen cacıksın. Vay haline cahilin, sonradan görme bir şeysiniz.

M.D: “Kutlamasın onlar da noel’miş. Bizim Kültürümüzde yılbaşı diye bir saçmalık yok ki…”

Nedir bunlar, bir davetiye, bir kabullenme. Bir kültürsüzlük. Bir kötülük isteği… Bir savaş… Ne var bunda diyebilirsiniz? Ancak öyle çok şey var ki, bu denilenlerle yola çıkarsanız; sonuç orta yerde… Ve bu açıklama gibi yığınlarca açıklama var, orta yerde. Düşmana gerek yok. İşte malum bir saldırı ne için yapıldığı malum saldırı, bunun için yapılmış. Toplumun hayat tarzına yönelik bir saldırı… Bu tür işlere izin verirsek, demek oluyor ki olası işlere açığız. İnsan hayatına değer vermiyoruz.

Yazının girişinden dolayı anlamışsınızdır. Bunlar dün meydana gelen yılbaşı faciası üzerine yazılan bir yazı. Biz de böyle kutlamalara, anmalara, toplanmaların karşısındayız; ama insanlara doğru yolu göstererek, insanları öldürerek değil. İnsanların yaşam tarzlarını hedef seçerek değil. Bu olayı bir takım insanlar, böyle sivrilikleri kullanmaktadır.

Biz, böyle bir işin ötesinde, berisinde olamayız. Birinden biri yasaklanırsa o zaman tamam işte. Diyerek amacımıza ulaşmış oluruz ki böyle bir şey amaç olmaz. Savunduğumuz da böyle bir şey olmaz. İnsanların üstüne sıkmak, iyice ölmesi anlamındadır. Bu insanların iyice ölmeleri kime ne kazandıracaktır? Böyle bir şey olur mu?

Böyle bir şey, insanların yaşam tarzlarına karşı yapılmıştır. İslam’da böyle bir şey yoktur. Bunun sonucu katledilmek diye bir şey yoktur. İnsanları kafes içinde, kümes kümes öldürmek yoktur. Bu insani bir tavır olamaz. Bu yaklaşım, insanca, İslam’ca bir tavır asla olamaz. Böyle bir şeyi sınıf haline getirenler İslam’ı bilmiyor demektir. Bunu yapanların İslam’la hiçbir ilgisi yoktur. Bu herkes tarafından bilinmeli ve kabul edilmelidir.
Bir insanı veya insanları aklınıza yatmadığı için, hayat tarzlarında dolayı yok etmiş olursunuz. Bu ne demektir, bu nasıl bir olaydır? İnsan, insana karşı mı dır? Bu vaziyet nedir? İnsanları bu yüzden öldürmek reva mıdır? Bu yüzden doğan olaylara verilecek olan cezalar başkadır. Oyuna gelip, gidene güle güle demeyelim. Ölüm bu; ancak bu ölümün de kıstası olmak zorundadır. Diyalogsuz, ne olursa olsun diyenlere karşıdır, ölüm.

Yaşam tarzı yüzünden, seçiminden dolayı insanlar öldürülemez! Bunun sonucu ölüme davetiye demektir. Bu davetiyeyi çıkaranlar davetiyenin sonucunu beklemek zorundadır. Ölenler zenginler, zengin çocukları diye geçiştirenler, aynen bu öldürenlerdendir.

Allah rahmet eylesin!
Sağlıcakla kalın!

Fikri Atılbaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.