site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Horlamaya ilaç gibi gelen besinler

Horlamaya ilaç gibi gelen besinler
12.01.2016
A+
A-

Burun kanallarının tıkanması, iltihaplanması gibi sorunlarla ortaya çıkan horlamaya karşı nane yağı, tereyağ, kakule çayı ve zeytinyağ ilaç gibi geliyor…
Hem sosyal yaşamı, hem sağlığı olumsuz etkileyen horlama sorununa karşı doğal tedavi yöntemleri fayda sağlıyor. Uzmanlar horlamaya iyi gelen 5 iksiri sıralıyor:

1. NANE:

1 bardak su ile 1-2 damla nane yağını karıştırın. Gece yatmadan önce gargara yapın.

2. ZEYTİNYAĞI:

Zeytinyağı iltihaplara karşı oldukça iyi gelir. Zeytinyağı ile yarım çay kaşığı balı eritin ve yatmadan önce her gün tüketin.

3. BUHAR:

Horlama arkasındaki temel nedenlerden biri burun tıkanıklığıdır. Tıkanıklığı azaltmak için en iyi yolu buhar teneffüs etmektir. Geniş bir kase kaynar suyu doldurun. Okaliptüs esansiyel yağı birkaç damla damlatın. Burnunuzdan 10 dakika buharı soluyun. Başınızın üzerine bir havlu tutun. Tıkanıklık temizlenene kadar, bu işlemi her gün uygulayın.

4. TEREYAĞI:

Mikrodalgaya bir miktar tereyağı koyup, hafifçe ısıtın. Yatmadan önce burun deliğine 2-3 damla damlatın.

5. KAKULE:

Tıkalı kanalları açmada oldukça etkilidir. Ilık bir bardak suyun içine yarım çay kaşığı kakule tozu koyup, yatmadan yarım saat önce tüketin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.