site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Hizmet Masasına Bir yılda 1540 başvuru

Hizmet Masasına Bir yılda 1540 başvuru
14.10.2015
A+
A-

hizmet masası

Selçuk Belediyesi Hizmet Masası birinci yaşını doldurdu. Vatandaşa aracısız, direk hizmet sunmak için kurulan Hizmet Masası’na açıldığı günden bu yana yapılan 1540 başvurunun 1348’i olumlu sonuçlanırken; 192 başvuru ise henüz çözüm aşamasında bekliyor.

Sorunlar çözümleniyor

Selçuk Belediyesi’nin vatandaşlarla iletişimi güçlendirmek, onların sorunlarına daha çabuk çözüm bulmak, isteklerini daha kolay bir şekilde yerine getirmek amacıyla hayata geçirdiği “Hizmet Masası” bir yılını doldurdu. Hizmet Masası vatandaşların çevreleriyle, belediyeyle ilgili her türlü sorununu yüz yüze, telefon ya da internet yoluyla kabul ederek, 24 saat içerisinde söz konusu iletinin hangi birime yönlendirileceği hakkında vatandaşa bilgi veriliyor.

Ulaşmak kolay

Vatandaşların şahsi olarak başvurularının yanı sıra 7 gün 24 saat 444 8 892 numaralı telefon hattı ve [email protected]  e-posta adresiyle de vatandaşların her türlü istek, şikayet ve önerilerini kayıt altına alan hizmet masasına bir yıl içerisinde toplam 1540 başvuru yapıldı. Yapılan başvuruların 1348’i olumlu sonuçlanırken, 192 başvuru ise henüz bekleme aşamasında. İstek ve öneri gelen konuların başında %60’lık oranla Fen İşleri birinci sırada yer alıyor. Park ve bahçe ile ilgili şikayetler ikinci sırada yer alırken, temizlik ve ilaçlama üçüncü sırada yer alıyor.

Hizmet Masası aynı zamanda kendi görev tanımı içerisinde yer almamasına rağmen vatandaşların bazı sorunlarının bürokratik engellere takılmadan çözümlenmesine de yardımcı olmayı sürdürüyor.

HABER: SELÇUK BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

YORUMLAR
  1. NÜKTADAN dedi ki:

    ÇÖZÜLEN NE KADAR BİRDE ONU ARAŞTIRIN DERİM..

  2. selçuklu dedi ki:

    en çok başvuran kim onuda açıklasınlar. ?