site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Hizmet Masası Vatandaşların Taleplerini Almaya Devam Ediyor

Hizmet Masası Vatandaşların Taleplerini Almaya Devam Ediyor
27.04.2016
A+
A-

Vatandaşlar ve belediye arasında köprü olan Hizmet Masası  Selçuklu vatandaşların istek, öneri ve şikayetlerinin hızlı bir şekilde çözümlenmesi için çalışıyor.

17 Eylül 2014 tarihinde faaliyete geçen Selçuk Belediyesi Hizmet Masası’na bugüne kadar 2696 vatandaş başvuru yaptı. Yapılan başvuruların 2442 tanesine olumlu cevap verilirken, 254 başvuru ise zaman içerisinde sonuçlanmayı bekliyor.

Hizmet Masası’nın faaliyetleri hakkında bilgi veren Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Karakurt; “Sosyal Yardımlaşma ve Evde Bakım işleri ile ilgili dilekçeleri de alan Hizmet Masası, fen işlerinden temizlik işlerine, imar işlerinden kültür işlerine kadar bir çok alanda istek alınmakta. Şikayetler ve istekler Hizmet Masası aracılığıyla ilgili birimlere iletilerek; sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyoruz” dedi.

Vatandaşların 444 8 892 numaralı telefondan, mail yoluyla ya da şahsen isteklerini ve şikayetlerini Hizmet Masası’na iletebileceklerini belirten Karakurt; “Bu iletilen isteklere Hizmet Masası çalışanları 24 saat içerisinde geri dönüş yaparak söz konusu durum hakkında vatandaşa bilgi veriyor” dedi.

Muhtarlarla da iletişim halindeyiz

Hizmet Masası’nın muhtarların isteklerini de dikkate aldıklarını belirten Ali Karakurt; “Muhtarların isteklerini de kayıt altına alarak ilgili birimlere iletiyoruz. Sorunların çözüme kavuşması sağlanıyor ve ayda bir düzenlenen muhtarlar toplantısında bu isteklerin ne kadarının gerçekleştiği toplantıya başkanlık yapan başkanımız Sayın Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tarafından teyit ediliyor” dedi.

Başkan Yardımcısı Ali Karakurt ayrıca Hizmet Masası aracılığıyla 1000’e yakın 65 yaş üstü vatandaşa ESHOT Ulaşım Kartı’na sahip olmaları için başvuru aşamasında destek sağlandığını da belirtti.

Nasıl başvuru yapılıyor?

Vatandaşlar dilek ve şikayetlerini Hizmet Masası’na 444 8 892 numaralı telefondan, [email protected] adresinden ya da Selçuk Belediyesi giriş katta bulunan Hizmet Masası birimine gelerek yüz yüze iletebilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.