site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Hırsızlığın geldiği boyut

Hırsızlığın geldiği boyut
26.05.2016
A+
A-

Torbalı Mahallesi’nde camiye takılan güvenlik kamerası hırsızlığın geldiği boyutu gözler önüne sermeye yetti. İslam ve Türk kültüründe önemli bir yeri olan, güvenlik açısından şüphe dahi duyulmayan camiler artık hırsızların uğrak noktası haline geldi.

Son zamanlarda ilçe genelinde artan hırsızlık olayları nedeniyle kamera satışları büyük artış gösterdi. Çiftçiler bile artık tarlalarına güvenlik kameraları takmaya başlarken önceki gün Torbalı Mahallesi’nde camiye takılan güvenlik kamerası hırsızlığın geldiği boyutu gözler önüne sermeye yetti. Gerek ibadet yapılan yer olması gerek se inancımızda kutsal olması nedeniyle hırsızların, hırsızlık amacıyla içine girmediği camilerde sık sık soygunlar yaşanınca cemaat ve din adamları çareyi güvenlik kamerası takmakta buldu. Merkez Cami’de bile imam camideki hırsızlıklara karşı bir ilan cama yapıştırırken, tüm camiler artık bu soygunlara karşı önlem almaya başladı.

CAMİLER HIRSIZLARIN UĞRAK NOKTASI

İlçe genelinde birçok camiye takılan güvenlik kamerası önceki gün Torbalı Mahallesi Cami’sine takıldı. Hem İslam hem de Türk kültüründe önemli bir yeri olan, güvenlik açısından şüphe dahi duyulmayan camiler artık hırsızların uğrak noktası haline geldi. Eskiden ayakkabı hırsızlıklarıyla gündeme gelinse de camiler şimdilerde çinilerden, klimalara, sadaka kutularından elektronik cihazlara kadar her şey camilerden çalınmaya başladı. Cemaat ve din görevlileri hırsızlara karşı çözümü artık güvenlik kamerasıyla bulmaya başladı.

GÜVENLİK KAMERALI ÖNLEM

Son zamanlarda camilere kadar dadanan hırsızlar nedeniyle camiler bir bir önlem almaya başladı. Önce anahtarlı ayakkabı dolaplarını camilere yerleştiren cami cemaati ve yetkilileri daha sonra iç kapıyı kilitlemekte çözümü bulmuştu. Buna rağmen hırsızlıklarla baş edilememesi nedeniyle caydırıcı özelliği bulunan güvenlik kameraları camilere takılmaya başlandı. Son olarak önceki gün Torbalı Mahallesi cemaati bu yönteme başvurdu. İlçe genelinde yaşanan hırsızlık olaylarından nasiplenmek istemeyen cami görevlileri, önceki gün güvenlik kamerasıyla önlem almaya çalıştı.
İbrahim DANIŞ-buyuktorbali.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.