site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Hezarferenler Projesi Törenle Tanıtıldı

Hezarferenler Projesi Törenle Tanıtıldı
15.06.2014
A+
A-

METEM FOTO 1

İZKA tarafından Okul öncesi ve mesleki eğitim mali destek programı kapsamında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuk Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuk Ticaret Odası ve İzmir Uzay Kümelenme Derneğinin ortaklığıyla hazırlanan “Hezarferenler” adlı projenin tanıtımı yapıldı.

Yeni yapılan Uçak Gövde Motor Atölyesinde düzenlenen tanıtım Kokteyline Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, THK Havacılık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Murat Ekici, Selçuk Emniyet Müdürü Uğur Er, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, İZKA Yetkilileri, projeyi destekleyen kurum ve kuruluşların temsilcileri, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan tanıtım kokteylinin açılış konuşmasını Oku Müdürü Sedat Yeşilyağcı yaptı. Tanıtım kokteylinde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında METEM ve ATL bünyesinde Uçak Bakım Bölümünü açarak Türkiye’de 8.si bulunan bu atölyede öğrencilerin eğitimlerine devam ettiğini, bu konuda THK’ndan uçak katkısı sağlandığını ve 2 uçağın okul bahçesinde konuşlandırıldığını belirtti. Öğrencilerin bu uçaklar üzerinden eğitim aldıklarını belirten Şimşek, ayrıca Boeing Company firması ile yapılan görüşmeler sonucunda firma tarafından 70 Dolar bağış yapıldığını, bu bağışla okul bahçesinde atölye yaptırıldığını, önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrencilerin bu atölyede eğitimlerini sürdüreceğini kaydetti.

OKULUN YENİ ADI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

METEM ve ATL adı altında iki okul ismi ile eğitim veren okulun bundan böyle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla eğitim vermeye devam edeceğini hatırlatan Şimşek, yapı ve isim itibariyle okulun kendini kanıtladığını kaydetti. Selçuk’taki eğitim düzeyinin giderek arttığını ve bu yönde okullaşmanın hızla ilerlediğini ifade eden Şimşek, bu kapsamda çevre il ve ilçelerden birçok öğrenci almaya başladıklarını ifade etti. Şimşek, son olarak, bu konuda katkı sağlayan başta İZKA Temsilcilerine, Boeing firması yetkililerine, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’ya ve bu projeye destek veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti.

KAYMAKAM BOYACI; “ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İZKA İLE YENİ BİR PROJEYE DAHA İMZA ATACAĞIZ”

Son 3 yılda Selçuk’ta çok güzel eğitim yatırımları olduğunu ve bu yatırımların devam ettiğini söyleyen Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Boeing firmasının 70 dolarlık katkısı kendilerine gurur verdiğini bu konuda firma yetkililerine şükranlarını iletti. Ayrıca yine bu projeye maddi manevi büyük destek veren Selçuk Ticaret Odasına, İZKA Yetkililerine ve tüm kuruluşlara da teşekkür eden Kaymakam Boyacı, önümüzdeki aylara İZKA ile tarım konusunda yepyeni bir proje üzerinde çalışmayı planladıklarını duyurdu.

Selçuk’ta eğitim veren THK Havacılık Meslek Yüksek Okulunun bu ilçede eğitim vermesinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Kaymakam Boyacı, çünkü geçtiğimiz eğitim öğretim yılında bu üniversiteden mezun olan öğrencilerin meslek sahibi birer birey olduklarını hatırlattı. Eğitme olan yatırımların devam edeceğini de hatırlatan Kaymakam Boyacı, Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” sözünü hatırlatarak “Bu fikri en iyi şekilde yayacağız” dedi.

Tanıtım kokteylinde projenin fikir, hazırlık ve yapım aşamaları, gelinen nokta ve yapılması planlananlar hakkında hazırlanan sunumu Büro Yönetimi Alan Şefi Seyhan Atlan sundu. Bu sunumun ardından tüm katılımcılara Uçak Gövde Motor Atölyesi önünde hazırlanan kokteyl ikramı yapıldı.

HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY-İHA

atelye

METEM FOTO 2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.