site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Hem Türk Hem Müslüman Atatürk

Hem Türk Hem Müslüman Atatürk
13.07.2013
A+
A-

fikri-atilbazMustafa Kemal Atatürk yüce dinimiz için İslam yüzünden geri kaldık, İslam ilerlememize engel, hatta din değiştirmeliyiz diyenlere şöyle seslenmektedir;
“Efendiler,
Dinsiz bir milletin idamesine imkan yoktur. İslam dini öyle yüce bir dindir ki; “İlim Çin’de de olsa alınız” diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Biz İslam olduğumuz için geri kalmadık, Yüce Dinimize ne zamanki hurafeler ve bidatlar ilave yapıldı; o zaman gerçek İslam’dan uzaklaştırıldık, onun için bu hallere düştük.”
Şimdi bu Atatürk’ü, bu sözleri söylediği kimseler, İslam dinini savunuyor diye sevmez. Aynı şekilde bizi kötülüyor diyen din tacirleri de Atatürk’ü sevmez. Atatürk’ü dinsiz gösterme yarışına giren sahte Atatürkçüler, laikçiler ve dinciler onu hiçbir zaman anlamamış, haddizatında anlamak istememişlerdir. Böylece karşıt gibi görünen her iki grup da ortak bir noktada buluşmaktadır; Atatürk’ü dinsizleştirerek Müslüman Türk milletinden uzaklaştırmak.
“Efendiler” diye başlayan yukarıdaki sözleri söyleyen biri dinsiz midir, yoksa dinimiz ve mevcut durum hakkında bir tespitte mi bulunmuştur? Bu soruya açık yüreklilikle cevap veremeyecek olan insanları konuşmaya da hakları yoktur. Bunun yolu da okumaktan, bilmekten geçmektedir. Dini olanla, dinmiş gibi gösterileni ayırt edemeyenlerin Atatürk’ü dinsiz olarak görmeleri gayet normaldir.
***
Bu şekilde yönlendirilen kimselerin Atatürk’ü sevmemelerinin, ondan nefret etmelerinin sebebi, onun dinden geçinen, dinci geçinenlerle mücadelesinden kaynaklanmaktadır. Onun kavgası batıllarla, süte su katanlarladır. Onun kavgası Allah diyerek aldatanlarladır. Onun kavgası memleket istiklal savaşı verirken din adamı kisvesi altında muhipsever olan, padişah yalakası olan, milleti Kuvayi Milliye’ye karşı kışkırtanlarladır.
Onun kavgası Türk milletini yok sayan, zihniyete karşıdır. Onun kavgası Sevr paçavrasıyla ülkeyi bölüp, parçalamak isteyenler ve onların yanında yer alanlara karşıdır.
Ne acıdır ki bu gün onun kurmuş olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı onu hutbelerden çıkarmıştır. Mursi için dua ayinleri öneren iktidar, Allahın izniyle bu gün var olma sebepleri olan, hür yaşamamızın nedeni olan Mustafa Kemal Atatürk deyince tüyleri diken diken olmakta onu tarihten silmeye çalışmaktadır. Okul kitaplarından çıkarmaya çalışmakta, onun nutkunu, gençliğe hitabesini unutturmaya çalışmaktadır. Unuttukları onu nereden silerseniz silin, gönüllerden silemeyecekleri gerçeğidir.
***
AKP iktidarının 10 yıllık dönemde gerçekleştirdiği en sakıncalı işlerden biri milletin değerleriyle oynamaktır. Bayrağımızla bir mücadeleye girmişlerdir, milletin başından Türk’ü kaldırmışlardır. Etnik unsurları ön plana çıkarıp siz farklısınız demiş, 36’ya ayrıştırmanın öncülüğünü yapmışlardır. Bizi bir kılan, beraber kılan ne varsa hepsiyle oynamışlardır. Milleti ayrıştıracak her türlü işe imza atmışlardır. Geçmişin yaralarını kaşıyarak insanları huzursuz etmek, ben böyleyim sen öylesin anlamına gelecek şekilde mezhep diliyle konuşmayı alışkanlık haline getirmişlerdir. Yıllar önce bir Başbakanın Azerilerle ilgili bir soru sorulduğunda onlarla aynı soydan olduğunu unutup “onlar şii” dediği gibi, Reyhanlıda menfur olayda rahmete kavuşanlar için 53 Sünni vatandaşımız hayatını kaybetmiştir demişlerdir.
Mezhep farklılığını her an gündeme taşımak için tetikte beklemektedirler. İslam dünyasının İslam’da birleşemediği gerçeği karşısında mezheple ayrıştıralım, üstünlük kuralım projelerine derin stratejilerle karar vermişlerdir. Suriye’de, Libya’da, Mısır’da olaylara karışmasının nedeni her ne kadar BOP’sa, olayların içinde olmalarının, Esad’sız bir Suriye oluşturmanın gayretleri bir o kadar da mezhep eksenli bir Ortadoğu kurmaktır.
***
Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmezler, “Biz Türk milliyetçisiyiz” dediği için her türlü milliyetçilikle beraber Türk milliyetçiliğini de ayaklarının altına alırlar. O, Kurandan bilerek, anlayarak, okuyarak gerçek İslam’ı yaşayın, ona göre ibadetinizi yapın dediği için onu sevmezler. Maturidiliğin kapısından içeri girdiği için ona karşıdırlar. Siyasal ümmetçilik içinde milliyetini eritmeye kalkanlara savaş açtığı için ona karşıdırlar.
Karanlığa karşı aydınlığı savunduğu için karşısındadırlar. Uydurdukları her şeye dini kılıf bulanların karşısında olduğu için onun adını duymak istemezler. Laikliği uyguladığı için ona saldıranlar, İslamcı geçinenler, Başbakan Erdoğan’ın Mursi yıkılmadan önce Mısır’da yaptığı din ve devlet işlerini birbirinden ayırın çağrısını neden duymazdan gelirsiniz?
Bir Atatürkçü geçinen, laikçi, Atatürk düşmanları vardır, bir de dinci geçinen Atatürk düşmanları. Bu zihniyet sahipleri Atatürk’ü sevmezler. Bakın Mustafa Kemal Atatürk ne diyor;
“Din perdesine bürünerek din simsarlığı yapan kişilere müsaade etmeyeceğim. Dinden menfaat eden temin edenler iğrenç kimselerdir. … Bizi yanlış yola sevk eden soysuzlar bilirsiniz ki, çok kere din perdesine bürünmüşler, saf ve temiz halkımızı hep din kuralları sözleriyle aldatmışlardır. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz . Görürsünüz ki, milleti mahveden, esir eden, harap eden fenalıklar hep din örtüsü altındaki küfür ve kötülüklerden gelmiştir”
Sağlıcakla kalın!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.