site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Hedefimiz Veremsiz Bir Türkiye

Hedefimiz Veremsiz Bir Türkiye
11.01.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesinin desteği ile Verem hastalığında farkındalık yaratmak için Selçuk’un birçok noktasına stant kurularak vatandaşlara bilgi verildi. İlk olarak belediye hizmet binası zemin katta stant kurularak başlatılan Selçuk’taki kampanyada vatandaşlara karbon monoksit ölçümü yapıldı.

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun başlattığı, insanlarda farkındalık yaratmak adına “Hedefimiz Veremsiz Bir Türkiye” kampanyası çerçevesinde eğitim kurumları başta olmak üzere camilere ve bazı kamu kurumlarına stant kuruldu. İlk olarak Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla belediye hizmet binası zemin katta kurulan stantta vatandaşlara Tüberküloz (Verem) nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir, belirtileri varsa ne yapmak gerekir ve nasıl korunabileceği hakkında bilgiler verilerek görevli sağlık personeli tarafından karbon monoksit ölçümü yapıldı.

Selçuk Belediyesinin sosyal sorumluluk çalışmalarında her zaman kendilerine destek olduklarını ve bu kapsamda belediye binasında verem hakkında farkındalık yaratmak için stant kurup vatandaşlara bu konuda bilgi verdiklerini belirten İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Zillice Turan; “Amacımız “Veremsiz bir Türkiye”. Bu konuda T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından bastırılan el broşürleri ve afişleri Müftülük aracılığıyla camilere Milli Eğitim aracılığıyla okullara dağıtarak farkındalık yaratmayı hedefledik. Selçuk Belediyesi gerek koruyucu hizmet gerek birinci basamak sağlık hizmeti açısından bize her zaman destekte bulunmaktadır. Stant açmamıza da yardımcı oldu. Bu konuda Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Evde Sağlık Hizmetlerimiz her zaman vatandaşımızın hizmetinde

Verem hastalığının sağlık koşulları bozulmuş bireylerde daha fazla ortaya çıktığına dikkat çeken Turan; “Bir bireyin eğer beslenmesi iyi değilse, ev koşulları düzgün değilse vereme meyil oluyor. Bizler bu konuda Selçuk Devlet Hastanesi ve Selçuk Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen Evde Sağlık Hizmetleri projesi kapsamında vatandaşları gerek gıda yardımı, gerek hijyenin sağlanması gerekse öz bakımın sağlanması bakımından destekliyor ve bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İlk bilgilendirme standı Selçuk Belediyesinde

İlk olarak belediye hizmet binasında stant açarak burada vatandaşlara karbon monoksit ölçümü yaptıklarını belirten İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Zillice Turan; “Amacımız farkındalık yaratıp vatandaşların sigarayı bırakmasını sağlamak. Sigarayı bırakırlarsa birçok hastalıktan korunmuş olacaklar. Bu hastalıkların başında Koa, Verem, Kronik Bronşit geliyor. Bu farkındalığı ilçemizde yaratmaya çalışıyoruz” dedi.
TJ3A05002

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.