site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Hedef Sağlıklı Büyüyen Selçuk

Hedef Sağlıklı Büyüyen Selçuk
12.06.2013
A+
A-

selcuk-imar1

Altı ay içinde tamamlanacak çalışmalara kadar Zafer ve 14 Mayıs Mahallesi’nde imar durum belgesi, inşaat ruhsatı ve benzeri uygulamalar durduruldu.

Selçuk Belediyesi Haziran ayı meclisinde yürürlükte olan imar planlarına göre yapılan uygulamalarla, özellikle 14 Mayıs ve Zafer Mahallesi’nde sağlıklı şehirleşmeye aykırı yapılaşmalar meydana geldiği belirtilerek bu sorunun çözümüne yönelik planlama çalışmaları yapılması kararı alındı.

İmar ve Hukuk Komisyonu’nun meclise sunduğu raporda, özellikle 14 Mayıs ve Zafer Mahallesi’nde imar yönetmelikleriyle belirlenen asgari cephe ve derinlik kurallarına uymayan parsellerin bulunduğu ve bu alanlara ilişkin imar durumu ve yapı ruhsat talepleri oluşmaya başladığı ifade edildi.

Raporda ayrıca “Sorunlu imar adalarının düzeltilebilmesi, kentin ileriye dönük ulaşım sorunlarının çözülmesi, teknik ve sosyal donatı alanlarının yeni standartlara kavuşturulması, kentin gelecekteki gelişme yön ve büyüklükleri ile ilkelerinin belirlenmesi için her ölçekte planlama çalışmaları yaptırılması gerekmektedir” denildi.

Raporun Selçuk Belediye Meclisi’nde değerlendirilmesi sonucunda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Selçuk’un merkezinde gerekli 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu yapılması kararı alındı.

Ayrıca vatandaşların zarara uğramaması için planlama çalışmaları sona erene kadar Zafer ve 14 Mayıs Mahallesi’nde her türlü imar uygulamasının (imar durum belgesi, inşaat ruhsatı, vs.) durdurulmasına karar verildi.

Bu kararın önceden alınan ruhsatları etkilemeyeceği belirtilirken, planlama çalışmalarının 6 ay içinde tamamlanması ve konun aralık ayında tekrar meclis gündemine gelmesi kararlaştırıldı.

selcuk-imar3

selcuk-imar4

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    acaba 14 mayıs mah. inşaatları ne zaman duracak .inşaat tozlarından balkonlarımıza çıkamıyoruz bıktık artık. yeter artık yazın insanlar biraz tatil yapsın diyoruz ne yazıkki tozdan topraktan gürültüden kurtulamıyoruz lütfen artık birşeyler yapın.