site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Hayri Güller Yeniden Esnaf Odası Başkanı

Hayri Güller Yeniden Esnaf Odası Başkanı
10.02.2014
A+
A-

selcuk-esnaf-odasi-secimleri (1)

Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına yeniden Hayri Güller seçildi. Başkan Güller sarı liste ile girdiği seçimlerden 346 oy alarak dördüncü kez oda başkanı seçildi. Seçimlerde Mavi Liste ile yarışan Vedat Karaman 330 oy aldı, Kırmızı Liste ile yarışan İsmail Bağcı ise 99 oy aldı.

Efes Tiyatro salonunda yapılan ve 3 listeyle gidilen seçimlere İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, AKP Belediye Başkan Adayı Zeynel Bakıcı, MHP Belediye Başkan Adayı Levent Görür, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, oda üyeleri ve Selçuklular katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel kurul toplantısı protokol konuşmaları ile devam etti. Divan Başkanlığını İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Danışmanlarından Mustafa Ak’ın yaptığı genel kurulda ilk konuşmayı yapan ve esnafın genel sorunları hakkında bilgiler veren İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, bu sorunların birçoğunun merkezi hükümetten kaynaklandığı söyledi.

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulunda ilçede 40 yılını tamamlamış esnaflara plaket verildi.

selcuk-esnaf-odasi-secimleri (5)

İlk olarak kürsüye Kırmızı Listenin adayı İsmail Bağcı çıktı. Bağcı yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi;

Bir dönem değil sadece 1 yıl içinde farkımızı göstereceğiz. Adamın adamı değil, esnafımızın başkanı olacağız. Dört yıl içinde hiçbir şey yapamayanlar şimdi ayrı ayrı renklerle ne yapabileceklerdir. Ortalık seyyar esnaf, seyyar kaçakçılar ve kaçak iş yapanlarla dolu. Buna mevcut yönetimimiz hiçbir müdahale de bulunmamıştır. Gerçek İşcen arkadaşımıza soruyorum; Hazirun Listesinde baktım mesleği Çatı Yalıtım-Isı İzolasyon olarak gözüküyor. Gerçek arkadaşımıza soruyorum sizin mekânınız nerede? Bugüne kadar kaç tane fatura kestiniz vergi dairesine, kaç para yatırdınız vergi dairesine bunu çıkıp burada açıklamanızı esnaf arkadaşlarımızın bilmesini istiyorum.

Biz projelerimizle geliyoruz, en kısa zamanda hayatınızı kolaylaştıracak esnaf indirim kartınızı dağıtacağız. Anlaşma yaptığımız birçok yerde daha az ödeyeceksiniz. Sanayi sitesi yakın zamanda daha güvenli hale gelecek. Geçen seçimde buradan söz vermiştiniz sanayiye MOBESE sistemi kurulacak ve tuvalet yapılacak diye, sanayimiz rezil durumda. Dükkanların hiçbirinde sağlam cam kalmadı. Bu konuda bir tane güvenlik önlemi alamadınız’’ dedi.

selcuk-esnaf-odasi-secimleri (6)

İkinci konuşmayı ise Mavi Liste ile yarışan Vedat Karaman yaptı. Karaman Yapmış olduğu konuşmada; ‘‘Sizlere sizin hakkınızı savunan, sorunlarınız için mücadele eden, bir güç olacağımıza, gurur duyduğunuz bir esnaf odası olacağımıza söz veriyoruz. Esnaf arkadaşlarımızın tüm sorunlarını tek tek biliyorum. Çarşı esnafının işgaliyesinden, pazarcı esnafının yer sorunundan, sanayi esnafının sıkıntılarına kadar, sorunlarınızı gerekli makamlarla görüşeceğim. En temel iki sorunumuz hukuk ve finanstır. Hukuk konusunda esnaf odamızın ve üyelerinin temsili ile ilgili anlaşmalı bir avukatımız olacak. Esnafımızın hukuki sorunlarında bu avukatımızla birlikte üyelerimizin yanında yer alacağız. Sizleri yalnız bırakmayacağız. Finans konusunda ise esnaf odamıza bağlı üyelerimizin banka hizmetlerinden avantajlı bir şekilde yararlanabilmesi için banka anlaşmaları yapacağız. Bunun alt yapısını oluşturduk. Değerli esnaf arkadaşlarım bizleri bugün tanımadınız, yıllardır içinizdeyiz. Oylarınızı kullanırken bizleri ve geçmişimizi düşünerek oy vermenizdir. Buraya gelirken birilerinden baskı görmüş yada birilerine söz vermiş olabilirsiniz ama paravanın arkasında kime oy verdiğinizi kimse görmeyecek. Bugün bu değişimi yapmazsanız yarın şikâyet etmeye hakkınız olmayacak ’’ dedi.

selcuk-esnaf-odasi-secimleri (7)

Bugüne yapmış oldukları faaliyetlerden bahseden Başkan Hayri Güller bir diğer aday Vedat Karaman’a yüklenerek, Görevde olduğun süre içinde hangi projeyi getirdin de biz sana hayır dedik, yönetim kurulunun her kararında imzan var iken neden bir anda bizi beğenmez oldun. Bizler hiçbir zaman doğru yapılacak bir işi engellemedik. Bir hevesle yönetime talepte bulunacaksın, ikinci başkanlığa getirileceksin, kale’nin elektriği kesildiğinde susacaksın. Biz belediye işgal ücretlerini düşürttürmek için çalışma yaparken susacaksın, belediye dükkanları konusunda esnafımızı yalnız bırakacaksın, esnafa bilgilendirici tek bir yazı kaleme almayacaksın, yönetim kuruluna tek bir proje sunmayacaksın, yasal olmadığı halde dağıttığın ilanlarda odamızın logosunu kullanacaksın, benden önce 3 dönem oda başkanlığı yapmış adamdan medet umacaksın, geçen dönem sarı liste de olmakla gurur duyuyordun birden ne oldu da bize rakip oldun.

Ben her zaman esnafın içinde oldum sadece seçimden seçime değil, hangi esnaf kardeşimizin işi olsa koştum. 24 saat açık olan telefonuma kim ararsa ulaştı. Esnafın yapılması mümkün olan her talebine evet dedim. Canı gönülden koştum dedi.

selcuk-esnaf-odasi-secimleri (3)

3 başkan adayının konuşmasının ardından divan başkanı 3 adayı birden sahneye çağırarak el-ele birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

selcuk-esnaf-odasi-secimleri (4)

Kongreyi izleyenler arasında olan genel kurul ile ilgili düşüncelerini aktarmak isteyen AKP Selçuk Belediye Başkan Adayı Zeynel Bakıcı’da konuşmak istedi, ancak söz hakkı verilmedi. Kongrede usulsüzlük yapıldığını iddia eden Zeynel Bakıcı’ya divan Başkanı İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Danışmanlarından Mustafa Ak şu cevabı verdi; Oda üyesi olmayan hiç bir kişiye söz hakkı verilmeyeceğini söyleyen Divan Başkanı Mustafa Ak; “Bizim genel kurullarımız hukuk, adalet, sevgi ve hoşgörü içerisinde olur. Öyle meclisteki gibi tekmeyle, tokatlarla biz iş yapmayız Allah’a çok şükür. Bizim genel kurulumuzda tekmeleri hayatta göremezsiniz” dedi.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. 17.00 da biten oy kullanma işleminin ardından sandıklar açıldı. Heyecanlı süren bekleyiş sonuçların açıklanması ile son buldu. Açıklanan sonuçlara göre Başkan Hayri Güller 346 oyla tekrar Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı seçildi.

DSC_5865

Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yeni Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu; Hayri Güller, Özgür Aydoğan, Nazım Değişmez, Hatice Korkmaz, İsmail Karabacak, Şaban Yılmaz, Halil Bayar, Gerçek İşcen, Burcu Karyanlı, Emin Ürel.

selcuk-esnaf-odasi-secimleri (2)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın !  
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın !  
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    vedat efendi koray yolcu buluşturdu sizi ismail bağcı ile neden birleşmedin bu kadarmı emindin başkan olacagından …kibirinden ölcen be kardeş

  2. Anonim dedi ki:

    zeynel bakıcı gene fiyasko yaşadı..iptal ettiririm bu seçimi dedi galiba öyle duydum ..geçendede bir kaveciye seçimden sonra görüşürüz demişti..ne kadar değilim desede tam bir akp li olmuş

  3. ferdi dedi ki:

    hayri beye hayırlı olsun, güzel bir kongre idi ufak tartışmalar olsada zaman zaman siyaset karıştırmaya çalıştılar ama başaramadılar.
    zeynel bey bitmiş selçukta bugün o salonda birkez daha gördük. kongrenin iptaline gider diyor kendisi sanki selçuk belediye başkanısın, sanki esnafsın da konuşma yapacaksın. yok öyle yağma hoca.

  4. çarşı dedi ki:

    dedik sana birleşin diye vedat bey, liste oldu demekle olmuyormus bak sonucu gördünüz mü.
    kazanacam ben kesin diyordun sizlerin inadı yüzünden yine bu yönetime mahkum olduk

  5. Anonim dedi ki:

    ismail bağcı bileşmeye hazırdı..koray yolcu ile birlikte mehmet taş ın otelinde buluştunuz konuştunuz neden istemedin vedat birleşmeyi neden bizi bu vefa ya 4 yıl daha mahkum ettin açıkla..bizide inandırdın farkla kazancam dedin..neden birleşmedin bağcıyla..

    1. aaaaa dedi ki:

      sonradan birleşmek için adaymi olunur aday oldu adaylığını devam ettirdi ha hiç kimsenin asay olmadığı amerııkada bile başkan olurum bu nasıl mantık birleşseymiş bak bak

  6. Anonim dedi ki:

    helal olsun sana bağcı..1 ay çalıştın 99 oy aldın ..6-7 ay önce çıksaydın şimdi başkandın..en güzelde sen konuştun tebrikler

  7. yazik dedi ki:

    zeynel hoca hakkinda.dedikodu yaomaya merakli insanlar bayan iseniz tamam sozum meclisten disari ama erkek iseniz bir dusunun derim

  8. selçuklu dedi ki:

    sayın anonim ismail bagcıyı aday yapan sizsiniz hiç aday çıkmasaydı daha iyi değilmiydi sizin derdiniz hayri güleri indirmek değil vedat karamanı baltalamakmış

    1. Anonim dedi ki:

      kardeş senin mantığınla bakarsan vedat çekilseydi bağcı kazanırdı..bu kadar basit..hemde yakışırdı bağcı..vedat ile hayri yıllarca birlikte odayı mafetmedilermi haa söyle bakayım..haa bide vefa ve zeynel var ikiside yıllarca birlikte çalıştılar ..anladın sen onu

  9. Davut Azimkar dedi ki:

    Değerli arkadaşım Hayri. İnsan nekadar uzakta olursa olsun Selcuk tan kopamıyor. Bende sizleri uzaklardan izlemeye devam ediyorum. Seni ve çalışma arkadaşlarını kutlar yeni dönem çalışmalarınızda başarılar dilerim.

  10. anonim dedi ki:

    hayri başkan tecrübenle bir dönem daha esnafa abilik yapacaksın. hayırlı olsun.

  11. çarşı dükkanları dedi ki:

    SARI LİSTE ÇOK İYİ ÇALIŞMIŞ. HER ŞEYE RAĞMEN KAZANMASINI BİLMİŞLER.

  12. ali tekel dedi ki:

    esnaf odası seçiminde güven tazeleyen ve demekki esnarınında cok sevdiği hayri beye yeni döneminde başarılar dilerim

  13. cemil dedi ki:

    Dusun o zaman selcuk iyi dusun helal olsn vedata

  14. sanayi belediye kiracısı dedi ki:

    vedat abimiz ne kadarda ben kimsenin adayı hiç bir partinin destekledigi kişi degilim dediysede dün gördük ki ak partili şahıslar vedat baskan olsun diye elleninden gelen herşeyi yaptılar ama basaramadılar vedat bey kendinden okadar emindiki koray yolcu ve mehmet tasın recai karacanın ısrarına rahmen teklifini kabul etmedi ve bu sonucu aldı burda hayri baskana basarılar ismail abimize hayırlı olsun vedat beyede sen cok ak partinin peşinde kosarsın daha belki bir yerlere gelirsin gari

  15. vatandaş dedi ki:

    Esnaf odası seçiminde tekrardan Hayrı GÜLLER seçildi hayırlı olsun.Ne var ki bir vatandaş olarak dikkatimi çeken iki şey oldu.Birincisi sayın Vefa ÜLGÜR’ün sahneye çıkması arkadaş esnafsın doğrudur ama bu belediye seçimi değil ki boy gösteriyorsun,bu kadarına da pes doğrusu.Aynı harekete benzer bir diğeri de sayın Zelnel BAKICI’nın orada olup müdahalede bulunması.Yahu arkadaş siyaset bu kadar mı kirlendi yerel seçimler için bir başka seçim ortamını kullanmak,boy göstermek.Acizane düşüncem seçimlerde nasıl oy alırım düşüncesi yani bir nevi rant (kişisel çıkar) sağlamak.Ne diyeyim ALLAH İSLAH ETSİN

  16. ramo dedi ki:

    Birleşin dedik sizlere, ama vedat bey ben listemi yaptım 1 kişilik sadece boşluk var kazanacam ben dedin. al işte yine mecbur kaldık bunlara
    ne gerek vardı bu kadar kendini yükseklerde görmeye

  17. anonım dedi ki:

    Siz daha nerede ne zaman konuşma yapabilirsiniz önce onu öğrenin ondan sonra vatandaşın içine çıkın öyle ortada ben doktorum demekle olmuyor önce Ayakkabı kutularını nasıl doldurdunuz yetimin haklarını yediniz sizde yüz olsa selçukta dolaşmassınız ama nerdeeeeeeeee

  18. albatros dedi ki:

    tüm esnaf arkadaşlara hayırlı olsun ufak tefek aksaklık olur keşke tüm seçimler böyle geçse kızacak bir şey yok ayni amaçlar için mücadele ediyorsak doğru yoldayız demektir gayet demokratik bir seçimdi sizlerde tebrik edin bence

  19. ali tekel dedi ki:

    sayın belediye başkanımız vefa beye baş sağlığı diler babasınada allahrahmet eylesin cennet mekanı topraği bololsun geride kalanlarına ALLAH sabırlar VERSİN

  20. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    sayin baskan hayri beyin ve yeni yonetim arkadaslarinin ve odanin tum çalisanlarinin nasil canla basla çalistiklarini gozlerim ile gordum kulaklarim ile duydum hak ettiklerini yola çikmadan once de kendilerine soyledim yeni ekip ile hayri beyi yurekten kutluyoruz basarili çalismalarinin devamini diliyoruz… bi daha ki oda seçiminde sayin nazim degismez beyin baskan olmasi dilegi ile paristen saygi sevgi ve slmlar…

  21. esnaf dedi ki:

    Hayri başkan yine güven tazeledi bu saatten sora gerisi boş. Bu arada koray bey ve uygulama okulu Müdürü serkan bey en alttaki resimde omuz omuza bi vedat bey eksik. Ama herseye rağmen hayri başkan..