site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Hayalinin Konserini Efes’te Verecek

Hayalinin Konserini Efes’te Verecek
25.06.2014
A+
A-

Mario Frangoulis-efes (2)

Mario Frangoulis’e hayallerinin konserinde soprano Aytül Büyüksaraç da katılacak.

MARIO FRANGOULIS EFES’TE

Dünyaca tanınmış Yunan Tenor Mario Frangoulis, 28. Uluslararası İzmir Festivali’nin Efes Antik Tiyatro’daki ikinci etkinliğinde hayallerini gerçekleştirecek. İzmir Festivali’nin en sevilen sanatçılarından biri olan Mario Frangoulis, 27 Haziran 2014 Cuma günü Efes Antik Tiyatro’da şarkı söyleyecek. Ocak 2014’de Ankara’da verdiği konserde, “Hayalim Efes’te şarkı söylemek” diyen Frangoulis’e İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü soprano Aytül Büyüksaraç da katılacak. Aynı denizin iki kıyısını paylaşan Yunanistan ve Türkiye’nin dostluğunu pekiştirecek konserde İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı Yunan Şef Lukas Karytinos yönetecek.

Yunanistan’ın altı aylık Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı kültürel etkinlikleri çerçevesinde, Yunanistan Büyükelçiliği ve İzmir Başkonsolosluğu işbirliği ile yapılacak konserde Frangoulis ve Büyüksaraç, ColePorter’ın “So in Love” ve MikisTheodorakis’in “Pheadra” adlı eserlerinde düet yapacak.

RockandRoll’dan operaya hemen her türde ve beş dilde şarkı söyleyebilen MarioFrangoulis, İzmir Festivali’ne dördüncü gelişinde hayallerini gerçekleştireceği Efes konseri için çok sevilen aryalardan, tanınmış Yunan bestecilerin eserlerine uzanan zengin bir program hazırladı.

“Türkiye’de kendimi evimde hissediyorum” diyen Mario Frangoulis’in 27 Haziran 2014 Cuma günü saat 21.30’da Efes Antik Tiyatro’da yapılacak konseri için Sabancı Kültür Merkezi yanından saat 18.30 – 19.30 arasında ESHOT Otobüsleri kalkacak.

BASIN TOPLANTISINDAN NOTLAR

Hilton Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında yeniden İzmir’de ve Festivalde olmaktan sevinç duyduğunu belirten MarioFranguolis, Efes konseri için heyecanlı olduğunu belirtti. Yunanistan ve Türkiye’nin ortak bir geçmişi olduğuna değinen Frangoulis ancak iki toplumun da bugünü ve yarını da olduğunu, bu konserin iki ülkenin bugünü ve geleceği için güçlü bağlar kurulmasına hizmet edeceğine inandığını söyledi.

Efes’in bir dünya mirası olduğunu belirten Frangoulis, “dünyanın en iyi sanatçılarının konser verdiği atalarımızın mirası Efes Antik Tiyatro’da şarkı söylemek benim için bir rüyanın gerçekleşmesi olacak” dedi. Türkiye’de gönlünde müzik ateşi olan pek çok kişi olduğunu vurgulayan Frangoulis, Fazıl Say’a özel bir hayranlık beslediğini ifade etti.

Frangoulis ile aynı sahnede söylemenin heyecan verici olduğunu anlatan Aytül Büyüksaraç, konserin Türk ve Yunan sanatçıların daha pek çok projede birlikte çalışmalarını sağlayacak olanak yarattığına değindi ve İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper’e teşekkür etti.

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris de Yunanistan’ın AB Dönem Başkanlığı’nı başarıyla sonuçlandırdığını ifade ederek, çok yakın zamanda Türkiye ile el ele AB’de olacaklarına inandığını söyledi.

Mario Frangoulis-efes (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.