site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Havacılık Sektörünün Kalifiye Eleman İhtiyacını Karşılayacaklar

Havacılık Sektörünün Kalifiye Eleman İhtiyacını Karşılayacaklar
14.08.2015
A+
A-

hezarfenler_projesi (2)

Havacılık sektöründeki kalifiye eleman açığına cevap vermek amacıyla Selçuk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin (METEM) yaşama geçirdiği “Genç Hezarfenler” projesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) da destekleriyle bu yıl ilk mezunlarını verecek.

Dört yıl önce METEM bünyesinde kurulan Uçak Bakım bölümünde şu anda 132 öğrencinin bulunduğunu belirten Okul Müdürü Sedat Yeşilyağcı, havacılık sektörü ve sektörde hizmet veren uçakların üretim, bakım, onarım ve teknik destek alanlarındaki kalifiye eleman eksikliğine cevap vermeyi amaçladıklarını söyledi. İZKA’nın sağladığı 529 bin TL’lik destekle birlikte eğitim için gerekli olan ve yüksek maliyetli ekipman ve motorların alındığını aktaran Yeşilyağcı, METEM’de kurulan Uçak Gövde ve Motor Bakım Atölyesi ile de öğrencilerin bilgilerini pekiştirdiklerini ve çeşitli uygulama imkanlarına kavuştuğunu belirtti.

Müdür Yeşilyağcı, projeye İZKA ile birlikte Selçuk Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Selçuk Ticaret Odası, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Havacılık ve Kümelenme Derneği ve Boeing firmasının da katkı sağladığını belirtti. Yeşilyağcı, şunları kaydetti: “Ege Bölgesi’nde havacılık alanında kalifiye eleman açığı var. Devlet okullarında bu bölüm bulunmuyor. Biz de kendimiz girişim yaparak, Milli Eğitim Bakanlığı’na konuyu ilettik. Birçok farklı kurum ve kuruluştan da destek aldık. Selçuk’ta Türk Hava Kurumu’nun (THK) kurduğu meslek yüksek okulu bulunuyor. Bu yıl dört yıllık fakülte de açılacak. Buradan hareketle THK ile bir protokol imzaladık. Onların atölyelerini de kullanabiliyoruz. Bu projenin yaşama geçmesinde katkısı bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.”

‘BÖLÜMÜ BÜYÜTMEK İSTİYORUZ’

METEM Uçak Bakım bölümünün kısa sürede büyük ilgi gördüğünü ve taleplerle birlikte daha da büyütmek istediklerini ifade eden Sedat Yeşilyağcı, hedeflerinin bu alandaki sayılı okullar arasında yer alarak, sektöre donanımlı teknisyen ve mühendisler kazandırmak olduğunu vurguladı. Bölümün kurulmasında kendisiyle birlikte çaba gösteren öğretmenlere de teşekkür eden Yeşilyağcı, teknik eleman yetiştiren diğer okullarda da benzer projelerin geliştirilmesini istediğini ve sorumluluk üstlenen kişilerin teşvik edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
CİHAN HABER AJANSI

hezarfenler_projesi (1)

YORUMLAR
  1. Milliyetçi vatandaş dedi ki:

    Sedat git artık şu okuldan yalanlarından bıktık