site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Havacılık, Geleceğin Sektörü Olacak

Havacılık, Geleceğin Sektörü Olacak
03.03.2016
A+
A-

Havacılık sektöründe her yıl 10 bin kişilik istihdam açığı olduğunu söyleyen Havajet Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi, ülkemizde en az doktorlar kadar teknik personele de büyük ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Uzun yıllar bilişim sektöründe çalışan ve Yaşar Üniversitesi’nde yarı zamanlı derslere giren Çelebi, hava lisesi fikrini benimseyerek hem bilişim, hem de eğitim alanındaki deneyimlerini Özel Havajet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yaşama geçirdi.

Gerçekleştirdikleri araştırmalar sonucu İzmir’de bu alanda bir eksik olduğunu farkettiklerini ve yatırım kararı aldıklarını söyleyen Mehmet Çelebi, Havajet’in 2014 yılında eğitim hayatına başladığını kaydetti.

Türkiye’de meslek lisesi kavramının yanlış değerlendirildiğini dile getiren Çelebi, “Meslek liseleri ülkemizde sanki son çare olarak görülüyor. Halbuki, ülkemizin doktora, mühendise olan ihtiyacı kadar yetişmiş teknik elemana da ihtiyacı var. Ülke olarak en büyük sermayemiz genç nüfusumuz. Eğer iyi bir eğitim vermezseniz ve bir hedef belirlemezseniz diplomalı işsizler ordusu oluşturursunuz. Bunun için meslek liseleri ayrı bir değer taşıyor. Türkiye havacılık alanında önemli bir konumda. Türk Hava Yolları uluslararası arenada en iyi 10 havayolu şirketi arasında gösteriliyor. Türkiye jeopolitik konumu itibarıyla da ulaşım anlamında önem taşıyor” diye konuştu.

Eğitim kalitesinin ve donanımlı öğrenci yetiştirmenin kendileri için önde gelen değerler olduğunu belirten Havajet Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi, hem geniş düşünebilen, vizyon sahibi, hem de proje üretebilen eğitimcilerden oluşan bir kadroya sahip olduklarını söyledi.

LİSANS PROGRAMI ŞART…
Geçen yıl 110 öğrenci aldıklarını, bu yıl da eğitim kalitesinin belli bir seviyede olması için 100 öğrenci almayı hedeflediklerine dikkat çeken Mehmet Çelebi, şunları söyledi: “Öğretmen seçimine önem veriyoruz. Mezun olan öğrencilerimiz, sektörde iş bulabilmek ve donanımlarını da artırmak amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün lisans programlarına da başvuruyorlar. Havajet olarak, dünyada kabul gören Malta’da EASA belgesine sahip uçuş okulu ile lisans programına ilişkin görüşmelerimiz devam ediyor. Türkiye’de bir Alman firması ile de temas halindeyiz. İlk önce kendi eğitmenlerimize bu eğitimi vermek istiyoruz. Bu alanda kabul gören sertifikayı da kurum olarak biz vermek istiyoruz. Öğrencilerimize lise eğitiminin yanı sıra; aynı çatı altında en az 2 lisans sertifikası da kazandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

DÜNYADA İLK DEFA AIRBUS’TA LİSE STAJI…
Türkiye’de sadece havacılık eğitimi veren 8 lise olduğunu, dünyada ise Amerika’da bu türde sadece bir lise bulunduğunu ifade eden Çelebi, “Okul olarak en büyük farklılığımız vizyon sahibi olmamız. Bu konuda çok idealist davranıyoruz. Dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden Airbus ile bir sözleşme imzalayarak bir ilke imza attık. Havajet uçak bakım bölümü öğrencileri bu yıl yaz stajı için Fransa Toulouse’a gidecek ve okulda edindikleri teorik bilgileri pratiğe çevirme imkanı bulacaklar. Lise düzeyinde dünyada bir ilk yaşanacak” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.