site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Hasan Uysal’dan sitem dolu açıklama

Hasan Uysal’dan sitem dolu açıklama
14.12.2017
A+
A-

Geçen hafta sonunda yapılan ilçe kongresinde 3 yıldır yapmış olduğu ilçe başkanlığını Merve Çalışkan’a devreden Hasan Uysal’dan sitem dolu açıklamalar geldi. Hasan Uysal yapmış olduğu açıklamada ” İlçe Başkanlığı görevimi oyunculardan birine devrettim, partimizdeki adamcılık zihniyetini kaldırmalıyız dedi.

Selçuk CHP eski İlçe Başkanı Hasan Uysal’ın yapmış olduğu basın açıklamasının tam metni şu şekilde;

Değerli yol arkadaşlarım;

Mustafa Kemal Atatürk’ ün kurmuş olduğu bu büyük partide bana üç yıl boyunca ilçe başkanlığı görevini layık gören tüm partililerimize öncelikle çok ama çok teşekkür ederim.

Üç yıllık görev süremdeki çalışmalarım da; başta yönetim kurulu üyelerim, kadın kollarım, gençlik kollarım ve meclis üyelerimin büyük emekleri var. Ayrı ayrı her birine çok teşekkür ediyorum.

Görev süremiz içerisinde üç tane seçim yaşadık. 7 Haziran 2015 seçimlerinde partimizin oyunu %44 ten %47, 1Kasım 2015 seçimlerinde %47 den %49 yükselttik. 16 nisan referandumunda %73 hayır oyu kazandırarak ilçemizde ve bölgemizde başarıya imza attık. Bu başarılar hepimizin dayanışması ile oldu. Fakat en çok ta süreç içinde emek harcayanların hakkı. Bu hakkı eleştirenleri de buradan kınıyorum.

Bu güne kadar Cumhuriyet Halk Partili olmanın onurunu ve gururunu taşıyorum ve taşımaya da devam edeceğim, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bir kongre süreci yaşadık ve bayrağı bir arkadaşımız devraldı. Nasıl bir süreçten geçtiğimiz herkes tarafından bilinmektedir. Yaşananlar toplumun gözü önünde cereyan etmektedir. Bu kongrenin öncesinden başlayan ve kongre günü sonuçlanan aslında bir tiyatroydu. Başrol oyuncusu da belli. İlçe Başkanlığı görevimi oyunculardan birine devrettim. Bu oyunda kendisine başarılar dilerim.

Partimizin kuruluş felsefesi tam demokrasi, halkın egemenliği ve cumhuriyetin temel ilkelerine bağlılıktır. İsminden de anlaşılacağı gibi bizim partimiz Cumhuriyet Halk Partisidir. Üç yıllık görev süremde partimizin kuruluş felsefesine bağlı kalarak siyaset yapmak istedim. Ancak görev süremde parti içinde öyle bir yapı gördüm ki bazılarının hırsları, egoları ve kendi özel çıkarları için partimizi araç olarak kullanma isteklerine şahit oldum. Sonuç ortada. Bu yapının kırılması için mücadele ettim. Bu anlamda parti içerisindeki bu anlayış bitene kadar mücadelem devam edecektir.

Tüm partililerimin özgürce konuşabileceği, ortak aklın egemen olduğu, çoğulcu demokrasinin işlediği bir yapıydı hayalim. Bu uğurda ben ve arkadaşlarım çok mücadele ettik. Partimizi en üst seviyeye çıkarmak adına büyük çaba harcadık ve bu uğurda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Ancak gelin görün ki karşımıza ” adamcılık zihniyeti ” çıktı. Bu zihniyet maalesef kongrenin galibi oldu. Partimizdeki “adamcılık zihniyetini” kaldırmalıyız.

Ülkemizin ve demokrasimizin sigortası Cumhuriyet Halk Partisidir. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için mücadeleye devam… Yaşasın tam bağımsız Türkiye.

Saygılarımla
Hasan UYSAL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.