site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Halkapınar ve Gıda Çarşısı trafiğine Büyükşehir neşteri

Halkapınar ve Gıda Çarşısı trafiğine Büyükşehir neşteri
28.11.2015
A+
A-

Yenişehir Gıda Çarşısı ile Şehitler Caddesi arasındaki trafik yükünü hafifletmek için yeni bir karayolu köprüsü inşa eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Çarşı ile Şehitler Caddesi bağlantısını 2 şerit giriş – 2 şerit çıkışlı yeni bir yolla rahatlatıyor. Büyükşehir, Halkapınar’daki ESHOT Garajı’nın giriş ve çıkışı için de yeni bir düzenleme gerçekleştirecek.

Ket içinde trafik akışını rahatlatmak amacıyla birçok bölgede farklı ulaşım projeleri gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, sektörel alanda kentin en önemli iş merkezlerinden Gıda Çarşısı’na girişi kolaylaştıracak yeni bir alternatif bağlantı yolu için hazırlıklarını tamamlamak üzere. Bölgede oluşturulan proje kapsamında, Halkapınar’da bulunan ESHOT garaj giriş-çıkışları da düzenlenerek otobüslerin trafiğe daha güvenli ve düzenli katkılımı sağlanacak. Yaklaşık 2 milyon TL’yi bulacak çalışmalardan Gıda Çarşısı bağlantısının gelecek ay, diğer düzenlemelerin ise Şubat’ta tamamlanması planlanıyor.

Giriş-çıkış rahatlayacak

Daha önce Yenişehir Gıda Çarşısı ile Şehitler Caddesi arasında ulaşımı sağlayan köprüde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla, bölgede yeni bir karayolu köprüsü inşa eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Çarşı’dan direk Şehitler Caddesi’ne 2 şerit giriş – 2 şerit çıkışı sağlayacak bağlantı yolu ile Şehitler Caddesi’ne çıkışı sağlayacak yine 2 şerit tek yön yolun yapımında sona yaklaştı. Asfaltlama çalışmaları gerçekleştiren yol kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacak.

Garaj çıkışı daha güvenli olacak

Büyükşehir Belediyesi Halkapınar’daki ESHOT Garajı’na giriş çıkışların da daha düzenli hale getirilmesi için bölgede yeni trafik düzenlemeleri gerçekleştirecek.

Bu kapsamda Halkapınar Eshot Garajı’na girişlerin Şehitler Caddesi’nin sağ ve solu olmak üzere her iki yönünden, çıkışların ise 1204/6 Sokak üzerinden tek noktadan yapılması için düzenleme gerçekleştirecek. Böylece otobüslerin Şehitler Caddesi trafiğine daha güvenli ve düzenli bir şekilde katılımı sağlanacak. 1204/6 Sokak’ta yapılan düzenlemeler, Gıda Çarşısı yönüne doğru yaklaşık 800 metre daha ilerleyecek ve söz konusu bölgede yol-tretuvar çalışmaları gerçekleştirilecek.

Ayrıca bu düzenlemeler ile Konak tramvayının Halkapınar geçişindeki imalatları da kolaylaşacak ve alternatif geçişlere de olanak sağlanmış olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.