site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Halk Günlerinin 7.si Gerçekleşti

Halk Günlerinin 7.si Gerçekleşti
01.08.2014
A+
A-

selcuk-halk-toplantilari (2)

Selçuk’ta Her Perşembe Günü Belediye Başkanı ile Halkın buluştuğu sorunların belirtildiği, isteklerin dile getirildiği Halk günleri toplantılarının 7.si bu hafta Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda öne çıkan başlıklar ise yerel basına da konu olan İsabey Mahallesindeki yol düzenlemesi, Selçuk’ta iki mahalleye Rekreasyon alanı yapılması, Selçuk’un her yerinden görülebilecek Kartal Çeşme alanına tesis, Şirince’de yer alan dükkanların ruhsatlandırılma konuları ile Pamucak ele alındı.

Bakıcı; En kısa sürede bu yolun düzenlemesi bitmiş olacak

Selçuk’ta geçtiğimiz günlerde İsabey Mahallesi 2006 Sokaktaki yarım kalan yol çalışması mahalle sakinlerinin tepkisine neden olmuştu.

Mahalle sakinleri 90 gün önce başlanan yol çalışmasının sokağın bir bölümünde durduğunu ve sokağın inşaat halinde terk edildiğini söyleyerek yetkililer tarafından bir an önce bu durumun düzeltilmesi için gerekli çalışmaların yapılması istenilmişti. Yarım kalan çalışmaya gelen tepkilerden biri de çalışmanın durduğu sokaktaki ağaca asılan pankart olmuştu.

Halk gününde bir vatandaşın yarım kalan yol çalışmaları ve beraberinde getirdiği tozlanmayla ilgili sorusu üzerine, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada; ” Yeni yol yapımında kullanılan parke taşıyla ilgili 47 Bin TL değerinde alım yapıldığını ve bu alınan parke taşlarının bitmesine yakın İzmir Büyükşehir Belediyesinden parke taş talebinde bulunduğu belirtilerek “Gerekli yazışmaları yaptık ama sanırım Büyükşehir Belediyesi’ndeki yeni yapılanma devam ettiği için gecikme oldu. Biz bu düzenlemede bir aksaklığa mahal vermemek için genel bütçe durumumuza uygun doğrudan temin ile aldığımız taşın haricinde 10 Bin metre karelik yeni bir ihale yoluyla parke taşı alımına daha gittik. Dolayısıyla ihale ile 10 Bin metre karelik parke taş alımı yapılmış oldu. Şuan taşların nakliyesinin yapılması bekleniyor şeklinde ifade de bulunan Başkan Bakıcı taşlar geldiğinde Selçuk’ta parke taşı ile döşenmemiş hiç bir alan kalmayacak” dedi.

selcuk-halk-toplantilari (1)

14 Mayıs ve Zafer Mahallesine Yeni Rekreasyon Alanları

Halk günlerinde üzerinde durulan konulardan biride 14 Mayıs ve Zafer Mahallelerinde hem çevre düzenini sağlamak hem de mahallelere özel bir ivme kazandırmak için yapılması planlanan rekreasyon alanı oldu. Bahsi geçen bu iki mahalleye İzmir Buca’da bulunan Yedi Göller Rekreasyon alanının bir benzerinin yapılmasının planlandığı konusu dile getirildi. Aynı zamanda bu alanların etrafında kafeler, piknik alanları, spor salonları, gezinti alanları, minyatür göletler ve akarsular ile güçlendirilerek donanımının sağlanmış olacağını açıklayan Başkan Bakıcı;

” Bu düzenleme ile halkımız huzur içinde vakit geçirecek, çocuklarımızın oyun alanları olacak ve en önemlisi görsellik bakımından görkemli tesisler de halkımızın hizmetine sunulmuş olacak ” dedi.

Selçuk yeni bir uygulamayla tanışacak: Gönüllülük Kartı

Halk günlerinde bir vatandaşın, Selçuk’ta sokak sokak gezerek aksaklıkları tespit ettiğini ve bu konuları dile getirmek istediğini söylemesi üzerine vatandaşın taleplerini teker teker dinleyen Başkan Bakıcı ; ” Selçuk’ta bu sorunlar üzerine yeni bir uygulama başlanacağını, bu uygulamada yer alacak vatandaşlara gönüllülük kartı çıkartılacağı ve değim yerindeyse bir müfettiş edası ile görev üstlenileceğini” söyledi. Gönüllülük kartı çıkartılan vatandaşlar Selçuk’ta gerek Belediye çalışanları tarafından gerekse belediye hizmetleri tarafından aksamaya sebep olan konularla karşılaşıldığında sorunun çözümü için gerekli önlemleri ve düzenlemeleri alacaklar.

Şirince’de Çıkmaza Giren Ruhsat Konuları da konuşuldu

Halk Günlerinin 7.sinde Şirince’de esnaf olduğunu belirten ve ruhsat konusunda sıkıntılar yaşadığını dile getiren bir vatandaşın ; ”Benim dükkânımın önünde tezgâhtarlar var, her önüne gelene tezgâh veriliyor, onlar benim ödediğim fiyatta dükkân kirası ödemiyor, o zaman bende dükkânımı kapatayım yerine tezgâh açayım” şeklinde konuşma yapması üzerine Başkan Bakıcı; ”Bu konunun hakikaten üzerinde durulması gereken bir konu olduğu bu konuyu gidermek için bir heyet oluşturulacağı ve Şirince ile ilgili tüm sıkıntıların heyetin raporları doğrultusunda belediye tarafından adaletli bir şekilde giderileceğini vurguladı.

Sağlık sorunu olan bir vatandaş ile antika işi yapan vatandaşların taleplerini olumlu karşılayan Başkan Bakıcı ilgili birim amirlerine talimat vererek sorunun çözümlenmesini istedi.
HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

selcuk-halk-toplantilari (3)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    AKP lilerin gönüllülük kartı aldıklarında hepsinin birer Dr. Dahi Zeynel Bakıcı olacağını şimdiden görür gibiyim. Tabii kendini Tayyip zannedenler de çıkabilir.

  2. vatandaş dedi ki:

    Zeynel hoca makama geleli epey oldu sizin ve belediyenin bütçesi Selçuk’ta gerekli yatırım ve atılım sağlamaz.Devlet ve hükumet yatırımı ile düze çıkarsınız.Size bir çok seçmen bu yatırımlar Selçuk’a gelsin diye oy verdi.Bu konuda başkentten iyi projeler götürüp finansman sağlayınız yoksa onu işe al bunu yerleştirmekle yerinde sayarsınız….

  3. selcuklu dedi ki:

    Hastane ne oldu atıp tutuyordunuz başkan iyice yanındaki biraz sorun

  4. Anonim dedi ki:

    mal ve hizmet alımı yaptığınız esnafın paraları ne zaman ödenecek..

  5. Anonim dedi ki:

    bu memlekette15 kişinin sorunumu var bakıyorum orda oturanlarda hepsi akpli

  6. Anonim dedi ki:

    sen değilmidin hükümetin imkanlarını selçuğa yağdırcam diyen…niye büyükşehire atıyon topu

  7. Anonim dedi ki:

    Aylardır bir karış yeri taş döşeyemiyorsan aciz ve beceriksizsin. Tersini iddia ediyorsan CHPli vatandaşı aklın sıra cezalandırıyorsun. Nerden bakarsan bak iki ucu da b… değnek.

  8. sedat kantaroğl dedi ki:

    şirince için kim ne söylemişse doğru söylemiş 25o tl ye tuttugu tezgahı 10000 tl ye kiraya verenmi ararsın bahçe avlusuna dükkan yapan mı ararsın yollarda 10 metre tezgah açanmı arasın tezgah önlerinde şemsiye önönde plastik tente yolun üstü yeşil örtü güzelim şiricenin görünümü tam bir kültür bakanlığı örnek birde rezalet kiralar 30000 tl den başlıyor ama esnaf bakarken kanunsuz iş yapanlar para kazanıyor birde kültür bakanlığı örnek bölge olarak şinceyi seçmiş iş yerlerimizi plastikten dolayı sigorta ettıremiyoruz sayın başkanım turizm sezonu bitmeden lütfen bir el atarsan biz esnaflarıda rahatlatırsın şirince bir acarlar değil saygılarımla

  9. Doğrucu Davut dedi ki:

    Sayın Belediye Başkanımız Dahi Zeynel Bakıcı ,seçilmenizin altıncı ayına girdik.Bu altı aylık zaman sürecinde ne gibi adımlar attınız?Üst makamlara Selçuk’un gelişmesi için ne tür projeler
    sundunuz veya sunmayı düşünüyorsunuz?Belediyeden kaç işci çıkardınız ve belediyeye kaç işci aldınız?Selçuk Belediyesinin kasasında biz geldiğimizde para yoktu,borcu çoktu diyorsunuz.İyi güzel hoşta,siz yerel yönetimler konusunda uzman bir kişi olarak bana Türkiyede kaç tane borcu olmayan Belediye ismi verebilirsiniz.Bugün çarşıya çıkıpta esnafları dolaşsanız borcu olmayan kaç esnaf gösterebilirsiniz.Bırakın esnafı kaç kişi gösterebilirsiniz.Önemli olan borca girmek değil,borcun karşılığı olması ve alınan borcun karşılığında o borcu ödeyebilecek olumlu ve akıllı yerlere yatırımlar yapılmasıdır.Geçmiş dönemde borç alınmıştır ama bu alınan borçlar har vurup harman savrulmamıştır.Karşılığında yatırımlar vardır.Selçuk’un güzelleşmesi için yapılan harcamalar vardır.Toptancı hali oradadır.Depo Efes oradadır.St.John kale düzenlemesi oradadır.İstasyon meydanı oradadır.Yarım bıraktırılan Pamucak iskelesi ve balıkçı barınağı oradadır.Çarşı içi düzenlemeleri unutulacak gibi değildir(Selçuk çarşısının eski halini çoğu insanımız maalesef unuttu).Aşırı bir yağmur yağdığında Selçuk caddelerinin ne hale geldiği ve bu sorunun nasıl çözüldüğü ortadadır.Bilin-tur’a karşı verilen mücadeleler ortadadır.Buna benzer daha çok çalışmalar ortadadır.Ama bazıları bu ortada olanları göremiyor.Görmek için dikkatli bakmak lazım.Bunun yanında geçmiş dönemlerde yanlışlar olmadımı?Elbette oldu.Biri çalışıyorsa,üretiyorsa elbette hatalar ve kusurlarıda olacaktır.Hiç çalışmayan,üretmeyen insandan ne hata yapmasını bekleyebilirsiniz.Sayın Belediye Başkanımız Dahi Zeynel Bakıcı Sizlerde inşallah birşeyler yaparsınızda bunun yanında hatalarınızı sineye çekeriz
    Hadi artık vakit yavaş yavaş ilerliyor.Tebrik ve dertleri dinleme mesaileri bitsin ve enerjimizi hizmete dönüştürelim.Yoksa bir sokağa döşenecek parke taşının halk toplantına kadar getirilmesi beni düşündürmeye başladı acaba büyük sorunlar nasıl çözülecek diye…………….

    1. başka bir haberin yorumundan alıntıdır dedi ki:

      ya şu göreve geleli 6 ay oldu diyenlere çok gülüyorum ; mazbata 7 nisanda alındı, mazbata alındıktan snra bile seçimlerin iptal olma olasılığı vardı; böylesine büyük bir baskı varken 30 nisan tarihinde seçimlerin kesin sonçları açıklanana kadar bir başkanın mantıklı karar vermesi çok zordur… şimdi bir bakalım… nisan ayı; Ysk koridorlarında koşuşturma, chp nin komşu ilçelerden getirdiği eli sopalı adamlardan korunmakla, eski yönetimin bir apartmanın bodrum katına kaçırdğı ( ve daha sonra orada bulunan kalorifer kazanında yaktıkları söyleniyor) evrakları aramakla, birsürü derneğe peşkeş çekilmiş belediye taşınmazlarını belirlemekle geçmiştir… chp yüzünden geç devranılmış bir belediye başkanlığı makamından dolayı… nisan ayını saymayacak olursak…. mayıs ayı, haziran ayı, temmuz ayı olarak yargılayabiliriz.. 3 ay içindede nasıl bir icraat bekleniyor .. işte bu durum çok absürd

      1. Doğrucu Davut dedi ki:

        perşembenin gelişi çarşambadan belli olur.Temenni ederimki ben yanılırım.İnanırmısın gidişata ve icraatlara baktığımda hiç umutlu değilim.

  10. esra dedi ki:

    Sedat bey Ağbiniz İSMAİL KANTAROĞLU başkanın yakın çalışma arkadaşı olur. Ayrıca kendisi de şirincede oturuyor başkan ona yetki verirse şirincenin bütün sorunları biter

  11. efesli dedi ki:

    doğal gaz ne oldu yalan mı oldu

  12. Anonim dedi ki:

    İç çamaşırı ile Belediye Başkanının toplantısına gelen vatandaşı uyaran bir görevli yok mu ? Bu ne ciddiyetsizlik ? Resmi daireye girmenin de bir adabı vardır. Hele ki Belediyenin en üst düzeyde bir toplantısına gidiyorsan…

  13. acarlarlı dedi ki:

    doğru söylüyorsunuz sedat bey aman sizler acarlara gelmeyin geldiğiniz yeri kurutuyorsunuz….

  14. Bahtiyar Kurtulus dedi ki:

    Başkanım memurların algısını vergisini iskaliyesini ve sigortalı elemanlar çalıştıran is yerlerine ugrascagina lütfen sorunlu ve ruhsatları vergi mükellefi olmuyanlarla uğraşsın eskiden koydu köylülere peskes çekildi Muhtar kime istiyorsa yer verdi artık selcugumuzun mahlesi olduguna göre ya bu koyu düzene sokun yada Selçuk’ta nekadar işsiz varsa gelip mahlelerine tezgah kursun sedat amca aklisin

  15. rumuz dedi ki:

    şirince köyü esnafları olarak Sedat abi ve Bahtiyarın yorumlarını çok faydalı bunlar hepimizin derdini dile getirmişler umarım kayda alınır bir düzenleme getirilir

  16. Figen Çetiner dedi ki:

    şirince köyü esnafı olarak arkadaşların yorumlarına katılıyorum

  17. Baltimorlu dedi ki:

    Sayin baskanim turkiyede sirinceye benzer bir koy daha varmi. Her gun ortalama 3 4 bin kisinin geldigi turkiyede ve dunyada marka olmus bir köydeki bu salas goruntulerdunyanin hic bir yerinde yok.dido satiriyu nun dedigi gibi ” dunyada cennet varsa eger orasida sirincedir.” Lutfen bu cenneti cehenneme cevirmeyelim. Saygilarimla…

  18. Anonim dedi ki:

    sadece ruhsatsız işyerlerimi sorun şirincede. okadar çok kaçak yapı varki güzelim köyün dokusunu bozuyorlar. buna durdiyecek biri olmalı ama bu zihniyet bu işi çözemez gibi geliyor bana

  19. Anonim dedi ki:

    Halk gününde körler sağırlar birbirini ağırlar.

  20. şirince dedi ki:

    sayın belediye başkanı ben bir şirince de esnaf ve şirince sever olarak utanıyorum insanlar şirinceyi gezmeye geliyor.ama köyün başından sonuna kadar tezgah ve bu tezgahlarda gece ışık yanıyor sizce oturma ruhsatı olmayan biryere elektirik verilirmi ? tek bunu nasıl görmüyor? bu birinci… gelelim ikinciye insanlar dünyakadar para verip dükkan satın alıyor bunun yanında 1000 – 3000 arası kira verip dükkan kirası veriyorlar.ve bunun karşısında tezgahlar da aynı ürünleri satıyor sizce bu adaletmi????????? eğer buna bir çare bulamassanız esnaflarda birye pilastikten dükkan yapsın bumudur doğru olan? sizlerden elinizi biraz hızlı tutmanınızı istiyoruz zamanın muhtarı ali vurmazdere bu tezgahları köylüler meyva ve kendi yaptığı dandel masa örtüsü el işlerini satsın diye verdi ve bunların ruhsatlarıda seyar diye geçer bugün tezgahlarda satılan ürünlere bakıyoruz çin oyuncaklar paşmina köyde üretilmen sakız reçelleri kozmatik mazemeleri tabak çanak dışardan gelme takılar vesayire vesayire bizim esnaflar arasındanda istediğimiz şey bu tezgahların hepsinin bir yere toplanıp köy pazarı şeklinde sadece köylünün kendi ürettiği malları satmasıdır esnafın sattığı ürünler değil. hani siz seçim konuşmalarınızda diyordunuz ya adalet gelecek sizce bu gidişat adaletmidir ?ve eklemeden edemiycem selçukta 15 yıl önce turisler otelleri doldurup belediyenin parklarında yatıyorlardı hani o turistler bitti şirincede böyle olmasın lütfen biran önce büyüğümüz olarak bu konuyla ilgilenin lütfen………………

  21. vatandaş dedi ki:

    Beyler Selçuk Şirince den ibaret değil bu bölgenin bütün yerleri güzel örnek Zeytinköy Kazan gölü en doğal serinleme yeri balıkları harika.Şirinceyi şişire şişire bu hale getirdiler.Bu hale getirenede oy vermediler herkes boyunun ölçüsünü aldı…