site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Halk Eğitimde Beklenen Kurs Açılıyor

Halk Eğitimde Beklenen Kurs Açılıyor
13.04.2015
A+
A-

15

Selçuk Halk Eğitim bünyesinde uzun süredir beklenen Kültür Mantarı yetiştirme kursu açılıyor. 23 kişinin kayıt olduğu kursa dahil olmak isteyenler en kısa zamanda Halk Eğitim’e giderek kayıt yaptırabilirler. Mantar üretimi yerini hazırlayabilen, mantar yetiştirebilen, bakımını, sulamasını, hasadını, pazarlamasını yapabilen mantar yetiştiricisi yetiştirmek amacı güden kurs, Kültür mantarı yetiştiriciliği bilgi,beceri ve teknik konuları teorik pratik ve araştırma eğitimleriyle kursiyerleri yeterli düzeye getirerek dış pazar,ülke ve ilçe genelinde pazar potansiyeli ve geleceği olan mantarcılık sektöründe istihdam ve girişimcilik imkanı sağlıyor.

Vatandaşlar kurs sonrası kendi evlerinde ya da köylerinde küçük bir odada az bir sermaye ile üretime başlayarak birkaç odayla geçimlerini sağlayabilirler. Yeterli tecrübe ve donanımdan sonra büyük mantar üretim tesisi kurulabilir. Ürettikleri mantarları halde mantar toptancılarına, semt pazarcılarına, kadınlar pazarına, market ve manavlara, tavukçulara, kebapçılara, restoranlara, pizzacılara, otellere, yemek şirketlerine, tatil yörelerine biraz tanıtımla çok rahat satabilirler. Çarşıda kendi satış noktasını yada araçlı gezici satış noktası kurabilirler.
Mantar yemekleri restoranı açabilir,kokoreççiler,dönerciler,dürümcüler gibi mantar kavurma dürüm işi yapabilirler. Mantar kurutma, salamura, konserve, turşu, şoklama tesisleri kurabilirler.

Haber: Seda Konuk Selçuk Haber

mantar-yetic59ftirme

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.