site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinden Sergi

Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinden Sergi
26.05.2015
A+
A-

Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinden Sergi (3)

Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan yağlı boya resim kursuna katılan 34 kursiyer, yapmış oldukları birbirinden güzel ve anlamlı Yağlı Boya Resimlerini Efes Müzesi Hikmet Gürçay Sanat Galerisinde sergilediler. Oldukça yoğun ilginin gösterildiği sergiyi gezen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı,belediye olarak kültür, sanat ve sporla ilgili yapılan tüm aktivitelerde her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Efes Müzesi Hikmet Gürçay Sanat Galerisinde açılan sergiye Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Başkan Yardımcısı Atilla Aksoy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Kütükçü, Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Güzel, Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal, Okul Müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

İrlanda’lı kursiyere büyük ilgi

Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan yağlı boya resim kursuna katılan 34 kursiyerin birbirinden güzel 92 adet yağlı boya çalışmalarının yer aldığı sergiye İrlanda’dan katılan Margaret Looney ise katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. 93 yaşında olan ve annesinin doğduğu günden bu yayana yaşadığı evi yağlı boya ile resmeden Margaret Looney, Selçuk’ta çok sık geldiğini ve birçok arkadaşlıklar kurduğunu ifade etti. Arkadaşlarının tavsiyesi ile Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslara katıldığını belirten Looney, özellikle annesinin 93 yıldır doğup büyüdüğü evin resmini yaptığını ve bunu İrlanda’da oturan annesine götürüp hediye edeceğini söyledi. Selçuk ilçesini çok sevdiğini de belirten Margaret Looney, bu bağlamda Efes’in Dünya Kültür Mirası (UNESCO) Asıl Listesine dahil olması yönündeki çalışmaları yakından takip ettiğini ve bu kararın verilmesini gönülden istediğini söyledi.

Her eserin ayrı bir hikayesi var

Sergiyi gezen ve kurs öğretmeni Sermin Teker’den resimlerin hikayelerini dinleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, öncelikle böylesine güzel ve takdir edilmesi gereken bu çalışmadan dolayı tüm kursiyerleri kutladığını belirtti. Her bir resmin yöreyi anlatıyor olması da kendisini çok etkilediğini ifade eden Başkan Bakıcı, ayrıca resimlerde objelerin ve renklerin çok iyi kullanılmış olmasının da oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Altı aylık bir eğitim sonunda kursiyerlerin geldiği noktayı çok başarılı bulduğunu ifade eden Başkan Bakıcı,bu konudaki gayretlerin çok daha fazla arttırılması gerektiğine inandığını kaydetti.

Selçuk iyi bir eğitim merkezi olacak

Her konuşmasında vurguladığı gibi Selçuk’un bir vizyonuolduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, bu anlamda Selçuk’un her zaman kültür, sanat ve sporun merkezi haline gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Bunu başarabilmek için de Selçuk’un iyi bir eğitim merkezi haline dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Bakıcı, “İlçemizde bundan böyle eğitimle her şey çok güzel olacak. Ben bu bağlamda açılan kurslarda katılım sayısının giderek arttığını görüyorum. Bunun yanında da niteliksel bir artış olduğunu da görüyoruz. Bu anlamda ben çok mutluyum ve Selçuk’ta gerçekten de çok güzel şeyler olacak” dedi.

Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi Resim Öğretmeni Sermin Teker ise; özellikle ev hanımlarına ve sanata bağlı olan herkese bu tür kurslara katılmaları çağrısında bulundu.

92 adet yağlı boya resimlerin yer aldığı sergi Efes Müzesi Hikmet Gürçay Sanat Galerisinde 8 Hazirana kadar açık kalacak.

Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinden Sergi (1)

Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinden Sergi (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.