site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Halit Dalgıç’tan basın açıklaması

Halit Dalgıç’tan basın açıklaması
06.05.2015
A+
A-

halitdalgic

MHP İzmir Milletvekili Adayı Halit Dalgıç 3 Mayıs tarihinde Devlet Bahçeli tarafından açıklanan seçim beyannamesi hakkında bir basın açıklaması düzenledi. Dalgıç açıklamasında şunları söyledi;

BASIN AÇIKLAMASI

MHP Milletvekili Adayı Halit DALGIÇ 3 Mayıs tarihinde Genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ tarafından seçim beyannamemiz açıklanmıştır. Seçim beyannamemizden de anlaşılacağı üzere MHP’nin öncelikli hedefi Misak-i Milli sınırlarında yaşayan halkın birlik beraberliğini ve refahını sağlamak olacaktır. Bu doğrultuda titizlikle hazırladığımız seçim beyannamemizde; Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek esas alınmıştır.

Yolsuzlukları önlemek, yolsuzluklarla mücadelede etkin ve kalıcı politi¬kalar üretmek ve ilgili kuruluşlar arasında eşgüdüm sağlamak üzere, özerk bir “Yolsuzlukla Mücadele Kurulu” oluşturulacaktır.

Kadınlara yönelik şiddet ve ayrımcılıkla kararlı şekilde mücadele edeceğiz. Şiddete maruz kalan kadınlara adli yardım desteği sağlayacağız, bu çerçevedeki davaları zaman aşımından ve mahkeme harç ve masraflarından muaf tutacağız. Tüm vatandaşlarımızı kapsayan bir “aile avukatlığı” sistemi oluşturacak, hukuki koruma sigorta sistemini genelleştireceğiz.

Kapatılan belde belediyeleri, özel idare ve köyler yeniden kurulacak, GAP, DAP, DOKAP, KOP gibi bölgesel kalkınma projeleri hızla tamamlanarak üretim ve istihdam sağlanacak, bölge insanı yoksulluktan kurtarılacak, Köy kalkınma planları yapılacak, merkez köyler oluşturulacak, köy sosyal yaşam üniteleri geliştirilecektir. Tarım Kentleri oluşturulacaktır.

Mazot, gübre ve yem üzerindeki vergiler kaldırılacak , Mazot 1 Lira 75 Kuruş olacak, Buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, incir, üzüm, kayısı, zeytin, yerfıstığı ve enerji bitkileri gibi stratejik ürünlerimiz için özel destekleme programları geliştirilecek ve bu ürünlere fiyat garantisi verilecek, Et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçilecek, 2/B sorunu adil ve hakkaniyete uygun şekilde çözüme kavuşturulacak, tohum ve genetik araştırmaları merkezi kurulacak, Süt ve damızlık hayvan üretimi geliştirilecek ve desteklenecek, Yem, kepek, arpa, saman gibi girdilerdeki vergiler kaldırılacaktır.

Kişi başına gelir 20 bin dolara, ihracat 400 milyar dolara yükselecektir. İstihdam sayısı da 33,2 milyon kişiye ulaşacaktır. Yatırım yapanlara, istihdam, üretim ve ihracat artışı sağlayanlara yönelik vergi indirim ve kolaylıklarını içeren bir program uygulamaya konulacaktır. İstihdam üzerindeki vergi ve diğer yükümlülükler hafifletilecektir. Sanayi odaklarının liman ve ana hat demiryolu bağlantıları gerçekleştirilecektir.

Esnaf ve sanatkârımızın uygun krediye ve dış pazara erişimi kolaylaştırılacak, krediye erişimini engelleyen teminat sorunu ortadan kaldırılacaktır. AVM yasası, esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenlenecektir. Yeni işyeri açan esnafımıza beş yıl süreyle vergi ve prim avantajı sağlanacaktır. Şoför esnafımızın yenilemek için alacağı ticari araçtan vergi alınmayacaktır. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza vergisiz akaryakıt imkanı sunulacaktır.

Asgari ücret net 1400 liraya çıkarılacaktır. Asgari ücretlilere, büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği verilecektir. Evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapılacaktır. Asgari ücretten vergi alınmayacak, ücretlilerin asgari ücret kadar geliri vergi dışı bırakılacaktır. Yıllık ortalama 700 bin kişiye iş imkanı oluşturacağız. Yardıma ihtiyaç duyan ailelerin en az bir ferdine iş imkânı, iş sağlanana kadar 700 lira “Aile Desteği” vereceğiz.

Taşeron işçilerin sorunlarını çözüme kavuşturacağız, köleliği andıran işçi çalıştırma düzenine son vereceğiz. Kamuda çalışan taşeron işçileri kadroya geçireceğiz. Emeklilerimize Mart ve Eylül aylarında 1400’er lira olmak üzere yılda iki asgari ücret tutarında “Emekli Destek Ödeneği” hakkı tanıyacağız. Emeklilerimizin banka promosyonu alabilmelerinin önünü açacağız.

Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyecek, emekli aylığı zammını tüketim kalıplarına göre özel bir endeksle belirleyeceğiz. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz, emekli aylığı hesabındaki refah payını çoğaltacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılanların mağduriyetini mutlaka gidereceğiz.

Kadın istihdamını yaygınlaştıracağız. Kadınlara sigortalılık öncesi doğumlar için doğum borçlanma hakkı getireceğiz. Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandırarak aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına destek olacağız. Girişimci kadınlara yüzde ellisi hibe olmak üzere finans desteği vereceğiz.

Her öğrenciye öğrenim süresince başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu vermekle birlikte, işe girince faizsiz olarak dört yılda tahsil edeceğiz. Evlenecek ihtiyaç sahibi gençlerimize kamu bankaları aracılığıyla 10 bin lira tutarında, 2 yıl vadeli ve faizsiz evlilik kredisi alabilme imkânı getireceğiz. Muhtaç ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayacakları harcama kartı “HİLALKART” imkânı sunulacaktır.

Kamu arazilerini yoksul vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz. Yetim ve öksüz evlatlarımıza aylık 100 lira bağlayacağız. Muhtaç ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayacakları harcama kartı “HİLALKART” imkânı sunulacaktır. Kamu arazilerini yoksul vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz. Yetim ve öksüz evlatlarımıza aylık 100 lira bağlayacağız. Evi olmayan muhtaç ailelere sosyal konut, konut sağlanamadığı durumda ise 250 lira kira yardımı yapacağız. Vatandaşlarımızdan elektrik kayıp-kaçak bedeli alınmayacak, sayaç okuma ve benzeri tüketime bağlı olmayan giderler yansıtılmayacaktır.

Halit DALGIÇ
İzmir 1.Bölge Mv. Adayı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.