site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Halil Düztaş’la İşsizlik ve Otopark Sorunu Üzerine Söyleyişi

Halil Düztaş’la İşsizlik ve Otopark Sorunu Üzerine Söyleyişi
24.07.2015
A+
A-

halilduztas (siteye)

Halil Düztaş inşaat mühendisleri odası Selçuk temsilcisi, en son yerel seçimlerde Ak Parti’den Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı olarak siyasette yerini aldı. Genel merkez tarafından aday yoklamasında aday gösterilmedi. İki dönem Belediye Meclis üyeliği de yapan Düztaş Selçuk’un sorunlarını en iyi bilenlerden birisi, aynı zamanda iyi bir politikacı, Selçuk’un önemli sorunları konusunda yaptığımız röportajda İşsizlik, otopark sorunu ve gelecekte daha büyük sıkıntılar yaratabilecek sorunları açık ve net bir şekilde konuştuk.

OTOPARK SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR

Selçuk’taki en öncelikli sorunların başında otopark sorunu var. Yıllardır otopark sorunu olduğuna dikkat çeken Düztaş bu sorunun çözüm yeri Belediye dedi. Belediye bu konuda yapacağı fizibilite çalışmaları konusunda uygun olan otoparkı yapmak zorundadır. Biz inşaat ruhsatlarını alırken bile otopark ücretlerini peşinen yatırıyoruz. Ve bu yatırılan otopark ücretleri bugüne kadar vatandaşa hizmet olarak geri dönmemiştir, dönmesi içinde yapılması gereken, belediyenin bu çalışmalar esnasında yer bulup otopark çalışması yapması lazımdır. Bana göre en uygun otopark yeri neresi diye sorarsanız yıllardır söylüyoruz hatta her gelen belediye başkanına söylüyoruz, yeni gelen arkadaşlara da söylüyoruz. Şu anda Cumartesi günleri kurulan Pazar yerinin altına kapalı bir otopark yapılabilir.

Şayet bu otoparkı yaparsak çarşı içerisine gelen turistler çarşı turu yapabilirler. Esnaf olarak şunu düşünmemiz lazım ben dâhil araçlarımızı getirip kapımızın önüne park ediyoruz. Gelen müşteri yer bulamayınca ne yapacak ilçeyi terk edip gidiyor. Yapacağımız ilçemize gelen misafirlere yer sağlayıp geçici de olsa araçlarını müsait yerlere bırakmalarını sağlamak olacaktır. Bu konuda inşaat mühendisleri odası olarak her türlü desteği vermek için hazırız.

İŞSİZLİK SORUNU SELÇUK’TA NASIL ÇÖZÜLÜR

Bu konu çok önemli Selçuk’ta işsizlik nasıl çözülür, şimdi bir sefer Selçuk küçük olsun bizim olsun düşüncesini yıkmamız gerekir. Yıllardır bunu hep söyledik hala da söylüyoruz. Selçuk’ta yeni iş alanlarının açılması lazım. Yeni yeni ticari alanların oluşması lazım, turistik tesisler yapılması konusunda Belediyemizinde bu tesislerin açılmasında teşvik etmesi gerekmektedir.

İLÇEDE BEŞ YILDIZLI OTEL YOK

Pamucak’ta oteller var bunları teşvik edip çoğalmasını sağlamak, bunun yanında butik otellerin yapılması için yani Selçuk’un çeşitli bölgelerinde girişimcilere imar vermek gerekir dedi.

Haber: Mehmet Uyaroğlu

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

halilduztas (1)

YORUMLAR
  1. efesli dedi ki:

    Yetkililer lütfen kapalı bir pazaryeri konusunda da hızla harekete geçsin artık. Milletin yazın tepesine güneş kışın yağmur soğuk iniyor. Bırakın tepeden renkli şemsiye fotoğrafları çekip pazaryerini çok güzelmiş gibi gösterme hikayelerini. Kimsenin nostalji yapacak lüksü yok. Kadını var yaşlısı var çocuğu var. Halk pazarlık alırken resmen eziyet çekiyor

  2. Dalyork dedi ki:

    Eski kapalı paza yerini bilmiyorsan hatılatayım, ayyaşların tinercilein yeri olmuştu. Millet geceleri işiyordu oralara. Bence kapalı pazar yeri falan olmasın

    1. Anonim dedi ki:

      Kendini bilmezlerin tuvalet kültüründen dolayi halk kışın yağmurun altında islanmaya devam etsin mi demek istiyorsunuz

  3. Apasel dedi ki:

    Ayyaşları tinercileri geceleri oraya işeyenleri de lütfen emniyet güçleri önlesin engellesin kardeşim.

  4. Selçuk'lu dedi ki:

    Güzel röportaj olmuş keşke 12 dk bu konuşmanın hepsini yazıya dökseydinizde arada çımbız kullanmasaydınız.

  5. yetkisiz kişi dedi ki:

    Katlı Otopark yapma görevi Büyükşehir Belediyesine aittir. Plan Onama yetkisi bakanlık ve Büyükşehir Belediyesinindir. Selçuk’ta Siyaset çıkar amaçlı yapıldığından kişiler küçük çıkarlarını düşünürler. Siyasi güçlerini (varsa) belediyeye destek için kullanmazlar.

  6. nüktedan dedi ki:

    otopark sorununu çözen belediye başkanınının alnından öpülür..