site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Hakkari’den Havalanan Askeri Helikopter Düştü: 5 Şehit

Hakkari’den Havalanan Askeri Helikopter Düştü: 5 Şehit
22.07.2012
A+
A-

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde düşen helikopterde şehit olan askerlerin sayısı 5 oldu. Helikopter kazasında yaralanan 8 askerden 5’i helikopterle Van’a sevk edildi. Van YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan 5 askerden biri daha yapılan tüm müdahelelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay, kazayla ilgili açıklamasında şunları belirtti:

“22 Temmuz 2012 Pazar günü saat 16.55 sıralarında, 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova’dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz; Dağlıca 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe’ye inişe geçtiği esnada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğramıştır.

Kaza sonucunda; 4 personelimiz şehit olmuş, 8 personelimiz yaralanmıştır. Şehit ve yaralılarımız Hakkari ve Yüksekova’ya tahliye edilmişlerdir.

Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR
  1. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    HABERDE TÜRKİYE’NİN YÜREĞİ YANDI DİYOR. YALANIN KUYRUKLUSU..YANANLAR BODRUM’DA, MARMARİS’TE, ÇEŞME’DE, ANTALYA’DA, KUŞADASIN’DA.. BAŞBAKANDA BODRUM’DA OTEL KAPATIP, ARAP ŞEYHİ İLE DÜNYANIN EN BÜYÜK YATINDA AKDENİZ SULARINDA ÇOK YANDI… AMA HİÇ KİMSE ŞEHİTLERİN ANASI, BABASI, BACISI, KARDEŞİ, KARISI, EVLADI GİBİ YANMADI. BIRAKIN ARTIK BU YAPMACIK YALAN DOLU ÜZÜLÜYORMUŞ GİBİ YAPAN HABERLERİ. ŞEHİT HABERİ YAPMAYI YASAKLAYAN BİR İKTİDARDAN VE BUNA BOYUN EĞEN MEDYA YALANDAN HABER YAPMAYI BIRAK ARTIK. EY BÜYÜK MEDYA PATRONLARI; SİZ SAKIN SOROS’UN SÖZÜNDEN DIŞARI ÇIKMAYIN. KALEMİNİ, ÖZGÜRLÜĞÜNÜ, VATANINI, HAK VE HUKUKU, ADALETİ, KİŞİLİĞİNİ VE DURUŞUNU 3 KURUŞLUK MENFAATLER İÇİN HARCAMAK ŞİMDİ ÇOK MODA…..AMA MODANIN DEMODA OLACAĞINI DA HİÇ UNUTMAYIN.

  2. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    HABER TEKRAR GERİ GELMİŞ…. EH BU DA BİRŞEY..