site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Haftasonu Yazılan Reçeteler Ödenmeyecek

Haftasonu Yazılan Reçeteler Ödenmeyecek
06.07.2014
A+
A-

sgk-logo

Doktorların hafta sonu ve tatil günlerinde yazdığı reçeteler artık ödenmeyecek. Sağlık harcamalarını düşürmek isteyen Hükümet, vatandaşa ilaç kotası koydu.

Daha önce pazar günleri ve resmi tatillerde sigortalıların ücretsiz muayene olmasını yasaklayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), şimdi de tatillerde doktorun yazdığı ilaç reçetelerini karşılamayacağını açıkladı. SGK sadece acil, hemodiyaliz ve onkoloji reçetelerinin bedelini ödeyecek.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

İlginç kota doktorların sigortalı hastalara yazdığı reçetelerin eczaneler tarafından karşılanmaması üzerine ortaya çıktı.

Gelen şikayetler üzerine Özel Hastaneler ve sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), İstanbul Eczacı Odası’na başvurdu.

Oda, yaptığı yazılı açıklamada, “1 Nisan’dan itibaren özel sağlık hizmet sunucuları tarafından pazar günleri ve resmi tatil günlerinde acil, hemodiyaliz ve onkoloji dışında provizyon verilmemektedir. Bunun neticesi olarak da bu branşlar dışında e-reçete verilmemekte veya manuel düzenlenen reçeteler SGK’nın duyurusu gereği karşılanmamaktadır” bilgisini verdi.

1 TEMMUZ’DA BAŞLADI

Özellikle, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) cari açığı kapatmak için vatandaşın sağlık hizmetlerini kısması son yıllarda artarak devam etmişti. Muayene ve ilaçta katkı payı, bazı ilaçların ödeme kapsamına çıkarılması bunların başında geliyor.

Bu uygulamalara ek olarak 1 Temmuz’dan itibaren başlayan uygulama ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve TSK’ya bağlı 2. ve 3. basamak hastanelere e-reçete ve e-rapor düzenlenmesi zorunluluğu getirdi. SGK bu tarihten itibaren askeri hastanelerde zorunlu haller dışında manuel olarak düzenlenen ilaç reçetelerini ödemeyeceğini açıkladı.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    AKP nin silahşörleri ve kalemşörleri neredesiniz ?… Hafta sonu hasta olmak yok ona göre.. Tayyip öyle buyurdu…

    1. Anonim dedi ki:

      yıllar önceki ssk yolsuzluklarını sorgulama gel burda laf sok anca. aklı evvelim benim…

      1. Anonim dedi ki:

        Belge ile konuşun. Lafla değil.

        1. Anonim dedi ki:

          senin belgelerini görelim. hem önce ehliyet ruhsat!

          1. Anonim dedi ki:

            Söyleyecek tutarlı bir sözü olmayanlar senin gibi işi dalgaya vurarak kurtulmaya çalışır.

          2. Anonim dedi ki:

            vallahi benim kurtulacağım bir durum yok. yaptığın laf salatasına limon sıkmak ya da tuz serpmektir en fazla benimkisi 🙂

  2. Anonim dedi ki:

    Haklısın şimdi kurtulacağın bir durum yok. Ama en fazla bir sene sonra kurtulmak için en fazla sen bağıracaksın..