site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Gürültü Yapan Motosikletlere Önlem Alınsın

Gürültü Yapan Motosikletlere Önlem Alınsın
10.09.2014
A+
A-

polissss

Selçuk’ta bitmek bilmeyen motosiklet sıkıntısı, vatandaşın büyük sorunu haline geldi. Gecenin geç saatlerine kadar yüksek ses ile seyir halinde olan motosikletler, gürültü kirliliğine sebep olarak tepki topluyor. Genel olarak gençlerin uyguladığı özel işlemler sonucunda yükseltilen motosiklet sesleri bir çok kişiyi rahatsız etmekle birlikte, sürücülerin trafik kurallarını gözetmeksizin uyguladıkları sürüş şekilleri ise kazaya davetiye çıkarıyor.

Ceza işlemi uygulanmaması için motosiklet plakalarını söken sürücüler aynı zamanda büyük tehlike saçmakta. Polis memurunun durmasını istemesine rağmen hız sınırlamasını aşarak yol güzergahına devam eden kişiler, başkalarının hayatını da hiçe sayıyor. Trafik polislerinin özverili çalışmaları ve disiplinli yönetimleri ile en aza indirgenen kask motortakma kuralında önemli gelişmeler elde edilse de, plakasız motosikletler ve gürültü kirliliğine neden olan egzoz sesleri henüz engellenememiş durumda.

Özellikle genç sürücüler, motosiklet üzerinde yaptıkları çeşitli hareketler ve trafik akışının yoğun olduğu yerlerde kontrolsüz kullanım sonucu oluşacak kazalarda canları pahasına da olsa bu tehlikeyi devam ettiriyor. Birçok kez kazaya sebep olan dikkatsiz sürücüler, aynı zamanda ehliyetsiz araç kullanarak trafik kurallarını tamamen ihlal etmekte.

Bu duruma ilişkin, yetkililer tarafından çeşitli önlemlerin alınabilinmesi ve trafik akışının güvenli bir şekilde sürdürülmesinin sağlanılması talepler arasındayken, ceza yöntemlerinin arttırılması ve gerekiyorsa şikayet edilen motosikletlere el konulmasının caydırıcı olacağı düşünülüyor.

YORUMLAR
  1. vatandas dedi ki:

    Polis yanlis yerde duruyor ptt nin önünde dursa daha çok katkisi olur

  2. anonim dedi ki:

    Evet ya,inşallah bu soruna bir çözüm bulunur. Gece bile şu motor sesinden uyuyamıyoruz.

  3. Anonim dedi ki:

    polisimiz denetımi sıkılaştırdı çokta iyi yapıyor..emniyet mudürümüz bu memurların arkasında dursun..geçenlerde şahit oldum bir siyasinin kardeşi konuşuyordu….partilisine ceza yazmışlar tayinini çıkartcam falan diyordu zübük müptezel..neyse halk olarak bu memurlara sahip çıkalım..öyle serseriler varki ya kendi başlarını yiyecek yada çoçuk ezecekler…kaymakam beyde bu memurlara destek olur inşallah

  4. Anonim dedi ki:

    idris komserinde tayinini çıkardılar selçuk esrar yuvası oldu.bu ilçenin kötülüğüne kim icraat yaparsa iki yakası bir araya gelmesin

  5. insaniz dedi ki:

    Bu sene iyice azdılar emniyet bence bu sene bunların canını okuyacak

  6. selcuklu dedi ki:

    polis yapacağı tek bir işlem var plakası olmayan,sesini cok açan ve milleti rahatsız eden,ehliyeti olmayan motorsitleri denetleyip bunlardan biri bile olmayan varsa motoruna el koymalıdır.her gün sivil polisler sokaklarda gezip bunları denetlemelidir bence.

  7. selçuklu dedi ki:

    Hele geceleri cirit atıyorlar. Lütfen denetimleri gece yapsınlar. Eksozlar sonuna kadar açık, kask yok daracık sokaklarda son hız …………….

  8. Anonim dedi ki:

    geceleri üniversiteye çıkan yol üzerinde yarış ve akrobasi hareketleri var emniyet amirine duyrulur bu mahalle sakinleri eksoz sesinden oturamıyor

  9. İsmail YILDIRIM dedi ki:

    Yıllardır aynı mesele dönüp dolaşıp önümüze çıkıyor. Ciddi bir tedbir alınabilmesi için mülki amirlerden birinin çocuğu yada akrabasının motosiklet kazası mağduru mu olması gerekiyor. Bunu mu bekliyorlar? Motosikletleri kadırımlarda teşhir eden,dolap satar gibi düşük taksitlerle önüne gelene satan mağaza sahipleri de bu suçun ortağı değil mi? Yukarıdaki yazıların tamamı isimsiz. İnsanların motosikletçi teröründen ne kadar tedirgin oldukları ve açıkçası korktukları ortada.

  10. köylü dedi ki:

    Beleviye de bekleriz denetcileri