site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Güreşler Selçuk Siyasetini Gerdi

Güreşler Selçuk Siyasetini Gerdi
09.11.2014
A+
A-

meclis-kasim2 (1)

Selçuk Belediye Meclisinin Kasım ayının ikinci oturumu yapıldı. Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın başkanlığı ettiği Selçuk Belediye Meclisi yine tartışmalı anlara sahne oldu. İlk oturumu çok gergin geçen ve hafta boyunca kamuoyunu meşgul eden meclisin ikincisinde de tansiyon yüksekti.

YİNE DEVE GÜREŞLERİ KRİZİ

Selçuk Efes Kültür Vakfı ile Selçuk Belediyesi arasında protokol yapılmasına dair önergenin görüşülmesi ve oylanması konusu yine meclisin ana gündem maddesiydi. Konu ile ilgili söz alan gruplar görüşlerini belirtti.

CHP adına konuşan grup sözcüsü Filiz Sengel şunları söyledi; “Bizim bu önergeyle alakalı öyle kötü niyetimiz yok ki beni burada onaylayacak birçok insan vardır. Kasım ayında da getirecektik Eylül ve Ekim ayında da getirecektik bu önergeyi. Açıkçası sizin burada olup olmadığınızı bilmiyorduk. Pireyi gerçekten deve yaptık, böyle bir durum oldu ama ne yazık ki burada şunun da etkisi oldu, meclis belediye de karar organıdır. Dolayısıyla kanun gereği belediye encümeninin de üzerinde demek, Belediye Başkanının da üzerinde demek karar bazında. Böyle bir şey varsa ve biz böyle bir karar verdiysek siz o gün böyle bir karar oy çoğunluğuyla çıktıktan sonra şu cümleyi sarf ettiniz. Bu festivali bu yıl dernek yapacak dediniz ya işte o noktada da siyaset girdi, o noktada da yarış girdi” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ise mecliste konu ile ilgili yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; “Güreşin vakıf tarafından mı yoksa dernek tarafından mı yapılmasıyla alakalı konuya bir dernek daha dâhil olmuştur, onlarda bu güreşi yapma arzusunda bulundular, olabilir doğaldır. Bu olaylar bugünden ibaret değildir önümüzde daha çok seneler var, önümüzdeki yıllar dernekte yapabilir vakıfta, ya da ortak bir çalışma olabilir. Bizim görevimiz şu olması lazım; siyasetten arınmış bir şekilde bu olayları halletmemiz lazım. İnanın samimiyetle söylüyorum ki, bu işlere çok bulaşmamak gerek ama bu kadar uluslar arası platforma taşınmış bir kültürü gözden çıkaramayız. Belediye Başkanı bir şeyler istemiş olabilir ama takdir meclis üyelerinindir” dedi.

MHP Grup sözcüsü İbrahim Soğutmaz ise Belediye meclisinde yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; Bu meclisin yaşı en küçük meclis üyesi benim. Bir önceki toplantı için söylemek isterim ki çok şaşırdım. Zira şunu kendi iç dünyamda telkin ettim o da şudur, siyaseten muhalefet yapacağız ama Selçuklu bir vatandaş olarak baktığınız zaman, özellikle de vatansever bir partide görev yaptığınız zaman bazı hassasiyetleri ön planda tutuyorsanız sırf muhalefet etmek adına değil, yöneticilerin yönettiği grupları da korumamız gerektiğini anladım. Maazallah bir hastalık geçirseniz, bir sıkıntı olsa, devletin devamlılığı ilkesi vardır. Sizin olmadığınız meclisi de gördük biz Allah korusun. Bir deve güreşinde bu yaşanıyorsa daha bizim adliyeye ihtiyacımız var. Deve güreşinde biz bunları yaşadık. Oylatma oylatırsın bu olmadı ama şunu da gördük ki gerçekten mütevazı davranış ve görüşlerinizle bu meclise iyi bir başkanlık yapıyorsunuz. Ben aldığım notlara baktım, hep oy birliği ile kararlar alınmış, demek ki güzel gidiyordu her şey. Burada bir iletişimsizlik oldu. Başkan bugün yokmuş, hadi öneriyi verelimde başkan yokken halledelim olayı mümkün olamaz. Ben mesleğim gereği yoğun çalıştığımdan o gün olmadığınızı bile bilmiyordum. Sayın Cumhur Bölge’ye bana bilgi vermesini rica ettim. On dakika ara verildi ben gerekli bilgileri aldım. Olayı belki tatlıya da bağlayabilirdik ama meclis şak diye kesildi. Biz buradaysak siyaset üstü olmalıyız. Konuşamayacak bebekleri, konuşamayacak yaşlıları da savunuyoruz. Bu deve güreşi hadisesinin artık gündemde yer almamasını rica ediyorum. Meclis üyelerine de katılımcılarda teşekkür ederim’’ dedi.

Grup başkanlarının konuşmasının ardından Selçuk Efes Kültür Vakfı ile Selçuk Belediyesi arasında protokol yapılmasına dair önergenin oylanmasına geçildi. Cumhuriyet Halk Partilili meclis üyeleri Vakıf’ın yapmasından yana oy verdi. AKP’li meclis üyeleri de Selçuk Efes Kültür Vakfına güreşlerin verilmemesi yönünde oy kullandı. MHP’li meclis üyeleri ise çekimser kaldı. Oylama sonucunda önerge geçerken Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı bu konuyu tekrar gözden geçireceğini ve değerlendireceğini söyledi.

meclis-kasim2 (2)

meclis-kasim2 (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.