site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Gülen adamın yalnızlığı

Gülen adamın yalnızlığı
04.02.2016
A+
A-

HaberTürk köşe yazarı İbrahim Akbulut yazdı. Gülen Adamın Yalnızlığı…

Ak Parti’nin son yerel seçimlerde, İzmir’deki en büyük sürpriziydi Selçuk. Ancak kılpayı kazanılan bu seçimden sonra ilçe siyasetinde sular hiç durulmadı. Başkanlığa seçilen akademisyen Zeynel Bakıcı, uygulamaları nedeniyle ne kendi partisine yaranabildi, ne de mecliste çoğunluğu elinde bulunduran CHP’ye. Hep eleştirilerin hedefindeki adam oldu.

2015’in son bölümünde Selçuk Belediye Meclisi’nin tüm partilerin oylarıyla borçlanma yetkisini elinden aldığı Bakıcı, Şubat Meclisi’nde kalesinde bir gol daha gördü. Selçuk Belediye Meclisi’nin AK Partili üyeleri Nalan Başdemir ve Fuat Kırıtak, katiplik görevlerinden istifa ettiler.

Partili diğer meclis üyeleri de bu görevi kabul etmeyince, katiplikler CHP ve MHP’li üyelere geçti.

Bu ayrılığın siyaseten açıklaması net; AK Parti seçim kazandığı ilçenin belediye meclisinde iktidarı kendi elleriyle bırakmış oldu.

Bu çok önemli bir karar gibi görünebilir. Oysa durum hiç de göründüğü gibi değil.

AK Parti Selçuk’ta seçimi kazandı ama hiçbir zaman iktidar olamadı.

Çünkü Başkan Bakıcı, parti ile arasına hep mesafe koydu, ilçe başkanı ve teşkilatın belediyede etkili olmasına izin vermedi.

Ama partiden de kopmadı. Kuruluşundan bu yana AK Parti içinde görev yapmış, ama patinaj yapma dışında hiçbir icraatı olmayan bazı adamları yanına toplayarak partili görünümünü sürdürdü.

İlginçtir bu süreçte hiç farkında olmadan parti içindeki bazı hesaplaşmalarda piyon haline döndü.

Bu yanlış tercih Zeynel Bakıcı’yı önce parti içinde yalnızlaştırdı. Önce teşkilat yanından uzaklaştı. Ardından bir dakika olsun başkandan desteğini esirgemeyen milletvekilleri aradaki mesafeyi giderek açmaya başladı. İlçede, başkana ve belediyeye hükmettikleri havasını veren AK Partililer yüzünden CHP de Bakıcı’yı kaderiyle baş başa bıraktı. Zira CHP’nin gözünde Zeynel Bakıcı parti içinde kimden yana taraf olursa olsun, hızlı bir AK Partili olarak kaldı. Bu nedenle de o cepheden sınırsız ve karşılıksız bir destek görmesi pek mümkün değil. Hatta imkansız.

Şu an, Bakıcı’ya en yakın parti MHP.
Ama onlarında mecliste 3. parti olduğunu hesaplarsak, bu yakınlaşmanın ne işe yarayacağı kendiliğinden cevap bulur.

Şimdi asıl mesele bundan sonra neler olacağı…
AK Parti’den gelen sinyaller Zeynel Bakıcı adına pek olumlu değil.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da, İl Başkanı Bülent Delican da, AK Partili Bediye Başkanı profilini açık açık ifade etti. Bakıcı’nın bu profile uymadığı düşünülürse… Sonrasını kestirmek kolay değil. Ama “yanlış hesap Bağdat’tan döner” misali tercihleri değişirse belki o zaman Başkan Bakıcı huzura kavuşur. Yoksa işi çok zor.

İbrahim Akbulut
[email protected]

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Selçuk belediye başkanlığı bu dönem kadar hiç bir zaman böyle durumla karşılaşmadı.Torbalı belediyesi merkezi hükumetten yatırımları öyle güzel alıyor ki,Selçuk sadece ara bulucu alıyor.Parti ve partilerin suçu yok başkanı buraya taşımak suç mu?Selçuk yine kaybedenlerin listesinde…

  2. Anonim dedi ki:

    Zeynel bir an önce AKP den istifa ederek onurunu kurtarmalı. Ancak bu şekilde huzura kavuşabilir. Ülkede yangın yerine dönmüş evlere heergün ateş düşerken Zeynel’in gülmeye devam etmesi kabul edilemez.

  3. ali yağlıboya dedi ki:

    başkan dik, sultan dik biri kırılacak bakalım hangisi. Başkanı aday ederken Kamil Subaşı döneminde oturduğu koltuğu hayal edenlerin hayali olmadı. Cezayı da verecekler başkana.