site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Gücünü Çiftçiden Alan Erkunt Traktör Yeniliklerle Büyüyor

Gücünü Çiftçiden Alan Erkunt Traktör Yeniliklerle Büyüyor
17.06.2015
A+
A-

zeynep erkunt armagan 2

Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörlerini üreten Erkunt’un Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, 12 yıl önce Türkiye’nin en iyi traktörünü üretme hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, “Bugüne dek 33 bin çiftçimiz Erkunt kalitesini tercih etti” dedi.

12’nci kuruluş yılında yenilenen logosu ve “Çiftçinin Gücü” sloganıyla yola devam eden Erkunt Traktör, ekonomi muhabirlerine üretim tesislerini tanıttı; yeni döneme ilişkin hedeflerini paylaştı.

Erkunt Traktör’ün, Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, gelişmenin en önemli unsurlarını ‘değişime açık olmak ve sürekli daha iyisini yapmak’ olarak özetledi.

Bu yıl kuruluşlarının 12’nci yıldönümünü, üretime başlayışlarının da 11’inci yıldönümünü kutlayacaklarını kaydeden Armağan, yola en büyük traktör fabrikasını kurmak için değil, en iyi traktörü üretmek için çıktıklarını söyledi.

Türkiye’nin ilk yerli traktörünü yaratırken, bir iz bırakma hedefiyle kolları sıvadıklarını kaydeden Zeynep Erkunt Armağan, bu yolda kendini sürekli geliştiren ve bir öncekinden daha iyi traktör üreten firma olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Sektörde genç ve dinamik kalmak için her 10 yılda yenilenmek ve üretim süreçlerini gözden geçirmek gerektiğine dikkat çeken Armağan, “Kendimizi sürekli geliştirmek zorundayız. Bu konuda endüstriyel üretim danışmanlığı şirketlerinden destek alıyoruz. Üretim ve tedarik zincirini incelemeye aldık. Genç ve dinamik kalmak için 10 yılda bir yenilenmek gerektiğini düşünüyorum. Yenilenme için toplam 5 milyon liralık yatırım yaptık. Çitfçilerimizin beklentilerini ve isteklerini dinliyoruz. Tasarımlarımızı da, onların istediği gibi şekillendiriyoruz. Çiftçiye olan minnet borcumuzu ödemek için çalışıyoruz” diye konuştu.

2015 yılında 6 bin traktör satışını hedeflediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, Ağustos ayında Ege bölgesi ve İç Anadoluya özel bir traktörün lansmanını yapacaklarını, tüm türkiyenin ilgisini çekecek bir diğer modeli de Ocak ayında Türk çiftçisinin beğenisine sunacaklarını sözlerine ekledi.

YENİ LOGO BEĞENİLDİ
Erkunt Traktör’ün başarısında inatla ve sabırla çalışmanın büyük payı olduğu bilgisini veren Zeynep Erkunt Armağan, yeni logo tasarımının da bu yeniliklerden biri olduğunu söyledi.
Armağan, şöyle devam etti: “İlk logomuzu oluştururken çok amblem çalışıldı, önerilerden birisine içimiz çok ısındı. Bir Erkunt gelip geçiyor ve arkasında E harflerinden oluşan bir iz bırakıyor, bir damga vuruyordu. Türkiye’nin de kendine ait bir traktör markası olsun diye yola çıktık. Biz bu yola çıkarken yapamazsınız diyen çok oldu, “yaparız” dedik. Keçi gibi inat ettik. Güneş gibi parladık sektörde. Hep daha iyiye ulaşmak için ilkleri yapmaya devam ettik. Duyduğumuz her teşekkür, bizi biraz daha ileriye götürdü, daha da iyisini yapma şevki verdi içimize. İşte yeni logomuzla kendimizi ifade şeklimizi de değiştirmeye, hayatımızda yeni bir sayfa açmaya karar verdik. Siz yanımızda olduğunuz sürece korkmadan ilerliyoruz, inatla, yapamazsın denilenleri yaparak ve sektörde güneş gibi parlamaya devam ederek. Sizden aldığımız gücü, sizin gücünüz olarak size geri döndürerek çalışıyoruz. Şimdi de çitçilerimizin beğenisine yeni logomuzu sunduk. Azimli, inatçı, en azla yaşayabilen, en kıymetli ürünü veren, geçilemez yollardan geçebilen ve Ankaralı kimliğine sahip”

SEKTÖRDE BİRÇOK İLKE İMZA ATTIK
‘Kısa zamanda çok büyük başarılara imza attık” diyen Zeynep Erkunt Armağan, sektörde birçok ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Henüz 6 yaşımızı kutlamamışken, Erkunt Türkiye’de pazar 3’üncülüğünü elde etti. Dünyadaki 85 traktör markası arasından 30’unu geride bırakıp dünya 56’ncısı olduk. Başarı çıtamızı ve yenilikleri yukarıya taşıyoruz. Türkiyede ilk road show’u da Erkunt olarak biz gerçekleştirdik. Erkunt’u görmek isteyen çiftçilerimizin ayaklarına giderek tarla gösterileri yaptık. Onlara deneme sürüşü imkanı sunduk. Yine traktör sektöründe bir ilki gerçekleştirerek yabancı otomobil markalarının yaptığı gibi limited edition – “sınırlı üretim” özelliği taşıyan bir traktör ürettik. Birçok farklı niteliğe sahip ve türünün tek örneği olan ‘Haşmet 110 Lüks – 2015’ model traktörümüz inanılmaz ilgi gördü ve ilk günden satıldı” dedi.

erkunt-uretim

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.