site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Grip Mevsimi Geldi: Nasıl Korunmalı?

Grip Mevsimi Geldi: Nasıl Korunmalı?
11.10.2012
A+
A-

Dünya’da en çok iş gücünü engelleyen grip kış aylarının yaklaşmasıyla kapımızı çalmaya başladı. Prof Dr. Ülkümen Rodoplu griple nasıl mücadele etmemiz gerektiğini ve kimlerin aşı olması gerektiğini açıkladı.

Gribin virüs ile bulaşan bir hastalık çeşidi olduğunu belirten Prof. Dr. Ülkümen Rodoplu ‘Henüz tedavisi bulunamamıştır. 1000’e yakın değişik karakterdeki virüs ile, her yıl yeni bulgularla, güz ve bahar aylarında ortaya çıkmaktadır. Grip hastalığı, bel ağrısından sonra, dünyada en çok iş gücünü engelleyen hastalıktır’ dedi.

İşte grip hakkında bilmeniz gereken her şey:

KİMLER RİSKLİ?
Grip için belirli risk grupları vardır, bu kişiler griple bağışıklık sistemleri daha fazla zayıfladığından daha dikkatli olmaları gerekmektedir.

Risk grupları:
Yaşlılar (65 yaş üstü)
Astım hastaları
Kalp hastaları
Tansiyon hastaları
Şeker hastaları
Doğuştan belirli ilaçlar kullanmak zorunda olan kişiler (epilepsi vb.)

GRİP BULAŞICI MI?
Grip hastalığının genellikle kuluçka süresi 2 gündür, bu süreçte hastalık bulaşıcıdır. Yapılabilecek en iyi yöntem, virüsü kaptığınızı fark ettikten ya da bulgular başladığı anda, evde istirahat etmektir. Bu şekilde istirahatla vücudun daha güçlü olabilmesini sağlar ve virüsün çevrenize & iş arkadaşlarınıza bulaşmasını engellersiniz.

GRİP AŞISI OLMALI MIYIM?
Grip aşısı %100 bir korunma aracı değildir. Bilinen 1000’e yakın virüs tipinden bir kısmına karşı korunma sağlar (yaklaşık %50 düzeyinde). Aşı 15 yıllık araştırma geçmişini sahip olduğundan risk grubunun dışındakiler için pek önerilmemektedir.

NASIL KORUNURUM?
Grip virüsü havada asılı kalan bir yapıda olduğundan (yaklaşık 2-3 gün), en iyi korunma yöntemi, bulunan ortamı sürekli havalandırmak ve elleri sık sık sabunla yıkamaktır (3 dakika boyunca). Bu yöntem, aşıdan daha etkili bir korunma sağlar.

YORUMLAR
  1. selçuklu. dedi ki:

    seker hastalari kesin bu asiyi vurulmali dir….