site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Gözde Grubu’ndan İzmir’e Üniversite Müjdesi

Gözde Grubu’ndan İzmir’e Üniversite Müjdesi
15.10.2015
A+
A-

kenan kalı ve mesut ozsoy.2
Türkiye’ye sağlık, inşaat, gayrimenkul, enerji ve medya alanlarında kazandırdığı yatırımlarla bilinen Gözde Grubu, İzmir’e yeni bir üniversite müjdesi verdi. Anadolu ve Ege’de inşaat ve sağlık alanında hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, İzmir’in 10’uncu üniversitesini açacaklarını söyledi.

“10’uncu Üniversite Gözde Grubu ile Kurulacak”

Gözde Grubu’nun en mutlu günlerinden birini yaşadığını ifade eden Kenan Kalı, “Gözde Grubu , bir üniversite, eğitim ve sağlık konusunda ilelebet yaşayacak, insanlara eğitim ve sağlık hizmeti sunacak faaliyetlerin içinde oldu. Gözde Grubu ciddi anlamda sağlık hizmetlerini tamamladı ve yenilerini hızla açmaktadır. Son olarak da bünyemize çok değerli üniversite hocamızın katılmasıyla birlikte, hayaline bir adım daha yaklaştı ve bu konuda da çok ciddi adımlar attı” dedi. İki ay gibi kısa bir sürede önemli görüşmeler yaptıklarını dile getiren Kenan Kalı, “İzmir’in hep üniversite ve sağlık kenti olması gerektiğini, İzmir’in sayısız üniversitesi olmasını istiyordum. Bugün İstanbul’da 40’ın üzerinde üniversite var. İzmir’de ise 9 üniversite var. İnşallah, bu tekil rakamı Gözde Grubu çift haneli bir rakama taşıyacak. 10’uncu üniversite Gözde Grubu ile beraber gelecek” diye konuştu.

Projeye birlikte hayat verecekleri Prof. Dr. Haşmet Mesut Özsoy’un da büyük katkısının olacağını belirten Kenan Kalı, “Haşmet Mesut Özsoy, hem İzmir’de bulunan Gözde hastanelerimize sağlık konusunda güç verecek, hem de akademik unvanı ve çevresiyle üniversitemizin kuruluşunda önemli bir rol oynayacak” dedi.

İlk Etapta Sağlık Üniversitesi

İlk etapta sağlık ağırlıklı bir üniversite olarak yola çıkacaklarını açıklayan Kalı, sözlerine şöyle devam etti: “Üniversite bir tohuma benzer. Ekersiniz, zaman içerisinde kendisi yolunu bulur. Kuruluşunda sağlık üniversitesi olarak başlayacak ama yıllar geçtikçe birçok alanda fakülteler açacak ve öğrenci sayısını artıracaktır. Kuruluşu itibarıyla sağlık üzerine olacak üniversitemizi en kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz”

“Bilimsel Çalışmalarla Katkı Sağlayacağız”

Üniversite Rektörü olarak görev yapacak olan ve sağlık alanında önemli başarılara imza atmış olan Prof. Dr. Haşmet Mesut Özsoy ise, sağlıktaki başarılarıyla bilinen Gözde Sağlık Grubu’nun, akademik alanda da önemli başarılara imza atacağını söyledi.

Tıp alanında öğretim görevlisi yetiştirmeyi birincil görev addettiklerini kaydeden Prof. Dr. Haşmet Mesut Özsoy, bilimsel çalışmalar ve bilimsel yayınlarla yurtiçi ve yurtdışında etkin bir üniversite olacaklarının bilgisini verdi. Bir diğer önemli görevlerinin tıp öğrencileri yetiştirmek olduğunun altını çizen Haşmet Mesut Özsoy, özgün projeler üreterek Türkiye’de sağlık politikalarına ve hizmetlerine katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.