site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Göz Sağlığını Korumak İçin Doğru Beslenmek Şart

Göz Sağlığını Korumak İçin Doğru Beslenmek Şart
26.10.2016
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü tarafından her yıl Ekim ayının ikinci haftası Perşembe günü toplumun dikkatini körlük ve görme azlığı üzerine çekmek üzere düzenlenen Dünya Görme Günü, ülkemizde de kutlanıyor.

Göz sağlığının her yaşta dikkat edilmesi gereken konuların başında geldiğini vurgulayan
Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, çocukların 1, 3 ve 5 yaşlarında, yetişkinlerin ise yılda bir kez göz muayenesi olması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Kaşkaloğlu, göz ile ilgili herhangi bir şikayet olmasa bile olası risklerin erken tespiti için uzman hekimler tarafından yapılacak kontrolün önem taşıdığını ifade etti.

Göz sağlığını korumak için alınması gereken bir dizi önlemler olduğu bilgisini veren Kaşkaloğlu, “Gözü yoran televizyon ve bilgisayar ekranına uzun süre yakından bakmayın. Kitap okurken gözünüzle kitap arasında en az 30 cm mesafe olmasına dikkat edin. Çok az ya da çok fazla ışıkta okuyup yazmayın. Göz hastalıklarına neden olan bazı mikroplara karşı gözlerinizi temiz tutmaya özen gösterin. Doğru güneş gözlüğü kullanmanın da gözlerinizi güneşin UV ışınlarına karşı koruyacağını unutmayın” dedi.

GÖZ SAĞLIĞI İÇİN DOĞRU BESLENİN
Doğru beslenme ve vitaminlerin görme problemlerinin önlenmesinde yardımcı olabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu Omega 3 yağ asitleri, çinko, C ve E vitamini almanın katarakt gibi yaşla ilgili olan görme problemlerinin önlenmesine yardımcı olabileceğini ifade etti.

Kaşkaloğlu, “Ispanak gibi yeşil ve yapraklı sebzeleri, somon, ton balığı ve diğer yağlı balıklar, yumurta ve diğer protein kaynakları, portakal ya da turunçgiller ailesine ait diğer meyveleri ya da meyve sularını düzenli tüketmek göz sağlığı için yardımcı olabilir” diye konuştu.

Sigara içenlerin göz sağlığı açısından risk taşıdığını belirten Kaşkaloğlu, sigaranın katarakta yakalanma ve gözlerdeki sinirlerin zarar görme olasılığını artırdığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.