site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Görür: Selçuk Sizi İlgilendirmiyor mu?

Görür: Selçuk Sizi İlgilendirmiyor mu?
22.03.2013
A+
A-

mhpselcuk-leventgorur

Selçuk ilçe Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısında bir konuşma yapan MHP İlçe Başkanı Levent Görür yapmış olduğu konuşmada siyasilerin bu toplantıya ilgi göstermemesine sitem etti. Ayrıca kendilerinin her zaman esnafın Selçuklunun yanında olduğunu söyledi.

MHP Selçuk ilçe Başkanı Levent Görür yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi; ”Selçuk İlçesinin sorunlarının konuşulduğu böyle önemli bir toplantıda Belediye Başkanının İktidar partisinin ve ana muhalefet partisinin yer almayışı hem esnaf olarak hem de bir siyasi olarak beni üzmüştür. Kendilerini bugün burada görmek isterdik. Keşke burada olsalardı da bu ilçe için neler yapabiliriz hep birlikte bunları konuşabilseydik. Bugün burada konuşulan konular Selçuk için kangren haline gelen konular oldu maalesef, herkes Efes’i konuşuyor ama göz ardı edilen birde Efes esnafı var. Selçuk ilçe nüfusunun % 80 ni turizm ve tarım ile uğraşarak geçimlerini sağlıyor. Bunun büyük bir bölümü ise turizm den geçimini sağlamakta.

Efes Esnafı bugün bankalarda kredi koşturuyor ya da bir arkadaşından borç alma derdine düşmüş. Burada olan herkes bir şeyler anlatıyor ama Efes esnafının haklarını savunan ne yazık ki yok. Bu toplantı da yer alan büyük firma temsilcilerinin sıkıntısı ranttır. Bunların tek bir amacı var turistleri Efes’ten nasıl kaçırabiliriz, esnafın dükkânına uğramadan nasıl kaçırıp kendi mağazalarımıza götürebiliriz derdine düşmüşler. Peki bu büyük firmalar turistleri hep esnaftan kaçırırlarsa Selçuk esnafı ne yiyecek, nasıl iş yapacak. Esnaf ne satacak. Bunları da geçtik BİLİNTUR var en önemlisi. Esnafın işlerini bitme noktasına getiren. Efes üst kapı ve alt kapı da Bilintur şirketinin Efes antik şehri içerisine açmış olduğu dükkânlar esnafların iş yapmasını engelliyor. Son iki yıldır açılan bu mağazalar dolayısı ile Selçuk ekonomisi de büyük bir kayıba uğradı. Açılan bu dükkânlar esnafı bitirdi.

Adamlar oturmuş Ankara da açmışlar haritayı bakmışlar ören yerleri güzel para kazanıyor. Ve buraları almışlar. İçeride yer alan dükkânlar haksız rekabete yol açmakta, ayrıca içeride bulunan mağazalar Bilintur şirketine ait olmasına rağmen MÜZE MAĞAZASI (museum shop) yazıyor. Bu turistleri kandırmaya yöneliktir, müze mağazası yazmasından dolayı gelen turistler alış verişlerini içeriden yapmaktadırlar. Bu dükkânların içeride yer almasından dolayı dışarıda bulunan esnafın işleri % 80 azalmıştır. Bu haksız rekabete bir an önce dur denmeli içeride bulunan dükkânlar gelsinler dışarıda bizlerle birlikte yer alsınlar. Eşit şartlarda olsun her şey.

Efes’te bulunan esnaf çivi bile çakamazken Efes’in içerisine dükkânlar yapıldı. Bizim Selçuklu esnafımız dükkânında iyileştirme yaptığı için hapis cezaları aldı ama Bilintur’a her şey serbest. Seçim zamanı iktidar partisinin milletvekilleri geldi Efes’te hiçbir işyeri açılmayacak bunun açılmasına müsaade etmeyeceğiz dediler ama seçimden sonra bu sözlerini unuttular. Ve Efes’in içerisinde dükkânlar açıldı. Efes’te ki Bilintur mağazaları bugün belki sadece Efes esnafını ilgilendiriyor. Şimdi sıkıntı daha da büyüyerek çoğalacak Bilintur ve Tura Turizmin Yeni Hal Binalarının olduğu bölgede açacak olduğu yeni dükkânlarda Deri, halı, kuyum turizmle ilgili ne varsa hepsini ilgilendiren dükkânlar yapılıyor. Çevrede yer alan diğer esnaflarda bu olaydan çok etkilenecekler. Yani Ankara’dan gelecek bazı abiler Selçuk’ta ki parsayı toplayıp gidecekler.

Ayrıca Efes’te yapılacak olan yeni dükkân projesinin Efes esnafı için hayırlı bir sonuç ortaya çıkaracağını sanmıyorum. Havaalanı bölgesine yapılacak olan yeni dükkânların giriş ve çıkışların 5 kapıya ulaşmasıyla hiçbir önem arz etmeyecek. Çünkü tur şirketleri ve büyük firmalar istediği kapıdan turistleri çıkarabilecekler. Kısacası Selçuk esnafı çok yakında Efes’te turist olarak ikamet edecek.

Bu ilçede moloz döküm alanlarında tarihi eserler çıktı, bu ilçede turistik yerlere yakın hangi bölgelerde aynı gecede kazı yapılıp aynı gecede beton atılıyor. Şuan çıkın moloz döküm yerlerinde Osmanlı eserleri, parça parça Bizans, Roma eserleri sırf yapacağım inşaat durdurulmasın diye moloz döküm alanlarına atılıyor. Bunlar İsabey Mahallesi, St Jean ve İsabey Camisi çevresinde yer alan hangi inşaatlardan geliyor. Madem bugün burada turizmden bahsediyoruz bu sorunlarda çözüme kavuşturulsun” dedi.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    nerede olacaklar birisi nasılsa seçim zamanı geldiginde oglunu kızını işe alacagım dıye milleti kandırma peşinde öbürüde açılım yapıyor ..

  2. Anonim dedi ki:

    Levent beye çok teşekkür ediyoruz pamaucakta faaliyet gösteren turizmciler olarak bir tekı o vardı esnafın yanında. Diğer arkadaşlar yoktu ama canları sağolsun selçuk hepimizin sahip çıkalım.

  3. selçuklu dedi ki:

    selçuk onları ilgilendirseydi bugün toki olurdu canyağları fb.sı olurdu kipa olurdu doğalgaz olurdu neler olmazdıkı selçuk ölmüş ağlayanı yok.