site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Görür, Bozdemir’e Hakaretten Ceza Aldı

Görür, Bozdemir’e Hakaretten Ceza Aldı
30.06.2014
A+
A-

bayrambozdemir-leventgorur (2)

30 Mart yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Selçuk Belediye Başkan Adayı olan Levent Görür Sekiz Eylül Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bayram Bozdemir’e sosyal medya üzerinden hakaret etme suçundan dolayı Selçuk sulh ceza mahkemesi tarafından 1.740 TL adli para cezası ile cezalandırıldı. Yorum Yaptım, Hakaret Etmedim Davanın sanığı Levent Görür mahkemede yaptığı savunmada; “Olay tarihinde Facebook profilimde facebookta profili olan herkesin görebileceği şekilde yaptığım paylaşımda, şikayetçiye; “satılık gazeteci” dedim, suçlamayı bu şekilde kabul ederim, ben yorum yapmadan önce şikayetçi bana Belevi beldesinde seçim atmosferi içerisinde gazetesini sattığını, hatta normalde sayfasını 1.500 TL aldığını ancak bana 1.000 TL olacağını söylemişti, Seçim atmosferi içerisinde ve şikayetçinin bu beyanı nedeniyle iddianamede bahsedilen yorumu yaptım, hakaret kastım yoktur” dedi.

Mahkemede müşteki sıfatıyla ifade veren Bayram Bozdemir; sanıkla facebookta arkadaşlığı olmadığını ancak olay tarihinde herkese açık yapılan paylaşımda sanığın kendisine hakaret ettiğini söyledi. Bayram Bozdemir’in savunmasında vekili tarafından, “Sanık Levent Görür’ün savunmasında kendisinden para istenildiği yönündeki beyanın suçtan kurtulmak için olduğunu söyledi. Bozdemir sanığın suçlamasının doğru olsa dahi Türkiye’de gazetecilerin çoğu bu şekilde seçim dönemlerinde siyasilerden gerek reklam, gerekse başka adlar altında maddi yardım alırlar, bu durum sanığın müvekkilime satılık gazeteci demesini haklı göstermez, sanığın beyanı eleştiri sınırlarını aşıp müvekkilimin şeref, onur ve saygınlığına saldırı niteliğindedir. Cezalandırılmasını talep ederiz” dedi.

Davanın sanığı Levent Görür savunmasında; “Şikayetçi olan Bayram Bozdemir’in seçim dönemlerinde gazetesinde yaptığı yayınlarda, belediye başkan adayı olduğu MHP’nin, CHP’nin kuyruğuna takıldığını ima eder tarzda haberler yaptı ancak biz onu şikayet etmedik. Takdir mahkemenindir” dedi.

Mahkeme verdiği kararda sanık Levent Görür’ün üzerine atılı hakaret suçunun sabit olduğuna karar vererek, sanığı TCK 125/1 maddesi uyarınca 87 tam gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmasına cezasının da paraya çevrilerek 1.740 TL adli para cezasına çarptırdı. CMK’nın 5728 sayılı yasa ile değişik 231/5 maddesi uyarınca sanık hakkında kurulan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını ve 5 yıl süre ile denetim süresine tabii tutulmasına ayrıca mahkeme Bayram Bozdemir’in kendisini avukatla temsil etmesinden dolayı avukatı asgari ücret tarifesi uyarınca 750 TL avukatlık ücretinin de sanıktan alınarak katılana verilmesine karar verdi.

Haber Kaynağı: Sekiz Eylül Gazetesi

Fotoğraf: Selçuk Haber Arşivlerinden

NOT: HABER DE Kİ FOTOĞRAF LEVENT GÖRÜR İLE BAYRAM BOZDEMİR ARASINDA BELEVİ DE Kİ O KONUŞMANIN GEÇTİĞİ AN OLARAK ARŞİVİMİZDEN ALINMIŞTIR.

bayrambozdemir-leventgorur (1)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    parasıyla değil mi nasıl olsa yanındayız levent başkan.

  2. Anonim dedi ki:

    seninleyiz levent baskan sen adam gibi adamsın

  3. Anonim dedi ki:

    rahat olsun herkes nasıl olsa bozdemiri de herkes tanıyor levent görürü de herkes tanıyor fazla söze ne hacet

  4. Anonim dedi ki:

    Tarih adam gibi adamları altın harflerle yazacaktır. Levent abim o belediye koltuğuna çıkmadan dürüst siyaset Selçuğa gelmez. Levent abim o belediye başkanlığı koltuğuna çıkacak. Çıkmasa da tarih adamlığını da ileride de yazacaktır. Gerekirse para toplar o parayı Bozdemirin önüne bırakırız gözü doysun…!!! Levent abi yanındayız bir isteğinle herşeyi yapmaya hazırız.

    1. Memiş Esener dedi ki:

      Sorun yok arkadaşlar para cezasının ödemesi nasıl olsa 5 yıl içinde, 5 sene de biraz daha biriksin de toplu ödeme yaparız. Nasıl olsa daha çok mahkemeye verecek bizi bu kişi 🙂
      PARASIYLA DEĞİL Mİ NASIL OLSA…. VERİRİZ 1740 TL SANA BAYRAM EFENDİ,
      BELEVİ DE Kİ O KONUŞMANIN CANLI ŞAHİTLERİNDEN BİRİ OLARAK SENİN NE DEDİĞİNİ NE İSTEDİĞİNİ ORADA Kİ 5-6 KİŞİ BİLİYOR VE ŞAHİT OLDU. ÖDERİZ 1740 TL NE OLACAK Kİ…. SENİN NE OLDUĞUNU KİM OLDUĞUNU BÜTÜN SELÇUK BİLİYOR… FAZLA SÖZE NE HACET.
      LEVENT GÖRÜR DİYE SORDUR SELÇUK’TA YAŞAYANLARA ADAM GİBİ ADAM DERLER.
      AMA YA BAYRAM BOZDEMİR DİYE SORDURTSAN NE DERLER TAHMİN EDEBİLİYORSUN DEĞİL Mİ. E HADİ BAKALIM MÜBAREK GÜNLERDE AĞZIMIZI BOZMAYALIM NEYSE BAKALIM BAYRAM EFENDİ.

  5. kordelya dedi ki:

    Levent baskan,
    Biz herzaman haklinin yanindayiz.yani senin yanindayiz.
    Parasiyla degilmi.

  6. Anonim dedi ki:

    LEVENT BASKANIN ARKASINDAYIZ

  7. Ali Kemal Taylan dedi ki:

    Canim kardesim Sayin Levent Gorur..iIK once belirteyim ki bu bilgisayarin klavyesinin ayari yabanci ..o yizden bazi arkadalar kusurA bakmasin eger bazi imla hatalari olursa benim sahsimin hatasi degil..Sen ADAM gibi ADAMSIN…Bu gibi insanlarla polimige girme..Alnim ACIK Yurudum (yuruyorum) ben bu yollardan Diyecek ve Herkesin daha da gonlunu kazanip yoluna devam edeceksin….

  8. ARZU dedi ki:

    BENCEDE FAZLA SOZE GEREK YOK KISKANCLIKTAN YAPIYOLAR YANINDAYIZ LEVENT BASKAN

  9. ANONİM dedi ki:

    Levent Başkanım dik dur eğilme Selçuk hep seninle bu selçukkumuzda kimler iyi kimler kötü herkes bilir.kötüler herzaman yaparlar yapacaklarını mübarek günlerde bile durmazlar.Bunların yaptıklarını gevurlar yahudiler yapmazlar.Başkanım bunlarla hiç muhatap olam seviyeni düşürme saygılar…

  10. carsı esnafı dedi ki:

    ben sana attım oyumu abi ama sana atmayan esnaf arkadaşlar hoca ya attı diye bin pişman keşke ellerimiz kırılsada atmasaydık diyo.bir aydır carsıda yaprak kıpırdamıyor esnafın işi kötü .belediye malzemelerini yandaş esnaflardan alıyo anlıycagın vefadan farkı yok.sozde sevgi eşitlik hizmet kazanacaktı.kendi yandaşlarını doyurmaktan işlerini unuttu.turanın alışveriş merkezi acıldıgından beri efes sirince kısacası turizim esnafları dükkanlarımıza ugramaz oldu.tek care selçuğun kardeşi LEVENT GÖRÜR…

  11. Anonim dedi ki:

    Levent Başkan it ürür kervan yürür. O kişi ile aynı terazide bile olmazsın. O kişi bu hareketlerini yaşam tarzı haline getirmiştir.

  12. kardeş dedi ki:

    mubarek aydayız sadakan olsun abim.

  13. Anonim dedi ki:

    son derece haklı bi yorum selçuk her iki kişiyi de iyi tanıyor fazla söze gerek yok. eğer o parayı almayı kabullenmişse bundan sonra parayı bastıran isteğini söyler.