site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Golden Visa Programları, Yatırım Yoluyla Avrupa’da Oturma İzni Sunuyor

Golden Visa Programları, Yatırım Yoluyla Avrupa’da Oturma İzni Sunuyor
23.05.2019
A+
A-

Çocuklarınızın geleceği için veya emeklilik döneminiz için yatırım gerçekleştirmek yüksek net gelirli bireylerin hedefidir. Golden Visa Programıyla akıllıca bir yatırım yaparak Schengen ülkelerine vizesiz seyahatin keyfini çıkarabilir, uluslararası okullar aracılığıyla en iyi yeri seçebilir veya yurtdışında yaşama hayallerinizi gerçekleştirmek mümkün. Böylece artık “vizeye ihtiyacım var mı?” sorusunu hayatınızdan çıkacaktır.

Yatırımcılar artık sadece en iyi yatırım getirisine odaklanarak yatırım kararları almıyorlar. En son verilere göre, özellikle oturma izni veren Golden Visa Programları ortaya çıktıktan sonra, yatırım kararlarında sosyal faktörler gittikçe önem kazanıyor. Güvenlik, yaşam kalitesi, yaşam maliyeti, uluslararası okulların varlığı ve diğer sosyal faktörler iyi yatırımların göstergesidir. Avrupa ülkelerinin hükümetleri, AB dışı ülkelerin yüksek net gelirli vatandaşlarından doğrudan yabancı yatırım çekmek için Golden Visa Programlarını uyguluyorlar. Ve bu ikinci pasaportuna yatırım yapmak için doğru fırsat sunuyor.

Gayrimenkul, Golden Visa almak için en popüler yatırım türüdür. Güney Avrupa ülkelerinin ekonomik olarak toparlandığı ve emlak fiyatlarının yükseldiği göz önüne alındığında, emlak yatırımları için iyi bir zamandır. Uzun, orta ve kısa vadeli yatırımlar emlak piyasasında önemli sermaye getirileri sunar. Bu faktörler, gayrimenkul yatırımlarının önümüzdeki yıllarda sermaye kazancını artırmak için ivme kazanacağını göstermektedir.Avrupa, net mülkiyet hakları yasaları, sabit düşük enflasyon oranları ve belirlenmiş vergi kuralları ile yatırım için güvenli bir bölge olmaya devam etmektedir.

Yatırım yapıldıktan sonra oturma izinleri alındığında, o ülke ile olan bağlar artmaya başlar. İstenirse programa çocuklar da dahil edilebilir ve vatandaşlığın elde edilmesiyle gelecek nesillerin Avrupa vatandaşlığı garantiye alınmış olur. Golden Visa Programları yatırımcılara vatandaşlık sunabilir,ve böylece ikinci pasaport sahibi olunur. Schengen ülkelerine vizesiz seyahat özgürlüğü sağlanır. Avrupa pasaportu, Schengen bölgesi dışındaki ülkeler de dahil olmak üzere AB’nin herhangi bir yerinde yaşamanızı, çalışmanızı ve seyahat etmeimkanı doğurur.

Golden Visa, çocuklarının Avrupa sisteminde eğitilmesini isteyen aileler için iyi bir yatırımdır. Golden Visa ile birlikte oturma izni alarak, çocuğunuzun o ülkede eğitim hakkına sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Uzun vadede, Avrupa vatandaşlığına sahip çocuklar İngilizce konuşulan ülkelerdeki üniversitelerde uluslararası oranlardan çok daha düşük ücretle öğrenim görebilir.Portekiz, İspanya, Yunanistan gibi ülkeler Golden Visaimkanı sunan bazı Akdeniz ülkeleridir ve yaşamak için harika bir atmosfere sahiptirler. Avrupa ve Amerika’ya seyahat kolaylığı nedeniyle ticari ve kültürel faaliyetler açısından geniş bir erişim yelpazesi sunarlar. Londra, Berlin, Paris, Roma gibi Avrupa şehirlerinin çoğuna iki saatlik bir uçuşla ulaşılabilir.

Yıllar geçtikçe, oturma izni programları çoğunlukla kalıcı göçle ilişkilendirilmiştir. Küreselleşmenin artmasıyla hareket kabiliyeti yüksek dünya çapında bir profesyonel sınıfı ortaya çıktı. Küresel ticaret hacmi arttı ve yeni nesil profesyoneller için bu durum daha fazla uluslararası iş gezisi anlamına geliyordu. Ayrıca, uluslararası eğitime olan talep de arttı. Öte yandan, ülke ilişkilerinde istikrarsızlık ve güvensizlik gibi rahatsızlıklar uluslararası seyahatleri daha da zorlaştırdı. Avrupa’daki bazı hükümetler, değişen talebe yetişmek için yatırım yoluyla esnek oturma izni programları oluşturmaya başlamıştır. Bunlar başvuru sahiplerine ülkede yaşama ve çalışma hakkını veren, ancak buna ihtiyaç duymayan Golden Visa programları olarak ortaya çıkmıştır. Ayrıca, birçok yatırımcı için gayrimenkul yoluyla cazip ve popüler bir yatırım fırsatı yarattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.