site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Gökçealanlılar var oluş mücadelesini kazandılar

Gökçealanlılar var oluş mücadelesini kazandılar
28.04.2016
A+
A-

Gökçealan’ın Var Oluş Mücadelesinde Danıştay 14. İdare Mahkemesi Son Noktayı Koydu

Danıştay ondördüncü idare mahkemesi “Hayatın doğal akışına aykırı olduğundan İzmir valiliğinin verdiği ÇED raporu hukuka uyarlık bulunmamaktadır”dedi.

Danıştay ondördüncü idare mahkemesi “Hayatın doğal akışına aykırı olduğundan İzmir valiliğinin verdiği ÇED raporu hukuka uyarlık bulunmamaktadır” dedi. Kısa zaman önce Gökçealan köyü ve köylüsünün var oluş mücadelesi diye adlandırdıkları, Taş ocağı sorununa Danıştay ondördüncü İdare mahkemesi tarafından son nokta konuldu. İzmir Valiliğininde “Çevre Etki Değerlendirmesi Gerekli değildir” kararına ise hukuka uyarlılığı bulunmamaktadır dedi.

Ayrıca Mahkeme karar düzeltme yolunuda oy birliği ile kapattı. Danışyay ondördüncü İdare mahkemesinin kararı Gökçealan da büyük bir sevinçle karşılandı. Karar köylüye Gökçealan muhtarı Kaşif İz tarafından duyruldu. Gökçealan Muhtarı Kaşif İz Mahkemenin kararını şöyle değerlendirdi; “Danıştay ondördüncü mahkemesinin verdiği karar bizi çok mutlu etmişti. Bizim baştan beridir söylediğimiz tek şey var Gökçealan da ki doğal hayat akışını korumak. Bu mücadelede her zaman kanun çerçevesinde kalmaya özen gösterdik. Biliyorduk ki Türkiye Cumhuriyeti kanunları her zaman haklının yanındadır. Hiç bir zaman yasal mücadeleden vazgeçmedik. Biz artık sadece şunu istiyoruz, bizim olan bizde kalsın. Bu haklı mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayan başta köy halkıma çok teşekkür ederim, beni hiçbir zaman yalnız bırakmadılar, her zaman arkamda oldular, onlardan aldığım güçle her şeyi başardık. Ayrıca çevre köylerimizden bizlere destek verenlere, siyasi parti temsilciliklerine, sivil toplum kuruluşlarına ve bize destek veren herkese şükranlarımı sunarım’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.