site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Göçler ve Mübadele Konferansı Selçuk İlçesinde Gerçekleşti

Göçler ve Mübadele Konferansı Selçuk İlçesinde Gerçekleşti
20.01.2013
A+
A-

Göçler-Mübadele-Konferansi (2)Selçuk ilçesinde ilk defa ele alınan Göçler ve Mübadele konusu ilgili bir izleyici kitlesi tarafından takip edildi.

18 Ocak 2012 tarihinde Selçuk ilçesinde gerçekleşen ve Prof. Dr. Kemal Arı’nın konuşmacı olduğu Göçler ve Mübadele Konferansı ilgili bir topluluk tarafından takip edildi.

Açılış konuşmasını Özgür Aydoğan’ın yaptığı konferans Prof. Dr. Kemal Arı’nın işgal yıllarından başlayarak mübadeleye kadar uzanan süreci akıcı ve etkileyici bir şekilde anlatması ile devam etti. Zaman zaman alkışlar ile sözü kesilen konuşmacı konferansın sonunda coşkulu ve ilgili dinleyici kitlesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konferans bitiminde soruları cevaplayan ve kitaplarını imzalayan Prof. Dr. Kemal Arı’ya Konferansı düzenleyen komitenin gönüllüleri adına Tangül Tütüncü tarafından Artemis heykeli hediye edildi.

Selçuk ilçesi ile çevresindeki mübadilleri ve göçmenleri bir araya toplayan konferansa katılan başlıca isimler şunlar oldu;
Göçler-Mübadele-Konferansi (1)
Hayri Güller (Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı)
Mehmet Karanfil (Selçuk Belediye Meclis Üyesi)
Hasan Uysal (Selçuk Belediye Meclis Üyesi)
Ali Akyüz (Selçuk (Ephesus) Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği Başkanı)
Faik Kaytancı (Selçuk Gönüllüleri Derneği Başkanı)
Ali Adıgüzel (HEPAR Selçuk İlçe Başkanı)
Şükrü Özkaynak (E. ADD Selçuk Şube Başkanı)
Yusuf Yavaş (Arkeolog-Selçuk Kent Belleği)
Özge Yıldırım (CHP Selçuk İlçe Yöneticisi)
Serdal Bayraktar (Selçuk ADD Yöneticisi)
Ali Can (Yerel Tarih Araştırmacısı, Yazar ve Eğitimci)
Sabahattin İzcioğlu (Eğitimci ve Yazar)
Mehmet Cebeci (Birinci nesil Girit Mübadili)
Ümmet Vardar (Mekedonya’dan 1950’de kaçak geldi)

Göçler-Mübadele-Konferansi (3)

Göçler-Mübadele-Konferansi (4)

Göçler-Mübadele-Konferansi (5)

 

YORUMLAR
  1. İzleyen dedi ki:

    Güzel bir konferanstı, emeği geçenlere teşekkür ederiz. Yalnız bir ricam var, bazı isimleri öne çıkarma gayretini bir kenara bıraksınlar. Bu yazının altındaki liste de neyin nesi oluyor. Yani onlar öne çıkan ve değerli diğerleri önemsiz kuru kalabalık mı. Sabahattin izcioğlu da oradaydı, hüseyin ok da oaradaydı, Ali can’da oradaydı. falan dı filan dı….düzenleyenlerin isimlerini yazsalar daha anlamlı ve yerinde olurdu.