site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Gezici Çanakkale Müzesi Selçuk’ta

Gezici Çanakkale Müzesi Selçuk’ta
24.08.2014
A+
A-

gezici-muze-selcukta (2)

Gaziler Vakfı’na ait 1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi Selçuk’a geldi. Yaklaşık bir haftadır Selçuk Pazaryeri alanında ziyaretçilerini ağırlayan seyyar müzede, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan mühimmatlar ve silahların yanı sıra cephede doktorların nasıl çalıştığını gösteren mini bir ameliyathane de bulunuyor.

Üç buçuk aydır şehir şehir gezerek Çanakkale ruhunu ülkenin dört bir yanına taşıyan 1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Müzesi Selçuk’a geldi. Gaziler Vakfı’na ait müze otobüsteki parçalar, Çanakkale Savaşı’nın ne denli şiddetli geçtiğini gözler önüne seriyor. Türk askerlerinin yanı sıra itilaf devletlerine ait mühimmatlar, silahlar, yemek kapları, süngüler ve tabancaların da bulunduğu 7 bin parça, ziyaretçileri yeniden o döneme götürüyor. Gezici müze otobüste bir de savaş döneminde doktorların nasıl çalıştığını gösteren mini bir ameliyathane de bulunuyor. Ücretsiz olarak ziyaret edilebilen gezici müzede hangi şehidin nereden geldiğini gösteren özel bir bölüm de sergileniyor.

Müze sorumlusu Şahin Korkmaz; “Genel merkezi Ankara’da bulunan T.C. Gaziler Vakfı 1915 Çanakkale şehitlik gezici müzesinde Çanakkale destanının anlatıldığı savaş döneminden kalan gerçek eserler ve görsel objelerden oluşan müzemizi tüm yurt çapındaki şehir meydanlarında sergilemek üzere hazırladık. Balıkesir’den yola çıktıklarını ve üç buçuk aydır yollarda olduklarını söyleyen Korkmaz Selçuk’tan sonra ki duraklarının Torbalı olacağını söyledi. Korkmaz bu geziler sayesinde yüzbinlerce vatandaşımıza ulaştık, müzemizi sergiledik. İmkânları olmayıp da mukaddes şehitlerimizi ve bir zamanlar çetin mücadeleler verilmiş milletimiz için kutsal olan bu toprakları ziyaret edemeyen tüm halkımıza bir nebze de olsa onların kokusunu getiriyoruz’’ dedi.

HABER: NAFİ TURAN www.SelcukHaber.com

gezici-muze-selcukta (1)

gezici-muze-selcukta (3)

gezici-muze-selcukta (4)

gezici-muze-selcukta (5)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    İyi hoş da ticari kaygı ön plana çıkmış. Şehitlerin üzerinden abartıya varan ticaret üzücü..

  2. asiye alatlı dedi ki:

    ben geçen yıl gezmiştim…herkesin bu havayı teneffüs etmesini isterim…