site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Geri Dönüşüm Tesisi Açılıyor

Geri Dönüşüm Tesisi Açılıyor
22.09.2014
A+
A-

geri_kazanm_banner

Selçuk geri dönüşüm tesisi kazanıyor. Doğa için olduğu kadar ekonomi için de büyük önem taşıyan Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi 23 Eylül Salı günü saat 14.00’te İsabey Mahallesi’nde Kurudağ Mevkii’nde açılacak.

Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi pek çok kalemde tüketilen ambalajın geri dönüşümünün sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Selçuk’ta atık yönetimini kayıt altına alarak enerji tasarrufu sağlanması, ekonomiye katkı sağlanması ve atık miktarını azaltarak doğal kaynakları korumayı amaçlayan proje Selçuk’ta modern şehirciliğin önemli göstergelerinden biri olarak hayata geçecek.

Sanayi kuruluşları, marketler, resmi kurumlar ve konutlardan toplanacak atıklar, atık alımı yapılan noktalarda bulunan 1 m3’lük konteynırlarda biriktirilerek belli bir tonaja ulaştığında tesise nakledilecek.

Gelecek nesillere olumlu örnekler olma ve yaşanabilir bir Selçuk’u oluşturma adına önemli bir proje olan geri kazanım projesi ile ilgili olarak Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Kentimizin doğal güzelliğinin korunmasına katkı sunacak olan projenin aynı zamanda ekonomiye de olumlu yansıması olacaktır” dedi.

Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi’ nin işlerlik kazanmasında vatandaşlara da görev düşüyor. Vatandaşlar, çöplerini toplarken, gazete, dergi, kağıt, renkli renksiz cam şişe, plastik kutular, alüminyum içecek kutuları gibi atıkları ayrı torbalarda biriktirerek bu önemli projeye katkı koyabilecekler.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Vefa ÜLGÜR’ün yaptığı mekanların açılışı size iki yıl yeter. Şimdi de yıllardır şakır şakır çalışan çöp toplama ayrıştırma deposunun açılışını yapın bakalım…