site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Gerçek Yumurta Üretmeyi Ciddiye Aldık

Gerçek Yumurta Üretmeyi Ciddiye Aldık
09.04.2014
A+
A-

tavuk-ciftligi (2)

Selçuklu Güngör Tepe herkes için sağlıklı, lezzetli “gerçek yumurta” üretiyor…

SELÇUK’UN genç girişimcilerinden Güngör Tepe, organik tavukçuluğu Selçuk’ta başlattı. Kurduğu çiftlikte tamamen doğal beslenen tavukların yumurtalarını alarak, vatandaşlara sağlıklı ve gerçek yumurta yedirmeyi hedefleyen Güngör Tepe ile gerçek yumurta üzerine konuştuk. 

Neden yumurta işine girdiniz?

Yumurta müthiş bir gıda maddesi, besin değeri yüksek, besleyici ve tok tutucu, lezzetli, kolay tüketilen, hesaplı. Ama doğru koşullarda üretilirse! Tavukların bir beslenmeleri çok önemli, bir de hayatlarını nasıl yaşadıkları. İnsanlar artık büyük tavuk çiftliklerinin olumsuz koşullarında üretilen yumurtalara mecbur kalmasın istedik. Güzel ve sağlıklı bir ürünü, herkesin kazançlı olacağı şekilde üretmeye karar verdik.

Nasıl bir ön çalışma yaptınız?

Bütün Türkiye’den tavukçularla ve yumurtacılarla görüştük, bölgedeki çeşitli yumurta çiftliklerini, tavuk üreticilerini ziyaret edip yerinde inceledik. Sektör hakkında her cepheden, her yönden gelen bilgileri araştırdık. Ve sonuçta, sağlıklı, lezzetli, güzel yumurta üretmek için en uygun koşulları ortaya çıkardık. Ben buna “Gerçek Yumurta” diyorum, olması gerektiği gibi yumurta yani. Gerçek yumurta üretmeyi biz çok ciddiye aldık.

Yumurtalarınızın diğerlerinden farkı ne?

Araştırmalardan sonra Lohman Brown cinsi kırmızı tavukları seçtik. Tavuklarımız bir yandan ortama uyum sağlarken bir yandan da doğal gelişimlerini tamamladılar. Şu anda tavuklar hazır veya yapay hiçbir şey yemiyor. Doğal olarak buldukları besinlerin yanı sıra bahçede ekili yeşil buğdayı yiyorlar, buğday bitince yonca ekilecek ve onun yeşilliğini yiyerek devam edecekler. Bol bol verilen yemleri ise aslında genelde “yem” tabir edilen şey değil, sadece doğal bir tahıl karışımı, 12 çeşit tahılın kırılmış hallerinden oluşuyor.

Bunlar Prof. Canan Karatay’ın dediği gibi, kolesterole zararlı değil tam tersine faydalı olan yumurtalardan o zaman?

Tabii, bunlar mutlu tavuklar, bize de mutlu yumurtalarını veriyorlar! Doğada serbest yaşayan, bol doğal tahıl yiyen, diğer tavuklarla iletişim halinde, istedikleri kadar tünekleri, kapalı ve açık alanları olan, meyve ağaçlarının, güneşin, rüzgarın arasında yaşayan… Çok yakında horozları da olacak hatta. Yumurtalar kırmızının tonlarında, çeşitli boyutlarda, renklerde ve şekilllerde. Doğal ve gerçek olduklarını açıkça görebiliyorsunuz.

Merak eden, yumurtaların nerde, nasıl ortaya çıktığını görmek isteyenler çiftliğinizi ziyaret edebilir mi?

Tabii, çitle çevrili 6 dönüm üzerine kurulu yerimiz Zeytinköy Döşeme Mahallesi’nde, istedikleri zaman tavuklarımızı, yaşam koşullarını gözleriyle görebilirler. Burası tabii ki Selçuk İlçe Tarım Müdürlüğü denetiminde, yumurta işletmesi olarak kayıtlı ve numaralı, veterinerle sözleşmeli, üç ayda bir ziyaret edilerek devlet veterinerlerince denetleniyor. Girerken ayaklarını dezenfekte etmeleri kaydıyla ziyaretçilere açığız.

Selçuklular yumurtalarınızı nerden alabilir?

Bize ulaşanlara evlere servis yapabiliyoruz; (546) 226 02 28(546) 226 02 28 numaralı telefonu arayarak sipariş verebilirler. Ayrıca yumurtalarımızı garajın köşesindeki Ödemiş Çaylı peynircisinde ve Kırıtaklar Mandrasında bulabilirler. Kargoyla başka illere gönderme imkanımız da var, bunun için de telefon veya mail ile sipariş alabiliyoruz: [email protected]

tavuk-ciftligi (1)

tavuk-ciftligi (3)

tavuk-ciftligi (4)

tavuk-ciftligi (5)

YORUMLAR
  1. ÇAKIR.. dedi ki:

    ALLAH BOL KAZANÇLAR VERSİN

  2. BeLewili Genç.. dedi ki:

    HayıRlısı olsn Bölgemiz adınaa.