site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Gençlik Meclisi’nin Başkanı Metin Cihanger Oldu

Gençlik Meclisi’nin Başkanı Metin Cihanger Oldu
17.03.2015
A+
A-

kent-konseyi-genclik-meclisi (2)

Selçuk Kent Konseyi Gençlik Meclisi başkan ve üyeleri seçildi. Zaman zaman tartışmalı anlarında yaşandığı genel kurul sonucunda gençlik meclisinin ilk başkanı Metin Cihanger oldu.

Bakıcı: Gençliğe güveniyorum

Selçuk Kent Konseyi’ne bağlı olarak görev yapacak meclisler birer birer kuruluyor. Kadın Meclisi’nin ardından Gençlik Meclisi başkan ve üyeleri yapılan ilk genel kurulda seçildi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın da katıldığı gençlik meclisinin genel kurulunda konseyin ilk başkanı Metin Cihanger oldu. Genel kurula Başkan Yardımcıları Dr. Bülent Cinel ve Atilla Aksoy ile birlikte gelen Başkan Bakıcı, yaptığı konuşmasında en büyük görevinin gençlere örnek olmak istediğine dikkat çekerek, gençliğe çok güvendiğini vurguladı.

Selçuk Kent Konseyi çalışmalarını daha etkin ve verimli bir şekilde yapmak için meclislerini kurmaya devam ediyor. Gençlik Meclisi’nin kuruluşu için çeşitli sivil toplum örgütleri ve eğitim kurumlarının temsilcisi olan gençler Selçuk Belediyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda buluştular. Selçuk Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu toplantıya Başkan Bakıcı ve Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel ve Atilla Aksoy da katıldı.

Gençliğe inanmayan bir millet yolda kalır

Genel kurulun açılışında konuşan Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız, kent konseyinin yapısı ve işlevi hakkında genel bilgi verdi. Yıldız, gençlere yönelik yaptığı konuşmasında; “Gençliğe inanmayan bir millet yolda kalır” dedi.

Kent konseylerinin yerel yönetimlerde çok önemli bir işlevi olduğunu söyleyen Yıldız; “Kent konseyleri bir toplumun nabzını tutan en önemli kuruluşlardır. Kent konseylerinin ortak hafızalarında geliştirilen düşünceler doğrudan belediye meclislerine iletiliyor. Örneğin gençlik meclisinde Selçuk’un gençliğini ilgilendiren sorunlarla ilgili yaptığınız çalışmalar kent konseyi genel kurulunda görüşüldükten sonra belediye meclisine görüşülmek üzere gönderiliyor” dedi.

Başkan Bakıcı: “Gençliğe örnek olmak görevim”

Konuşmasının başında ilk olarak Gençlik Meclisine katılan gençlere teşekkür eden Başkan Bakıcı, bu meclise katılmanın çok önemli bir duyarlılık olduğunu söyledi. Kente sahip çıkmanın ortak hareketle mümkün olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Gerek gençlik, gerek kadın, gerek çocuk ve gerekse engelli meclisimiz olmak üzere kurulacak olan bu meclislerin rahatlıkla çalışması gerekir. Bu platformlarda birçok düşüncenin ortaya çıkacağını hepimiz biliyoruz. Ortak hareket etme kültürünü bu platformlarda yakalama imkanına sahibiz. Farklı düşünceleri harmanlamasını iyi bilmemiz gerekiyor. Gençlere değer vermek zorundayız” dedi.

kent-konseyi-genclik-meclisi (3)

kent-konseyi-genclik-meclisi (1)

YORUMLAR
  1. aaaaa dedi ki:

    bütçesi olan beleiye meclisi ne beceri ki gençlik meclisi ne becereck ya görevinizi yapın başkan lutfen

  2. komik dedi ki:

    selçuğun en komik kuruluşu metin olsa ne olur ali veli olsa ne olur