site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Gençler felsefenin ışığını Efes’te yeniden yaktı

Gençler felsefenin ışığını Efes’te yeniden yaktı
07.11.2018
A+
A-

İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi öğrencilerinin katılımıyla Celsus Kütüphanesi’nde bir felsefe etkinliği gerçekleştirildi. Öğrenciler antik çağın büyülü atmosferinde “Dünkü, Bugünkü, Yarınki Siz Aynı Kişi Misiniz?” sorusunu Herakleitos’un görüşlerini temel alarak tartıştı. Etkinlik bitiminde öğrencilere katılım belgeleri Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tarafından verildi.

Efes Antik Kenti önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Özel Tevfik Fikret Lisesi öğrencileri Felsefe Öğretmenleri Özgür Dayaç, Fransızca Öğretmenleri Yann Lucas ile birlikte antik kentte felsefe üzerine konuştular. Etkinliğe Selçuk Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden yedi öğrenci de Felsefe Öğretmenleri Banu Zaçkaya ile birlikte katıldı.

Celsus’ta felsefe konuştular

İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen Café Philo etkinliği öğrencilerin 2015 yılından itibaren her dönem bir kafede toplanarak iki dilde (Türkçe- Fransızca) yaptığı felsefe sohbetlerinden oluşuyor. Selçuk Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle gerçekleşen etkinlik kapsamında bu yıl “Dünkü, Bugünkü ve Yarınki Siz Aynı Kişi Misiniz?” sorusu tartışıldı. Herakleitos’un görüşleri ışığında gerçekleşen tartışmaya katılan öğrenciler okulları için bir gelenek olan etkinliğin Celsus Kütüphanesi’nde gerçekleşmesinin kendileri için farklı bir deneyim olduğunu, aktif katılım gösterdikleri bu etkinliğin daha da genişleyerek sürmesi ve başka projelere de ön ayak olması gerektiğini belirttiler.

Amaç felsefeyi kamusal alana taşımak

Etkinlik hakkında bilgi veren İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi Felsefe Öğretmeni Özgür Dayaç; “Amacımız felsefeyi dört duvar arasından çıkararak; ait olduğu kamusal alana taşımaktı. Bu nedenle Café Philo bu defa, belirtilen amaca uygun olarak otantik köklere bir dönüş yaparak filozofların dolaştığı mekânlarda felsefenin izini sürmeye çalıştı. Böylece öğrencilerin bir Agora ortamı oluşturma hedefi, en canlı haliyle deneyimlenmiş oldu” dedi.

İzmir Tevfik Fikret Lisesi, üç yıldır süregelen Café Philo buluşmalarının 10.sunu olan etkinliğin gerçekleşmesinde birçok kişinin ve kurumun emeği olduğunu belirten Dayaç; “Tevfik Fikret Okulları Genel Müdürü Sayın Ayşe Başçavuşoğlu’na, Selçuk Belediye Başkanı Sayın Dahi Zeynel Bakıcı’ya Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özgül Yavuz Karaalioğlu’na Selçuk Müze Müdürü Sayın Cengiz Topal’a, Selçuk Müzesi Arkeologlarından Sayın Esra Bideci ve emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğin sonunda bir değerlendirme yapan Başka Bakıcı felsefe adına böylesine anlamlı bir etkinliğin Efes Antik Kenti’nde gerçekleşmesinin büyük önem taşıdığını belirterek; “Bu topraklar kültürün, sanatın olduğu kadar felsefenin de tarihinin yazıldığı topraklardır. Dolayısıyla böyle bir etkinliğin gerçekleşmesinden mutluluk duymakla beraber, bu etkinliğin felsefe etkinliklerinin yolunu açmasını temenni ediyorum” dedi.

Başkan Bakıcı konuşmasının ardından öğrencilere katılım belgelerini verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.