site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Geleneği geleceğe taşıyacak sergi törenle açıldı

Geleneği geleceğe taşıyacak sergi törenle açıldı
15.04.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü farklı bir etkinliğe imza attı. “Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi” Selçuklular ve çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.Çocukların yanı sıra yetişkinleri de sokak oyunlarının ve oyuncakların renkli dünyasında bir yolculuğa çıkartan sergi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na kadar Selçuk Efes Kent Belleği’nde açık kalacak.

Selçuk Belediyesinin katkılarıyla Selçuk Efes Kent Belleği’nde açılan oyuncak sergisine Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Başkan Yardımcısı Ali Karakurt ile çok sayıda vatandaş ve çocuklar katıldı. Selçuk Efes Kent Belleği önünde hazırlanan oyun alanında doyasıya oynayan çocuklar, katılımcılar tarafından da büyük ilgi gördü.

Kültürümüze hizmet ediyoruz

Eski dönemlerde çocukların severek oynadıkları çok sayıda el yapımı oyuncakların bulunduğu “Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Sergisi’nin” açılışında konuşan Folklor Araştırmacısı İzzet Kocadağ, oyun ve oyuncak kültürünün zaman içerisinde geçirdiği değişime dikkat çekerek; “Bizim çocukluğumuzda yaptığımız, oynadığımız oyuncaklar artık günümüzde pek bulunmuyor. Çocuklarımız bilgisayar oyunlarıyla oynaya oynaya artık temiz havayı, doğayı unuttular. Biz doğada bulduğumuz bütün malzemelerden oyuncak yapıyorduk. Bu oyuncaklar ekonomik, büyüklerimizin bize aktardığı geleneğe dayalıdır” dedi.

Aynı zamanda İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Folklor Araştırmacısı İzzet Kocadağ, buradaki asıl amacın eski oyuncakları ve oyuncak geleneğini yeni kuşaklara aktararak olduğuna dikkat çekerek; “Çocuklarımıza bizim de kendi milli kültürümüze hizmet edebileceğimizi göstermekc istiyoruz. Bu oyuncaklarla biz geleneğimizi geleceğe taşıyoruz” dedi.

Teknoloji çocuklarımızı doğadan ayırmasın

Sokak oyunları ve oyuncakları üzerine açılan bu serginin oldukça farklı olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Açılan bu serginin çocuklarımıza yönelik olması bu etkinliği anlamlı bir hale getiriyor. Ayrıca bu etkinliğin bir geleneği geleceğe taşıyor olması da bizim için çok önemli.Bizler ve bizden önceki kuşaklar oyunlarını, tahtalardan, tellerden veya buna benzer doğadan elde ettiğimiz nesnelerle yaptığımız oyuncaklardan yapıyorlardı. Bizler gerçekten şanslıydık. Bu çağın çocukları, bu oyuncaklardan pek istifade edemediler. Teknolojinin geliştiği ülkemizde daha çok bilgisayarla büyüyorlar” diye konuştu.

Bu sergi çocuklarımız için önem taşıyor

Çocukların teknolojiyi takip etmesinin de önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Bilişim çağında olduğumuz bu günlerde çocuklarımızın teknolojinin getirdiği bütün nimetlerinden istifade etmesi doğrudur. Ama bunun yanında çocuklarımızın toprakla oynamaları, ağaç ve benzeri nesnelerden yapılan oyuncaklarla oynamaları veya bu oyuncakları kendileri üretmeleri kadar onları geliştirecek bir başka unsurun olmadığını düşünüyorum.Dolayısıyla bu sergi bu anlamda önem taşıyor. Ben bu sergiyi bize sunan İzzet Kocadağ ve eşine teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TJ3A8047

TJ3A8145

TJ3A8227

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.