site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Geleceğe Nefes Olmak İçin Selçuk’ta Fidanlar Toprakla Buluştu

Geleceğe Nefes Olmak İçin Selçuk’ta Fidanlar Toprakla Buluştu
13.11.2019
A+
A-

Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci “Geleceğe Nefes” Kampanyası Kapsamında ilçede ki İlk Fidanı Dikti.

11 Kasım 2019’da saat 11:11’de, 81 ildeki 2023 noktada eş zamanlı olarak tam 11 milyon fidan toprakla buluştu. Şirince de Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci’nin ilk fidanı dikerek başlattığı etkinliğe Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Murat Yener, İlçe Jandarma Komutanı Ekrem Büyüktekin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Acargil, İlçe Sağlık Müdürü İsmail Yalçın, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Kılınç, Yazıişleri Müdürü Veysel Badem, Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin, Selçuk Orman İşletme Şefi Seyran Badem, resmi kurum çalışanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

İlçemizde toplam 3.000 fidanın dikileceği etkinlikte, çiftçimizin yüzü gülerken, çocuklarımızı da ormanlar içinde büyütme hedefine ulaşmak üzere, önemli bir adım atılarak 11 Kasım 2019’da 11 milyon fidan geleceğe nefes olmak üzere miras bırakılmış olacak.

Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci “Sizlerin elinde bir fidan varsa yarın da kıyamet kopacak olsa o fidanı dikin diyen bir dinin, peygamberinin mensuplarıyız. O anlamda yeşile, ağaca çok çok önem vermeliyiz. Özellikle çocuklarımıza bunu ifade ediyoruz.Ülkemizin büyük bir kısmı ormanlarla kaplı. Bir fidanın büyüyerek ağaç olması toprağın ona can vermesi çok önemli. Ormanları korumamızın önemini zaten biliyoruz. Bu nedenle toplumsal duyarlılığı bu konuda arttırmalıyız. Böyle bir kampanya düzenleyerek, geleceğimizi, ormanlarımızı korumaya alan Başta Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Orman Bakanımızı saygıyla anıyorum, vatanımıza milletimize hayırlı olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.