site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Gazisiz, Gaziler Günü Kutlaması

Gazisiz, Gaziler Günü Kutlaması
20.09.2015
A+
A-

SELCUK-GAZILER-GUNU (3)

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Selçuk’ta da kutlandı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “gazilik” unvanı ve “mareşallik” rütbesi verilmesinin 94. Yıldönümü kutlamalarına Selçuk’ta çelenk krizi ve Gazilerin katılmayışı damga vurdu.

YEREL YÖNETİMİ PROTESTO EDEN GAZILER TÖRENE KATILMADI

Gaziler, Selçuk’ta Gaziler Günü resmi anma törenlerine katılmadı. Yerel yönetimin uyguladığı politikaları ve kendilerine verilmiş sözlerin yerine getirilmemesini protesto eden gaziler törene katılmadılar.

Selçuk Hükümet Konağı bahçesinde ki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törende Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı tarafından çelenklerin sunulmasından sonra Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bütün aziz şehitlerimizin huzurunda 1 dakikalık saygı duruşuna bulunuldu. Çelenk koyma törenin ardından İstiklal Marşı söylenerek Türk Bayrağı göndere çekildi. Törende Selçuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Alim Davarcı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Bu günlere gelmemizde hayatını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz için düzenlenen resmi törende görevli öğretmenler günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaparken öğrenciler de günün anlamına ilişkin şiirler okudu.

Selçuk’ta ki törenlerde Gazilerin törene katılmayışları güne damgasını vurdu. Selçuk Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğinin resmi törenlere katılmayışı daha önce Selçuk Belediyesi ile Gaziler arasında yaşanan İhale krizinden kaynaklandığı kamuoyunda konuşulmakta.

Bilindiği gibi Atatürk mahallesinde Belediye kreşi yanında bulunan büfe aylık bedel olarak tam 14.000 TL ile gazilere verilmişti. Kendilerine cüzi bir ücrete kiraya verilmesini beklerken yüksek bir fiyata verilen o ihaleden sonra ise Belediye ve Selçuk Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği arasında gerilim yükselmişti.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Okunan şiirlerin ardından Selçuk Kaymakamlığı’nın bilgi notu okundu. Okunan bilgi notu şöyle: 4768 sayılı kanun gereğince kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle yapılacak olan törenlere ilçemiz gazilerinin katılmayacağı duyumunun alınması üzerine heyet olarak kaymakamlık makamına davet edilmiştir. Makama gazilerden bir arkadaşımız katılmış, gerek telefonla, gerekse makamda yapılan yüz yüze görüşmede devletimizin gaziler gününü kendileri için düzenlediğini, mutlaka katılmaları gerektiği, törene katılmamaların yanlış anlaşılmalara sebep olacağı, başka şeylere gücenip törene katılmamalarının doğru olmayacağı şeklinde telkinde bulunulmuş, yine katılmayacaklarına dair bir duyum alınması üzerine ayrıca adı geçen dernek başkanlığına kaymakamlık makamının 15. 09. 2015 tarih ve 1650 sayılı yazılarıyla törene katılıp katılmayacakları hakkında yazılı bilgi istenmiştir. 16. 09. 2015 tarihinde cevabi yazıda üyelerimizin talepleri doğrultusunda Gaziler Günü’nü kendilerinin belirleyecekleri bir yerde kutlayacaklarını ifade etmişler olup yapılan törenlere katılmaları yönünde sözlü ve yazılı ikna çalışmalarımız devam etmiştir. Saygı değer misafirlerimize ve Selçuk halkına duyurulur.

Selçuk Kaymakamlığı’nın Gaziler Günü ile ilgili açıklamasının okunmasının ardından 19 Eylül Gaziler Günü için düzenlenen kutlama programı sona erdi.

SELCUK-GAZILER-GUNU (1)

SELCUK-GAZILER-GUNU (2)

YORUMLAR
  1. demir dedi ki:

    E töreni yapmmayaydınız