site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Gazilere İhale Şoku

Gazilere İhale Şoku
12.03.2015
A+
A-

ihalesi-olan-park (2)

Selçuk’ta gerçekleşen iki ihale İlçede ki vatandaşlarda şok etkisi yarattı. Geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkartılan Balıkçılar Çarşısındaki mekanın 5.700 TL ye kira verilmesi Selçuk halkının tepkisine sebep olmuştu. Yaklaşık 8, 9 ay önceden bilinen ve Gazilere temin edileceği konusunda vatandaşların hemfikir olduğu büfe ise, “Bu kadar da olmaz” dedirtti. Şok bir karar ile ihaleye çıkan büfe, akıllarda soru işareti bıraktı. 11 kişinin katıldığı ihalede büfenin kira bedeli 14.000 olarak belirlendi.

Atatürk mahallesinde Belediye kreşi yanında bulunan büfenin cüzi bir miktar ile Gazilere verileceğini neredeyse tüm Selçuk halkı biliyordu. Hal böyleyken ihaleye çıkan büfe inanılmaz bir fiyatla dudak uçuklattı. Aylık bedel olarak tam 14.000 TL biçilen büfe, Gazilerin oldu. Selçuk Belediyesi’nde gerçekleşen bazı akıl almaz olaylar, bu ihalenin de bir parçası oldu. İhalede kasti olarak para miktarının yükseltildiğini belirten vatandaşlar, Gazilere yapılan bu ayıbının altında farklı konular da olduğunu belirtti.

ihalesi-olan-park (3)

YORUMLAR
  1. Aziz BOZ dedi ki:

    Madem ihaleyele Gazilere verilecekti neden Gazilere park yaptık onların burası denildi.Gazilerin yapması gereken teminatı yakıp çekilmek

  2. Anonim dedi ki:

    Yorum yapmaya gerek yok selculu olarak alisikiz iki üç milyono alisikiz icmeye selcuk un kaderi

  3. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    bu isin içinde bi çapan oglu var!!!

  4. DD dedi ki:

    YAZIKLARI OLSUN BE KIYMET BILMEZ INSANLARRR, GAZILERIMIZE BIR SÖZ VERILDIYSEE YERINE GETIRILMELIDIR, ONLAR BIZLER ICIN CANLARI HICE SAYAARAK CEPHEDE SAVASTILAR SIZDE ONLAR BOYLEMI ÖDUL VERIYORSUNUZZ YAZIKLAR OLSUNN, BU SECIMIN BIRDE 4 YIL SONRASI VAR BU KAFAYLA BUNLAR KENDI TABAN OYUNU BILE ALAMAZLARRR İNSALLAH ALAMAZLARDAA , BETER OLSUNLARRR AMA BU YANLISI DUZELTMEKTE BELEDIYE BASKANININ BOYNUNUN BORCUDURRR TERBIYESIZLIKK BASKA HIC BISI DEIL.

  5. Vay be dedi ki:

    İnşallah bir dahaki seçimlerde Selçuk’u alamazsınız. Hizmet dediniz ortada elle tutulur gözle görülür bir şey yok. Aslanlı havuzu ışıklandırmıştınız değil mi 🙂 Seçimlerden önce iktidarın bütün imkanlarının kullanılacağını söylediniz henüz ortada hiçbir şey yok. Meryemana teleferik projesini falan geçtim bari Selçuk’a biraz yatırımcı çekin de gençler iş bulabilmek için memleket hasreti çekmek zorunda kalmasınlar. Ne diyeyim Allah görüyor biliyor dilerim hak yerini bir gün gerçekten bulur da Selçuk’un başına gerçek anlamda hizmet edecek birileri gelir.

  6. Anonim dedi ki:

    Deppo efeste İzmir büyük sehire devrediliyor muş isletememisler diye duyumlar var

    1. Anonim dedi ki:

      Bu saatten sonra ,bu türden işletmelerin daha profosyeneller tarafından işletilmesi ekonomik olacaktır.Baksanızya?”YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”derlerse şaşırmayalım.

  7. ......... dedi ki:

    Kuş balik muhabbetibu ne oolduklarına karar versinler ilk once

  8. Abuhayat dedi ki:

    Bu ihalelerin böyle sonuçlanma nedenleri;1.Selçuk ekonomisi süper ilerledi mi?2.Bu ihaleleri hazırlayanlar bu işi bildiğini sanıyor ama hiç bir şey bilmiyorlar.3.Bu rakamları kasıtlı olarak yükseltip belediye başkanını açığa düşürüp pazifize etmek.Başkanda artık bu işleri bilsin.Belediyede bu işleri daha düzgün yapacak elemanları atamadığı sürece daha çok şoklar yaşanır.

    1. AAAAAAA dedi ki:

      EY ABUHAYAT TARİHİN BİRİNDE LİSE KANTİNİ İÇİNDE AYNI DURUM OLMUŞDU BİLMEM HATIRLARMISIN O DA MI BAŞKANI YADA İLÇE MİLLİ EĞT MÜDÜRÜNÜ ACIĞA DÜŞÜRMEK İÇİNMİYDİ MİLLET COŞUYO O HENKAMEYLE 3 BEŞ OLUYOR BEŞ ON OLUYOR SENİN GİBİLERDE YALAKALIK OLSUN DİYE BÖYLE YORUM YAPIYOR YARIN BELEDİYE YE GİT İŞE ALIR BELKİ

  9. Anonim dedi ki:

    Arkadaşlar!!!Gazilermiş,Emekliler imiş ?bunlar laf-ı güzar şeyler,artık günümüzde.Bu yerler için !!Kimlere ne sözler verildiğini keşki bilebilsek?Bu uygulamalar !!Gelecekteki yapılacak ihalelere temel oluşturacaktır.Ne türlü ihalelerin?Tahsislerin ele geçirilmesi için,kamu yararına işler yapan kurumların elindeki belediye iş yerlerini ,en kolay elde etmenin yolu bu işler olduğunu düşünüyorum .Gazi’ler adına isim değişikliği yapılan yere verin gazilere !!!Gazilere ne kadar sevdiğinize bilelim.Zaman hepimize güzel şeyler görmemize şahitlik yapsın,hepimizin bu şahitliklere ihtiyacımız var.

  10. Anonim dedi ki:

    tam bir fiyaskodur bu.
    gazilere verilen sözler tutulmamıştır.
    akp ve zeynel bakıcı bunun altından kalkamaz.
    Bundan böyle ne yazıkki hergün yeni bir fiyasko duyacağız selçukta.
    hergün bir önceki günü arayacağız.
    yönetim diye bir şey yok şu an..

  11. hasan dedi ki:

    gazilere tahsis edilmesi beklenen bu mekanın ihaleye çıkarılması zaten başlı başına ayıp.
    hele bahsedilen 14.000 tl ayrı bir ayıp,kiymetli ihale makamı çok saygıdeğer büyükler ( herkes kendine yakışanı yaparmış ) . FITRAT MESELESİ…

  12. mustafa dedi ki:

    yılanın başı nereye giderse kuyruğu da oraya gider.yukarısı ne ki aşağısı düzgün olsun.

  13. Ali Şengül dedi ki:

    Gazilere yapılan bu ayıbın hesabını kim ve kimler nasıl verecek ?

  14. GAZİ dedi ki:

    Selçuk belediyesinin gazilerine yaptığı bu ayıbı bu çirkinliği kim ve kimler tamizleyecek ?

    1. Selçuklu dedi ki:

      gazilere yapılan bu ayıbı ihaleye girenler temizlesin kim temizliyecek.

  15. Selçuklu dedi ki:

    Kardeşim herşey için bırakın belediyeyi suçlamayı zaten altını üstüne getirmiş bececeriksizler 15 yıl selçuk’a ihanet etmişler bunu düzeltmek kolay değil.Gazilere yapılan yere gelince belediyece yapılan yer ihale yapılmak zorunda,ancak o yerin gaziler için yapıldığını bizim köydeki sağır sultan bile duydu saygıdan bahsediyorsunuz ancak iş menfata gelince herkes saygıyı unutup 20 kişi ihaleye giriyor artık insanlar palavraları yutmuyor boşuna uğraşmayın.

    1. cesur ses dedi ki:

      haklısınız sonuna kadar.tamam yasa gereği ihaleye çıkması gerekti ama ihale 800 tl den açılmış olmaaına rağmen ihaleye girenler sembolik olarak 5-10 tl arttırsalardı en kötü 1000 tl ye gazilerimize kalırdı yapılan çok yanlış ihaleye girip fiyatın bu kadar yükselmesini sağlayanlar vicdanlarımızda gazilerimizin hakkını gasp etmiştir.

  16. yani dedi ki:

    Eskiiiiii belediye baskani vefa olsaydi ne olurdu .kahvedeki ispiyoncularina peskescekerdi demi haciiiii merkez akilli olck ozaman uyuma,…,….

  17. hoca dedi ki:

    BU ÜLKENİN BAZI DEĞERLERI VARDIR.BU DEĞERLER BU ÜLKENIN HARCIDIR,BETONUDUR,TUGLASIDIR,OLMASSA OLMAZIDIR. BU DEĞERLERIN BASINDA ŞEHİTLER VE GAZİLER GELİR.BUNA SEBEP OLANLARA YAZIKLAR OLSUN,YAZIKLAR OLSUN
    ,YAZIKLAR OLSUN

    1. Anonim dedi ki:

      İhaleye girip gaziler ile kıyasıya ihale yarışı yapanlarıda kınıyorum, onlarada yazıklar olsun.

  18. SEKİZEYLÜL dedi ki:

    Beni lütfen aydınlatın, değerli okuyucular, yorumcular. 14 bin TL, aylık kira ile burayı kiralayan Gaziler derneği nasıl bu kirayı çıkaracak buradan benim aklım ermedi bu işe. Personel gideri, SGK’sı, vergileri. Herhalde çay 5TL, kahve 10 TL olacak herhalde… Tabi müşteri bulurlarsa…

  19. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    hangi hakla gaziler ile iddia ya girip fiati bu kadar yukseltiyorlar? bunu yapanlarin ismini açiklasinlar millet kim olduklarini ogrensin… yetkililer goreve lutfen!!! burasini gazilerden almayi çalisanlari siddet ile kiniyoruz.

  20. biraz mantık dedi ki:

    Devlet gazilere maaş bağlamak zorunda çünkü vatan için vücutlarında kayıp var.Bunu maaş ile kapatmak olmaz ama yasa ile yardımcı olunuyor.Belediye gayri menkulleri belediye başkanının verdim demesi ile olmayacağını belediye başkanının bilmesi gerekir.Sonra başka dernekler de sıraya girer iş farklı boyuta gider.Bu konuda yönetenlerde yönetilenlerde işine göre değil yasalara göre hareket etmelidir.Kişiler şahsi mülklerini istediği gibi değerlendirir ama kamuya ait yerler yasalar ile değerlendirilir.

  21. Anonim dedi ki:

    yahu bu ihalelerle ilgili çalışmaları yapan personel biraz selçuktan ve selçuk çıkarlarından haberdar olsal ve ya gerekli kanunları ve yönetmelikleri bilseler bu kadar sıkıntılı haller yaşanmaz. yasa,yönetmelikler ve alt mevzuat bilgisi yetersiz olan bu arkadaşların bırakın bunları yorumlayabilmeyi, doğru düzgün uygulasalar şükretmek lazım. kendilerini selçuğun ve belediyenin sahibi sanmaları cabası. birçoğu selçukta bile yaşamıyor. öğle yemeğinin dışında sokağa çıkmıyor.

  22. ihaleye girenler dedi ki:

    İhaleye katılanlar

    1 Fatih Aksoy

    2 Mustafa Koşargelir

    3 Servet Umut Konak

    4 Talip Ata

    5 Hasan Balseven

    6 Selçuk Şehit Aileleri ve

    Gazileri Day. Yar. Derneği

    7 Ziynet Arabacı

    8 Hasan Arabacı

    9 Sevgül Güngören

    10 Recai Karaca

    11 Selçuk Galatasaraylılar Derneği

    1. Vay be dedi ki:

      Ahan da bir Fuat Avni’de Selçuk’tan çıktı 🙂

      1. ihaleye girenler dedi ki:

        girenlerin çoğu akpye oy verdi. o büfenin etrafı hep camlı her cama bir delik açsınlar her girene bir delik versinler kim ne satarsa artık 🙂

  23. kordelya dedi ki:

    Seçim öncesi söz verdikleri kisiler ihaleyi gaziler almasin diye fiyati yukseltmistir.
    Bufe isletmeciligi ile bu kira cikmaz.
    Secim oncesi soz verdiklerine versinler bufeyi kirayi ancak onlar cikarir hatta kar bile ederler.anlayan anlamistir herhalde….