site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Gazilerden Yeşilçimen’e sert sözler

Gazilerden Yeşilçimen’e sert sözler
24.04.2015
A+
A-

GAZILER-LOGO SON

Selçuk Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Yeşilçimen’i Kınadı

Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği geçen hafta içinde gazetemize açıklamada bulunan AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’i kınadı ve özür dilemeye davet etti.

Konu ile ilgili Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden yapılan yazılı basın açıklaması şu şekilde;

Yeşilçimen’e ‘özür’ daveti

Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hakkında yalan ve yanlış açıklama yapan siyasetçileri yapmış oldukları açıklamalardan dolayı kınıyoruz.

Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hakkında ilçemizde yayın yapan gazetelerde yalan ve yanlış demeç veren siyasetçileri şiddetle kınıyor ve bizlere saygısızlık yapıldığını düşünüyoruz.

Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak ilçemizde bu güne kadar hiçbir siyasi parti yöneticisi ile görüşme yapmadık bundan sonra da yapmayız. Uzun zamandır derneğimizin bir yer sorunu vardı. Bu konuda sadece belediye ile muhatap olduk. Başka bir kurum yada kişilerle görüşme yapmadık. İlçemizde siyaset yapan biri çıkıp ‘ben kişisel olarak derneklerin ticaretle uğraşması taraftarı değilim’ diyor. Sen kim oluyorsun da derneklerin ticari işlerine, hangi sıfatla karışıyorsun? Bu açıklamayı neden yaptığınızı anlayamıyoruz! Sema Yeşilçimen belediye tarafından derneğimize verilmek üzere yapılan Atatürk Mahallesi Abuhayat Caddesi No:1 adresindeki 95 metrekare yerin açılışına 8 gün kala ihaleye çıkarılmasında şahsi veya siyasi bir müdahaleniz var mıdır? Derneğimiz hakkına seçimler yaklaştıkça yalan ve yanlış bilgi vererek kamuoyunu yanıltmak bir bayan siyasetçiye yakışmıyor. Bir demecinde ‘4 yıl önce yer verdik, almadılar’ diyorsun. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nden 1 ay önce dernek başkanımızı arayıp mülkiyeti Kızılay’a ait olan binanın 3. katını geçici olarak kullanabileceğimizi söylediniz. Seçimler öncesi bize teklif edilen yerin uygun ve etik olmadığı için kabul etmedik. Dernek olarak ticari bir faaliyetimiz olursa bu konu kişisel yada siyasi olarak seni neden bu kadar ilgilendiriyor? Selçuk ilçesinde uzun zamandır siyasetin içinde biri olarak bu güne kadar Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne ne gibi bir katkınız oldu, bu konuda bir çalışmanız oldu mu? Seçimler öncesi yalan ve yanlış açıklama yapmaktaki maksadınız nedir? Biz dernek olarak sizin hakkınızda ne bir açıklama ne de sizinle bir görüşme yapmazken, sizin bizim üzerimizden ve evlatlarını şehit vermiş ailelerden, her şeylerini feda etmiş gazilerden çıkarınız şahsi ve siyasi olarak nedir?

Sema Yeşilçimen, şehit ailelerinin ve gazilerin cebindeki kimlikler devlet tarafından verilmiştir. Bu kimlikleri gurur ve onurla taşımaktayız. Herhangi bir siyasi parti kimliği taşımamaktayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından onurlandırılmış bu insanlar her gittikleri yerde saygı ile karşılanırken, ne yazık ki ilçemizde siyasi kimlik taşıyan biri çıkıp bu insanlar üzerinde siyaset yaparak yalan ve yanlış beyanatlarla kamuoyunu yanıltmaktadır. Bu girişimi şiddetle kınıyor ve Sema Yeşilçimen’i özür dilemeye davet ediyoruz. Şehit aileleri ve gaziler milletine bedel ödemiş insanlardır. Bu insanlara minnet borcunuzu siyaset yaparak ödeyemezsiniz. Dernek olarak muhatabımız Selçuk Belediyesi’dir. Her hangi bir siyasi parti temsilcisi olamaz. Bu konuda sizin belediyeye bir müdahaleniz var mıdır, bunu bilemeyiz.

YORUMLAR
  1. Reis dedi ki:

    Özür dilemek bir Erdemdir nerde bunlarda Erdem

  2. Anonim dedi ki:

    Sayın gaziler şimdi bu ahlar vahlar için vakit çok geç. siz akp belediyesine oy vermekle zaten kendi ayağınıza kurşun sıktınız. İnşallah bundan sonra genel seçimde aynı hatayı yapmazsınız.

  3. Anonim dedi ki:

    Bu milletten hangi yüzle oy isteyecek şimdi bunlar.

  4. Vatandaş dedi ki:

    Belediye bütün derneklere yer tahsis etme görevi olup olmadığını belediyenin hukukçuları tarafından basın yolu ile kamuoyuna bilgi vermelidir.Derneklerin yaşaması ve topluma yararlı hizmet sunması başlıca görevi olmalıdır.Belediyelerde birine akıtırken diğerine bakıtmaması gerekir.Yoksa herkes bir dernek kurar ver bana köşeden bir yer,bunu hukukta nerede olduğunu yerel idarenin net tavır takınması gerekir.Yok efendim ben seçimde sizi destekledik bizi gör mantığı yanlış,ispatı zor çünkü şeffaf sandık var da açık kullanma henüz yasalarda yok.

    1. AAAAA dedi ki:

      evet haklısınız belediyeler derneklere yer bulmak zorunda değil ama secimlerden önce oy alabilmek için böyle birşeyi ima etmiş olsalar bil(yanlış birşey) bu verilensözleri yerine getirmek sözü verenin namus borcudur. bu gibi menfaatler karşılığı oyunu satanlarda…..